Jump to content

Σχεδόν "κλειδώνει" η πώληση του Twitter στον Elon Musk


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το διοικητικό συμβούλιο του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Twitter, φέρεται να συναντήθηκε με τον Elon Musk το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουν την προσφορά του που ανέρχεται στα 43 δις. δολάρια. Οι κύριοι εκπρόσωποι του Twitter είχαν αρχικά “αποκρούσει” την προσέγγιση του δισεκατομμυριούχου.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Twitter βρίσκεται τώρα στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τον κ. Musk για την πώληση της επιχείρησης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ανέφερε ότι μια ανακοίνωση μπορεί να έρθει αργότερα, αφού το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συνεδρίασε και πρότεινε μια συμφωνία στους μετόχους του.

Οι μετοχές αυξήθηκαν σχεδόν 4% στα 50,62 δολάρια σύμφωνα με τις αναφορές, αλλά παρέμειναν κάτω από την τιμή προσφοράς του κ. Musk στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Πως εξελίχθηκε η ιστορία
Στις αρχές Απριλίου, το αφεντικό της Tesla, έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος στο Twitter με μερίδιο 9,2%. Στη συνέχεια προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter, αλλά απέρριψε την προσφορά πριν κάνει μια προσφορά-έκπληξη για την εταιρεία στις 14 Απριλίου, λέγοντας ότι ήθελε να “ξεκλειδώσει” τις “εξαιρετικές δυνατότητες” της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων.

Την πρώτη φορά, το Twitter απάντησε απέρριψε αυτή την πρόταση, τονίζοντας πως ο κ.Musk αν προσπαθούσε να αυξήσει το μερίδιό του στην εταιρεία, θα αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα.

Πλέον, το διοικητικό συμβούλιο φαίνεται να έχει αναθεωρήσει, αφού ο Musk αποκάλυψε ότι είχε παρατάξει ένα πακέτο χρηματοδότησης 46,5 δισ. δολαρίων για την προσφορά του, με χρηματοδότηση από ένα μείγμα δικών του περιουσιακών στοιχείων και την υποστήριξη του τραπεζικού κολοσσού της Wall Street, Morgan Stanley και άλλων εταιρειών. Ο ίδιος μάλιστα είπε πως το Twitter πρέπει να είναι πιο ανοιχτό και διαφανές.

Περίεργο συνεχίζει να θεωρείται το γεγονός ότι το Twitter δεν έχει εξηγήσει ρητά γιατί δεν ήθελε αρχικά να γίνει μέρος της αυτοκρατορίας του Musk. Σίγουρα κάθε εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα είναι επιφυλακτική με έναν νέο ιδιοκτήτη που θέλει να “ανοίξει” την πλατφόρμα σε περισσότερη ελευθερία λόγου και λιγότερη μετριοπάθεια.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...