Jump to content

Επαναστατική κάμερα με συνεχές ζουμ για το νέο Sony Xperia 1 IV


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ήρθε για να μαγέψει τον κόσμο των camera phones το νέο Sony Xperia 1 IV, καθώς πρόκειται για μια συσκευή με έμφαση στην υψηλή ποιότητα λήψεων εικόνων, βίντεο, καθώς και στην ολοκληρωμένη απόλαυση των χρηστών κατά το gaming ή την προβολή ταινιών.

Η Sony με το περσινό Mark 3 έδειξε μια κάμερα τηλεφακού μεταβλητού εστιακού μήκους και με αυτή την δυνατότητα μπορούσε κανείς να εναλλάξει μόνο εστιακή απόσταση μεταξύ 70 mm και 105 mm, τα ενδιάμεσα βήματα παρέμειναν στον ψηφιακό τομέα. Η νέα κάμερα τηλεφακού είναι ένα εντελώς διαφορετική και πολύ πιο εντυπωσιακή.

Αυτός ο νέος τηλεφακός του Sony Xperia 1 IV προσφέρει συνεχές οπτικό ζουμ χάρη σε μια επαναστατική νέα σχεδίαση και μεγεθύνει περισσότερο στο μακρινό άκρο, το νέο εύρος είναι 85 mm έως 125 mm, με οπτική μεγέθυνση 3,5-5x.

Το τηλέφωνο παραμένει στην ανάλυση 12MP και για τις τρεις κάμερες στο πίσω μέρος του. Η κύρια κάμερα διαθέτει αισθητήρα 1/1,7″ και φακό 24 mm με δυνατότητα OIS. Η εξαιρετικά ευρεία κάμερα διαθέτει αισθητήρα 1/2,5″ με φακό 16mm (+ αυτόματη εστίαση). Για λόγους πληρότητας, η μονάδα τηλεφακού διαθέτει αισθητήρα 1/3,5” και διαθέτει επίσης OIS και AF. Παρεμπιπτόντως, το κουμπί κλείστρου δύο σταδίων εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στο πλάι, ακολουθώντας την παράδοση των Xperia.

Κοινό γνώρισμα και των τριών καμερών είναι πως μοιράζονται το ίδιο σύνολο χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένης της λήψης βίντεο 4K στα 120 fps. Όλα προσφέρουν Optical SteadyShot με FlawlessEye, Eye AF, καθώς και παρακολούθηση αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο και αυτόματη εστίαση. Όλες οι κάμερες χρησιμοποιούν τη στοίβαξη εικόνων για να επεκτείνουν το δυναμικό εύρος και μπορούν να κάνουν ριπές στα 20 fps με ενεργοποιημένα τα AF/AE και HDR. Ένας αισθητήρας υπερύθρων RGB στο πίσω μέρος τροφοδοτεί πληροφορίες σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που ελέγχουν την ισορροπία λευκού της κάμερας και υπάρχει επίσης ένας αισθητήρας 3D ToF.

Κι άλλες πληροφορίες για τα υπόλοιπα specs

Καλύτερη είναι φέτος και η selfie κάμερα που φθάνει τα 12MP (από 8MP), χάρη στον νέο αισθητήρα ExmorRS 1/2,9″. Αυτό του επιτρέπει επίσης να καταγράφει βίντεο 4K με HDR , αν και περιορίζεται στα 30 fps. Απογοητευτικό είναι πως εξακολουθεί να στερείται της λειτουργίας αυτόματης εστίασης.

Προχωρώντας, η Sony πιστεύει ότι η οθόνη 6,5″ 4K AMOLED της προηγούμενης γενιάς ήταν κοντά στην τελειότητα, οπότε φέτος υπάρχουν μόνο μερικές ελάχιστες αναβαθμίσεις εδώ, π.χ. η οθόνη είναι 50% πιο φωτεινή.

Ο ρυθμός ανανέωσης 120 Hz μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν το παιχνίδι τον υποστηρίζει και αυτή την φορά υπάρχει μια ισχυρότερη GPU, το Adreno 730 του Snapdragon 8 Gen 1.

