Jump to content

Η Ευρώπη εγκρίνει την υιοθέτηση του προτύπου USB Type-C για κάθε συσκευή!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πρώτη φορά αισθανόμαστε πεπεισμένοι πως τελικά όλες οι διαθέσιμες συσκευές στην Ευρώπη θα έρχονται με θύρα USB Type-C! Η πρόταση περί υιοθέτησης ενιαίου προτύπου θύρας εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στις Βρυξέλλες συζήτησαν μια αλλαγή με στόχο την τυποποίηση των συνδέσμων για τη φόρτιση διαφόρων ηλεκτρονικών συσκευών, όπως USB Type-C, Micro-USB και Lightning. Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν με τη θέση σχετικά με τον κανονισμό, ο οποίος προβλέπει ότι όλα τα smartphone, τα tablet, οι ψηφιακές κάμερες, τα ακουστικά, οι κονσόλες παιχνιδιών χειρός και τα φορητά ηχεία που πωλούνται στις χώρες της ΕΕ πρέπει να έχουν κοινή θύρα φόρτισης. Εξαίρεση θα αποτελούν οι μικρές συσκευές όπως έξυπνα ρολόγια, fitness trackers και άλλα gadget που λόγω του μεγέθους τους, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υποδοχή USB Type-C. Για την υιοθέτηση του USB Type-C ως καθολικού προτύπου φόρτισης δόθηκαν θετικές ψήφοι από 43 μέλη της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και 2 την καταψήφισαν.

Το επόμενο βήμα σε αυτό το θέμα θα είναι η ανάπτυξη και υιοθέτηση κατάλληλου νόμου. Πρόκειται να επισημοποιηθεί τον Μάιο στο πλαίσιο της τακτικής συνόδου ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ως εκ τούτου, ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ όχι νωρίτερα από το 2024. Επιπλέον, οι τεχνολογίες ασύρματης φόρτισης θα είναι καθολικές στην ΕΕ έως το 2026.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή μόνο στην ΕΕ θα υιοθετηθεί η Type C; Με την Apple τι θα γίνει; Θα συνεχίσει το lightning; 

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Link to comment
Share on other sites

 

Δηλαδή μόνο στην ΕΕ θα υιοθετηθεί η Type C; Με την Apple τι θα γίνει; Θα συνεχίσει το lightning; 

 

Η Apple έχει υποχρέωση να τηρεί τη νομοθεσία της ΕΕ για τις συσκευές που πωλούνται στο έδαφος της ΕΕ, οπότε θα πρέπει να παρέχει θύρα USB-C. Εκτός της ΕΕ η ΕΕ δεν έχει δικαιοδοσία και άρα η Apple μπορεί να χρησιμοποιεί ο,τι θύρα θέλει.

Keeper of the faith... HTC Evo 3D, HTC One M7 (black and silver), HTC One Max, HTC One M8x (silver and light gunmetal grey), HTC One M8 (dark gunmetal grey), HTC One M9 (gunmetal gray), HTC U11+ (black)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...