Jump to content

Η αγορά έξυπνων ρολογιών αναπτύσσεται κατά 13% σε ετήσια βάση


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Άνοδο 13% σημειώνει η παγκόσμια αγορά έξυπνων ρολογιών από έτος σε έτος όσον αφορά την περίοδο του πρώτου τριμήνου. Φέτος για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, η αγορά κατέγραψε διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο. Η έκθεση προέρχεται από το Global Smartwatch Model Tracker της Counterpoint Research. Σύμφωνα με την παγκόσμια εταιρεία ανάλυσης του κλάδου, η αγορά αναπτύχθηκε παρά την οικονομική επιβράδυνση και τον πληθωρισμό.

Ο τεχνολογικός γίγαντας από το Cupertino, Apple διατήρησε το προβάδισμά της στην αγορά smartwatches με το ένα τρίτο των συνολικών αποστολών πέρυσι. Κατέγραψε μερίδιο αγοράς 36% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η επιτυχία του Apple Watch αποδίδεται στην αφοσίωση της επωνυμίας των χρηστών iPhone. Η Counterpoint προσθέτει ότι το μερίδιο αγοράς της Apple θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ενώ η Apple πρωτοστατούσε στην αγορά έξυπνων ρολογιών, η Samsung σταθεροποίησε το μερίδιό της για να κατακτήσει την δεύτερη θέση. Η νοτιοκορεάτικη μάρκα σημείωσε αύξηση 46% σε αποστολές σε ετήσια βάση και αυξήθηκε σημαντικά στην περιοχή APAC, χάρη στο Galaxy Watch 4. Η Huawei ήρθε τρίτη στη λίστα, αλλά οι αποστολές παρέμειναν σταθερές από έτος σε έτος. Η Xiaomi κατέκτησε την τέταρτη θέση για πρώτη φορά με ανάπτυξη 69% από έτος σε έτος. Λέγεται ότι σπάει τα ρεκόρ αποστολών κάθε τρίμηνο και ένα μεγάλο ποσοστό πωλήσεων προέρχεται από το χαμηλότερο τμήμα κάτω των 100 $.

Η Garmin κατέλαβε την πέμπτη θέση στη λίστα όσον αφορά τις αποστολές, αλλά ήρθε τρίτη ως προς τα έσοδα λόγω της υψηλότερης ASP. Κατέλαβε επίσης την πλειοψηφία στο τμήμα premium. Με την σειρά της, η Amazfit κατέκτησε την έκτη θέση λόγω των GTR 3 και GTS 3 που κυκλοφόρησαν το 4ο τρίμηνο του 2021.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...