Όσο για τη μνήμη, η Sony προσφέρει μόνο μια έκδοση με 12 GB RAM και η χωρητικότητα αποθήκευσης είναι 256 GB με την επιλογή των 512 GB επίσης διαθέσιμη σε ορισμένες αγορές. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να επεκτείνετε τον χώρο σας μέσω της υποδοχής microSD, κάτι που είναι πραγματικά σπάνιο στην κατηγορία των premium συσκευών. Το τηλέφωνο τρέχει Android 12.

Το περσινό μοντέλο είχε αξιοπρεπή απόδοση μπαταρίας, αλλά φέτος η Sony αύξησε την χωρητικότητα κατά 500 mAh για συνολικά 5.000 mAh.

Τέλος πάντων, το τηλέφωνο υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 30W, η οποία μπορεί να φτάσει στο 50% σε μισή ώρα. Σημειώστε ότι φέτος δεν θα υπάρχει φορτιστής στο όλο πακέτο και η Sony παρουσιάζει αυτήν την αλλαγή ως μέρος της πράσινης πρωτοβουλίας της “Road to Zero”. Έχει επιτρέψει την δημιουργία μικρότερου κουτί λιανικής και η Sony φρόντισε επίσης να μην περιέχει πλαστικά. Συνολικά, οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί κατά 36%.

Στη συνέχεια, ο ήχος. Το Xperia 1 IV διαθέτει υποδοχή ακουστικών 3,5 mm, ένα άλλο ασυνήθιστο θέαμα μεταξύ των ναυαρχίδων. Επίσης, τα προγράμματα οδήγησης για τα μπροστινά στερεοφωνικά ηχεία έχουν βελτιωθεί, προσφέρουν μια μέτρια αύξηση 10% στη μέγιστη ένταση, αλλά πολύ καλύτερο ήχο συνολικά καθώς προσφέρουν 20-50% περισσότερα μπάσα. Για ασύρματο ήχο, αυτό είναι από τα πρώτα τηλέφωνα που υποστηρίζουν τη νέα τεχνολογία Bluetooth LE Audio, καθώς και το συνηθισμένο LDAC. Το 360 Reality Audio υποστηρίζεται πλέον σε περισσότερες εφαρμογές (προηγουμένως περιοριζόταν στο Tidal).

Τόσο μπροστά όσο και πίσω το νέο τηλέφωνο έχει Gorilla Glass Victus και μια άλλη αλλαγή είναι ότι η Ιαπωνική κατασκευάστρια προτίμησε ματ φινίρισμα για αυτή τη γενιά. Επιπλέον, η συσκευή έχει βαθμολογία IP68/IPX5 για αντοχή στη σκόνη και το νερό.

Όπως τα Xperia Pro και Pro-I, μπορείτε να μεταδώσετε περιεχόμενο μέσω streaming χρησιμοποιώντας τις κάμερες του τηλεφώνου ή να εισάγετε βίντεο από μια κάμερα Sony Alpha και να το στείλετε μέσω 5G. Η Sony έκανε συμφωνία με το YouTube, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο κανάλι και να ξεκινήσετε αμέσως την live μετάδοση (συνήθως χρειάζεστε 1.000 συνδρομητές και έναν επαληθευμένο λογαριασμό για αυτό).

Η Sony έχει επίσης ενημερώσει τα αξεσουάρ για streaming ώστε να έχετε περισσότερο έλεγχο. Το Vlog Monitor προσφέρει τώρα μια προβολή κυματομορφής και μια προβολή ψευδών χρωμάτων. Το Shooting Grip απέκτησε μια νέα λειτουργία Endurance.

Αν θέλετε να ασχοληθείτε με τη δημιουργία μουσικής, η συνδρομή επί πληρωμή στην υπηρεσία Music Pro σας επιτρέπει να καταγράψετε τη φωνή και τα όργανά σας και να τα ανεβάσετε στο cloud για επεξεργασία. Η Sony λέει ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι συγκρίσιμο με τη χρήση ενός μικροφώνου υψηλής ποιότητας.

