Jump to content

Πιο αποτελεσματικό κατά 30% έναντι του προκατόχου το νέο SoC Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Την ανανεωμένη έκδοση του κορυφαίου της chipset αποκάλυψε η Qualcomm και το νέο μοντέλο Snapdragon 8+ Gen 1 (SM8475) υπόσχεται μέτριες βελτιώσεις ταχύτητας και αξιοσημείωτη εξοικονόμηση ενέργειας έναντι του αρχικού 8 Gen 1 που αν και δεν ήταν ποτέ αργό, τα επίπεδα θερμότητας και ενέργειας ήταν τα κύρια αρνητικά ζητήματά του.

Η Qualcomm διαφημίζει πως το νέο της SoC εμφανίζει 10% υψηλότερη απόδοση CPU και 30% βελτίωση στην απόδοση ισχύος για την CPU. Ο κορυφαίος πυρήνας Cortex-X2 μπορεί τώρα να φτάσει τα 3,2 GHz, ταιριάζοντας τελικά με την ταχύτητα ρολογιού του Snapdragon 870 από τις αρχές του 2021.

Τα άλλα δύο συμπλέγματα CPU έλαβαν επίσης μια αναβάθμιση: ο πρωταρχικός πυρήνας αγγίζει τα 3,2 GHz, οι gold πυρήνες φτάνουν τα 2,75 Ghz, οι silver πυρήνες στα 2,0 GHz. Αυτό είναι υψηλότερο από τα 3,0 GHz, 2,5 GHz και 1,8 GHz, αντίστοιχα του προκατόχου.

Ομοίως, η GPU λειτουργεί με 10% υψηλότερη συχνότητα ενώ μειώνει τη χρήση ενέργειας κατά 30%. Επιπλέον, το σύστημα AI έχει τώρα 20% καλύτερη απόδοση ανά αναλογία Watt. Τα ασύρματα μόντεμ έχουν γίνει επίσης πιο αποτελεσματικά.

Συνολικά η απόδοση σε επίπεδο SoC έχει βελτιωθεί κατά 15% και ειδικότερα ένα τηλέφωνο που χρησιμοποιεί το νέο chipset μπορεί να μεταδίδει βίντεο για 1 ώρα και 30 λεπτά περισσότερο από ένα τηλέφωνο που χρησιμοποιεί το παλιό chipset. Οι φωνητικές κλήσεις μπορούν πλέον διαρκούν 5 ώρες και 30 λεπτά περισσότερο.

– Πως κατάφερε η Qualcomm να πραγματοποιήσει αυτές τις αλλαγές;

Για να επιτύχει αυτές τις βελτιώσεις, η Qualcomm έπρεπε να αναθέσει την διαδικασία ανάπτυξης του SoC στην TSMC (πρότυπο 4nm) και όχι στην Samsung.

Το υπόλοιπο υλικό μέσα στο Snapdragon 8+ Gen 1 είναι το ίδιο. Υποστηρίζει έως και 16 GB LPDDR5 RAM (3.200 MHz), μαζί με αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1. Φέρει συμβατότητα με ανάλυση QHD+ έως και 144 Hz ή 4K στα 60 Hz, με απόδοση 10-bit και υποστήριξη HDR10+.

Το μόντεμ Snapdragon X65 έχει θεωρητικές ταχύτητες έως 10 Gbps, ενώ το FastConnect 6900 συνδέεται με Wi-Fi 6/6E έως και 3,6 GHz. Η συνδεσιμότητα Bluetooth 5.3 περιλαμβάνει aptX Lossless και Bluetooth LE Audio (με μεγαλύτερους χρόνους αναπαραγωγής χάρη στη βελτιωμένη απόδοση).

Ακόμη, το chipset φιλοξενεί τον ίδιο τριπλό ISP 18-bit Spectra που μπορεί να χειριστεί αισθητήρες έως και 200MP και λήψη βίντεο 8K στα 30fps (4K στα 120fps), καθώς και έξτρα υπηρεσίες επεξεργασίας εικόνας όπως μείωση θορύβου πολλαπλών καρέ και κλιμακωτό/DoL HDR, υπάρχει αποκλειστικό σύστημα bokeh και υποστήριξη για μορφές HLG, HDR10+ και Dolby Vision.

Η Qualcomm λέει ότι οι πρώτες συσκευές Snapdragon 8+ Gen 1 θα είναι διαθέσιμες το 3ο τρίμηνο (Ιούλιο-Σεπτέμβριο). Ένας μακρύς κατάλογος κατασκευαστών ήδη ενδιαφέρεται για άμεση χρήση αυτού του SoC και όλοι μαζί εργάζονται σκληρά για την κατασκευή αυτών των τηλεφώνων. Εδώ είναι με αλφαβητική σειρά οι κατασκευαστές που ήδη εξέφρασαν μεγάλο ενδιαφέρον: συμπεριλαμβανομένων των Asus ROG, Black Shark, HONOR, iQOO, Lenovo, Motorola, Nubia, OnePlus, Oppo, OSOM, realme, Red Magic, Redmi, vivo, Xiaomi και ZTE.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...