Jump to content

Επιπρόσθετες πληροφορίες για την μνήμη και τον αποθηκευτικό χώρο του Google Pixel Watch


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λίγος είναι ο υπολειπόμενος χρόνος (δηλ. απομένουν κάτι μήνες) όσον αφορά την άφιξη του Pixel Watch και οι λάτρεις της τεχνολογίας, φέτος γνωρίζουν πως αυτή η συσκευή είναι πραγματικά αληθινή, το επιβεβαίωσε άλλωστε και η ίδια η Google. Η εταιρεία έδειξε ανικανότητα στο να κρατήσει φυλαγμένο το μυστικό της και άφησε να εννοηθεί πως η κυκλοφορία θα γίνει “αυτό το φθινόπωρο”, που μάλλον μεταφράζεται τον Οκτώβριο.

Έτσι, έχουμε μπροστά μας μερικούς μήνες διαρροών που αφορούν Pixel Watch και η πιο πρόσφατη αναφορά προέκυψε πριν από περίπου μια εβδομάδα μαθαίνοντας ότι αυτή η wearable συσκευή θα ενσωματώνει το chipset Exynos 9110 της Samsung. Αυτό είναι λίγο ανησυχητικό, αφού το συγκεκριμένο SoC κυκλοφόρησε το 2018 και είναι χτισμένο σύμφωνα με την διαδικασία των 10nm.

Αρκετά παλιός ο επεξεργαστής

Σήμερα, μια νέα πηγή φαινομενικά επιβεβαιώνει την παραπάνω πληροφορία, προσθέτοντας κάτι το ανατρεπτικό: προφανώς το Pixel Watch θα χρησιμοποιεί όντως τον Exynos 9110, αλλά θα έχει επίσης έναν συν-επεξεργαστή. Αυτό μας θυμίζει το Snapdragon Wear 4100+ SoC της Qualcomm που διαθέτει μια κύρια CPU καθώς και έναν δευτερεύοντα συνεπεξεργαστή εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης που τροφοδοτεί ορισμένους αισθητήρες.

Αυτό επιτυγχάνει την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς η κύρια CPU χρησιμοποιείται μόνο όταν ασχολείστε ενεργά με τη συσκευή σας και επίσης εκφορτώνει ορισμένες ελαφρύτερες ροές εργασίας από την εν λόγω κύρια CPU, ώστε να αποδίδει λίγο καλύτερα όταν τη χρειάζεστε. Θα ισχύει το ίδιο και για το Pixel Watch; Δεν υπάρχει τρόπος να το καταλάβουμε με την απλή αναφορά ενός συν-επεξεργαστή.

Προχωρώντας, το Pixel Watch λέγεται επίσης ότι “ξεπερνά ελαφρώς” το 1,5 GB μνήμης RAM του Galaxy Watch4, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Επιπλέον, θα έχει αποθηκευτικό χώρο 32 GB, που είναι διπλάσιος από οποιαδήποτε άλλη συσκευή Wear OS που είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή.

Οι αισθητήρες στο πίσω μέρος του wearable είναι εμφανώς πανομοιότυποι με τη σειρά αισθητήρων που χρησιμοποιείται στο Fitbit Luxe και στο Fitbit Charge 5. Το εν λόγω hardware υποστηρίζει παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού, SpO2 (οξυγόνο αίματος) και ECG.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...