Jump to content

Ύστερα από πολλά χρόνια επιτυχίας, το Netflix χάνει πολλούς πελάτες!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

“Βουτιά” κάνουν τα στατιστικά του Netflix όπως φανερώνει η νέα τριμηνιαία έκθεση της εταιρείας που καλύπτει το μεσοδιάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου! Τα νούμερα δεν έμοιαζαν καθόλου ενθαρρυντικά, μάλιστα η εταιρεία περίμενε να προσθέσει 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές, αλλά αντίθετα, έχασε 200.000 για τους πρώτους τρεις μήνες του ημερολογιακού έτους.

Ο Reed Hastings, διευθύνων σύμβουλος του Netflix, είπε ότι προσωπικά ήταν κατά “της πολυπλοκότητας της διαφήμισης” και προτιμά “την απλότητα της συνδρομής”, αλλά είναι επίσης “λάτρης της επιλογής των καταναλωτών”, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής ενός φθηνότερου πακέτου με διαφημίσεις.

Την ίδια περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2021, το Netflix κατέγραψε εισροή 4 εκατομμυρίων χρηστών που διατηρούσαν πακέτα συνδρομών, αλλά τώρα κατέγραψε μόνο 0,5 εκατομμύριo. Ωστόσο, από τότε που η πλατφόρμα αποσύρθηκε από τη Ρωσία, έχασε 700.000 χρήστες, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί μια καθαρή και μεγάλη απώλεια πελατών – η πρώτη φορά που συνέβη αυτό από τον Οκτώβριο του 2011.

Η κύρια πρόκληση για το μέλλον παραμένει η soft εξαγορά, αλλά το Reuters υπενθύμισε ότι 100 εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ πληρώνουν ήδη για το Netflix και η εταιρεία θα πρέπει να αναζητήσει επέκταση σε άλλες περιοχές. Υπάρχει επίσης ένας σκληρός ανταγωνισμός από ανταγωνιστές όπως το HBO Max και η Disney.

Όλες οι μεγάλες υπηρεσίες streaming αναμένουν βραδύτερη ανάπτυξη, με το Netflix ειδικότερα να προβλέπει 2 εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους που θα σταματήσουν να πληρώνουν τους επόμενους τρεις μήνες, παρά την επιστροφή μεγάλων τίτλων όπως τα “Stranger Things” και “Ozark”.

Αυτοί οι αριθμοί οδήγησαν σε μια συγκλονιστική πτώση της αξίας τους, με τις μετοχές του Netflix να χάνουν 26% μετά το καμπανάκι της Τρίτης, διαγράφοντας αξία 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...