Το Sony Xperia 1 IV θα κοστίζει 1.400 €/1.300 £ στην Ευρώπη. Αυτό είναι 100 € περισσότερο από το Mark 3, αλλά δεν είναι τόσο ακριβό όσο το Pro-I. Αν έχετε τα χρήματα, οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες 24 ώρες και οι παραδόσεις θα αρχίσουν από τον Ιούνιο.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

μου αρέσει που το ldac έγινε συνηθισμένο!

Κατά τ' άλλα ωραίες φωτογραφίες βάλατε! 

Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή, από τις πληρέστερες ναυαρχίδες γενικά, όχι μόνο στο χώρο του android ΑΛΛΑ σε αυτή την κατηγορία χρημάτων θα έπρεπε να κάνει κάτι καλύτερο επί των αναβαθμίσεων. Η Samsung υπόσχεται 4 εκδόσεις + 1 έτος ενημερώσεις ασφαλείας. H Sony μιλά γενικά για 2 έτη υποστήριξης, χωρίς καν να διευκρινίζει αν αφορά νέα έκδοση ή μόνο ενημερώσεις ασφαλείας 😐 Διόρθωση: 2 αναβαθμίσεις έκδοσης και συνολικά 3 χρόνια από την αγορά ενημερώσεις ασφαλείας. Πάλι πίσω από τον ανταγωνισμό.

Edited by il_tifosi

Περιμένοντας καινούργιες συσκευές πριν μερικά χρόνια: πω πω, άραγε τι ωραία καινούρια χαρακτηριστικά θα έχουν!! Περιμένοντας καινούργιες συσκευές σήμερα: πωωω, άραγε ποια χρήσιμα χαρακτηριστικά θα κόψουν...

--Motorola M3588 > Ericsson T65 > Sharp GX25 > Sony Ericsson T650i > Samsung Jet > Samsung Galaxy S > OnePlus One > Samsung Galaxy S9+ > Samsung Galaxy S21FE

--GPad 8.3 > Galaxy Tab S6

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, il_tifosi said:

Πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή, από τις πληρέστερες ναυαρχίδες γενικά, όχι μόνο στο χώρο του android ΑΛΛΑ σε αυτή την κατηγορία χρημάτων θα έπρεπε να κάνει κάτι καλύτερο επί των αναβαθμίσεων. Η Samsung υπόσχεται 4 εκδόσεις + 1 έτος ενημερώσεις ασφαλείας. H Sony μιλά γενικά για 2 έτη υποστήριξης, χωρίς καν να διευκρινίζει αν αφορά νέα έκδοση ή μόνο ενημερώσεις ασφαλείας 😐

Αν κρατούσε και το ραδιόφωνο όπως πριν στις ναυαρχίδες της, θα ήταν τέλεια. Γιατί είχα εντύπωση ότι είχαν 3 χρόνια υποστήριξη...

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, evris2013 said:

Αν κρατούσε και το ραδιόφωνο όπως πριν στις ναυαρχίδες της, θα ήταν τέλεια. Γιατί είχα εντύπωση ότι είχαν 3 χρόνια υποστήριξη...

2 χρόνια και 3 χρόνια security patches

Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro

Link to comment
Share on other sites

14 ώρες πριν, guy_fawkes said:

2 χρόνια και 3 χρόνια security patches

Έχεις δίκιο, το άλλαξε με το mark IV, μέχρι πρόσφατα όντως ήταν 2 χρόνια, το έκανε 2+1!

Περιμένοντας καινούργιες συσκευές πριν μερικά χρόνια: πω πω, άραγε τι ωραία καινούρια χαρακτηριστικά θα έχουν!! Περιμένοντας καινούργιες συσκευές σήμερα: πωωω, άραγε ποια χρήσιμα χαρακτηριστικά θα κόψουν...

--Motorola M3588 > Ericsson T65 > Sharp GX25 > Sony Ericsson T650i > Samsung Jet > Samsung Galaxy S > OnePlus One > Samsung Galaxy S9+ > Samsung Galaxy S21FE

--GPad 8.3 > Galaxy Tab S6

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...