Jump to content

Γραπτή αναφορά λέει ότι τα Galaxy S23 και Galaxy S24 δεν θα χρησιμοποιούν καθόλου chip Exynos


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εδώ και χρόνια η Samsung έχει επενδύσει πολλά επάνω στην ανάπτυξη των συσκευών Galaxy και πάντα επιθυμούσε να προσφέρει στην αγορά μοντέλα  προσαρμοσμένα σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών. Τώρα στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό και ισχυρό chipset αποκλειστικά και μόνο για χρήση σε τηλέφωνα της premium σειράς Galaxy S, μια έκθεση υποστηρίζει ότι η Samsung θα αντιγράψει την Apple όσον αφορά την παραγωγή chipset. Η Apple σχεδιάζει τα chip της σειράς Α για τα πιο πρόσφατα και καλύτερα μοντέλα iPhone και τα βελτιώνει κάθε χρόνο. Ο Νοτιοκορεάτης κατασκευαστής φέρεται να έχει δημιουργήσει μια Dream Team για να σχεδιάσει ένα αποκλειστικό chipset Galaxy S.
Μια αναφορά του Naver της Νότιας Κορέας, τονίζει πως η Samsung είναι τόσο επικεντρωμένη στο σχεδιασμό αυτών των αποκλειστικών chip’s που δεν θα παράγει νέα high-end chip’s Exynos το 2023 και το 2024. Αυτό σημαίνει ότι τα μοντέλα Galaxy S23 και Galaxy S24 θα χρησιμοποιούν ένα chipset Qualcomm Snapdragon σε όλες τις αγορές. Επί του παρόντος, το πιο πρόσφατο chipset Exynos χρησιμοποιείται στις πιο πρόσφατες συσκευές Galaxy S κάθε χρόνο, εκτός από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ταϊβάν και την Κίνα.
Εάν η αναφορά του Naver είναι σωστή, τότε όλα τα μοντέλα Galaxy S23 και Galaxy S24 θα τροφοδοτούνται από την Qualcomm το 2023 και το 2024. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 2015, όταν η Samsung λόγω προβλημάτων υπερθέρμανσης του Snapdragon 810  στο Galaxy S6 επέλεξε εν τέλει τον Exynos 7 Octa για εκείνες χώρες που είχαν συνηθίσει να παίρνουν την έκδοση με chip της Qualcomm.
Καλύτερα τα αποτελέσματα της TSMC
Το ίδιο chipset που σχεδιάζει η Samsung δεν θα προορίζεται μονάχα για τη σειρά Galaxy S, αλλά θα μπορούσε επίσης να κατασκευαστεί για τα πτυσσόμενα τηλέφωνα της εταιρείας. Ένα πρόβλημα είναι ότι το Samsung Foundry αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή πρόβλημα με χαμηλές αποδόσεις στα chip’s 3nm και 4nm. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι μόνο το 35% των chip’s που κατασκεύασε η Samsung χρησιμοποιώντας τον κόμβο διεργασίας 4 nm ήταν σε θέση να περάσουν τον ποιοτικό έλεγχο. Aπό την αντίπαλη όχθη, η TSMC είχε ποσοστό επιτυχία 70% όσον αφορά τις δοκιμές chip’s των 4nm.
Άρα εμείς κρατάμε την είδηση πως στόχος της Samsung είναι να διαθέσει ένα εξαιρετικά ισχυρό chip για το Galaxy S25 το 2025, το οποίο θα μπορεί να ενημερώνεται κάθε χρόνο για τα επόμενα τηλέφωνα Galaxy S.
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...