Jump to content

Wind mesh network system


billyplou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα. προσφατα εβαλα 100αρα wind σπιτι μου. μου ειπαν οτι δεν μπορω να αλλαξω το ρουτερ και να βαλω καποιο αλλο της αγορας. μου εδωσαν το zyxel VMG8623-T50B

θελω σπιτι μου να βαλω mesh αλλα εχω καποιες αποριες και αν μπορει καποιος να με βοηθησει. 1) το συγκεκριμενο ρουτερ υποστηριζει mesh? https://service-provider.zyxel.com/global/en/products/dsl-cpe/vdsl/vmg8623vmg3625emg5523emg3525-t50b-series εδω γραφει EasyMesh standards. μιλησα με wind μου ειπαν πρεπει να παρεις δυο extenders για mesh και να κλεισεις το wifi του router 2) ενδιαφερομαι να αγορασω αυτο για mesh που ειναι ιδια εταιρια https://www.skroutz.gr/s/33068732/Zyxel-NWA50AX-WiFi-Mesh-Network-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz.html?from=account_favorites το ερωτημα ειναι πρεπει να αγορασω δυο τετοιες συσκευες η μία? το σπιτι ειναι 120τ.μ και αυτη την στιγμη εχω δυο δικτυα σαλονι και απομακρυσμενο δωματιο με ενα xiaomi που δουλευει μια χαρα σαν repeater. απλα με το κινητο ειναι κουραστικο να αλλαζεις συνεχεια δικτυο. τελος το ρουτερ της wind εχει wifi 5 ενω το extender της zyxel εχει wifi 6. θα το υποστηριζει? ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!
Το modem-router που σου έδωσε ο πάροχος είναι με χρησιδάνειο. Αν πάθει βλάβη σε ένα Χ διάστημα, πιθανόν θα γίνει αντικατάσταση με άλλο μοντέλο, ίσως και άλλης μάρκας. Επίσης, σε περίπτωση αλλαγής παρόχου το ίδιο. Οπότε μη βασιστείς σε αυτό για τη δημιουργία mesh δικτύου.

Γνώμη μου είναι να πάρεις ένα σετ που θα δημιουργεί mesh δίκτυο, ανεξάρτητα από τον εξοπλισμό του παρόχου. Δοκιμασμένοι εξοπλισμοί για παράδειγμα είναι τα deco της tp-link. Μπορείς να δεις το Μ4 αν θέλεις wifi 5, ή το X20 αν θες wifi 6.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...