Jump to content

Ο Elon Musk στοχεύει να τετραπλασιάσει τους χρήστες του Twitter έως το 2028


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μεγάλη ανησυχία και ακόμη μεγαλύτερα είναι τα ερωτήματα που δημιουργούνται στο μυαλό των ανθρώπων από την ημέρα εκείνη που έγινε γνωστό πως ο Elon Musk έκανε μια πολύ καλή προσφορά για να αγοράσει το Twitter και όλοι αναρωτιούνται τι θα αλλάξει μετά από αυτό. Απέχουμε ακόμη πολύ από το να γίνει επίσημη η συμφωνία, αλλά ο Musk παρ’ όλα αυτά έπρεπε να προτείνει το δικό του όραμα στους επενδυτές ώστε η να λάβει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται. Οι New York Times απέκτησαν ένα αντίγραφο ενός pitch για επενδυτές, το οποίο μας δίνει μια ιδέα για το όραμα που έχει ο νέος ιδιοκτήτης για την εταιρεία.

Για αρχή, ο Musk θέλει να αυξήσει τους μηνιαίους χρήστες του Twitter από τα 217 εκατομμύρια που είχε στα τέλη του 2021 σε σχεδόν 600 εκατομμύρια το 2025 και 931 εκατομμύρια χρήστες έως το 2028. Αυτό σημαίνει υπερ-τετραπλασιασμός των μηνιαίων χρηστών του τα επόμενα έξι χρόνια. Ο ίδιος σχεδιάζει να φθάσουν τα 104 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή για μια υπηρεσία που αναφέρεται μόνο ως “Χ”. Δεν υπήρχαν λεπτομέρειες σχετικά με το είδος του προϊόντος X, αλλά ο Musk υπαινίσσεται μια πληρωμένη εμπειρία πλοήγησης στο Twitter χωρίς διαφημίσεις.

Μιλώντας για την πληρωμή για το Twitter, το pitch deck του Musk έχει πολλές λεπτομέρειες για ορισμένους φιλόδοξους στόχους εσόδων. Πιστεύει ότι το Twitter μπορεί να πενταπλασιάσει τα ετήσια έσοδά του σε 26,4 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028, από τα περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε η εταιρεία πέρυσι. Επίσης, στις  προσδοκίες του καινούργιου ιδιοκτήτη είναι να διαφοροποιήσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο το Twitter κερδίζει χρήματα. Αυτήν τη στιγμή, η διαφήμιση αποτελεί περίπου το 90% των εσόδων του Twitter και το νέο “αφεντικό” θέλει να το μειώσει σε περίπου 45% έως το 2028. Η πρόβλεψή του θα περιλαμβάνει 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικά έσοδα και 10 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα από συνδρομές.

Πολύ μεγαλύτερο το ποσοστό του Twitter Blue τα επόμενα χρόνια

Για να επιτύχει αυτούς τους υψηλούς στόχους, το Twitter θα χρειαζόταν προφανώς πολύ περισσότερους αμειβόμενους χρήστες. Ο Musk προέβλεψε 69 εκατομμύρια χρήστες Twitter Blue έως το 2025 και 159 εκατομμύρια χρήστες έως το 2028. Το Twitter Blue είναι μια υπηρεσία με συνδρομή 3 $ το μήνα που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο και προσφέρει προνόμια όπως άρθρα ειδήσεων χωρίς διαφημίσεις, δυνατότητα αναίρεσης αποστολής tweet και μερικά ακόμη αποκλειστικά χαρακτηριστικά. Μεταξύ του μυστηριώδους προϊόντος X και του Twitter Blue, ο Musk δίνει σαφώς μεγάλη σημασία στο να κάνει τους χρήστες να επιλέξουν κάποιο είδος εμπειρίας Twitter επί πληρωμή.

Τέλος, ο Elon Musk βλέπει το Twitter να κάνει κάποιες κινήσεις και στον χώρο πληρωμών. Θέλει η εταιρεία να αποφέρει έσοδα 15 εκατομμυρίων δολαρίων από μια επιχείρηση πληρωμών το 2023, με αυτόν τον αριθμό να αυξάνεται σε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028. Επί του παρόντος, το Twitter προσφέρει πολύ περιορισμένες δυνατότητες αγορών και φιλοδωρημάτων που σύμφωνα με τους NYT δεν έχουν αξιοσημείωτο αντίκτυπο το τελικό αποτέλεσμα της εταιρείας.

Οι NYT δεν είχαν λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ο Musk αναμένει να επιτύχει αυτούς τους υψηλούς στόχους παρά μόνο ότι περιμένει μεγάλα πράγματα από το Twitter μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά του.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...