Jump to content

Το Samsung Galaxy S22 Ultra ήρθε για κάνει κάθε μέρα επική!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Η νέα οικογένεια Galaxy S22 της Samsung αναμενόταν με ανυπομονησία από πολλούς χρήστες και φίλους της εταιρείας, όχι μόνο για τα ανανεωμένα, βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά της, αλλά και για έναν ακόμη λόγο. Εν τέλει, η παρουσίαση των νέων μοντέλων και ιδίως της «ναυαρχίδας», του Galaxy S22 Ultra, δικαίωσε πλήρως τις προσδοκίες, ιδίως όσων ήθελαν μια «grande» συσκευή με S Pen, έναν άξιο διάδοχο του δημοφιλούς Samsung Galaxy Note, το οποίο έγραψε τη δική του ιστορία στην κατηγορία των smartphones επί μια ολόκληρη δεκαετία.

Η… διαδοχή γίνεται σαφής με την πρώτη ματιά και από το πρώτο άγγιγμα. Το Galaxy S22 Ultra είναι μια επιβλητική παρουσία με μεγάλες διαστάσεις λόγω της μεγάλης του οθόνης, αλλά με το πάχος να παραμένει σε μικρά επίπεδα (8,9mm). Το ορθογώνιο frame είναι πολύ οικείο στην αφή, αλλά με ελαφρώς στρογγυλεμένες γωνίες, σύμφωνα με τις σύγχρονες επιταγές. Φυσικά, ο premium χαρακτήρας του είναι δεδομένος, με ανθεκτικό Armour, αλουμινένιο πλαίσιο και Gorilla Glass Victus+ στο πίσω μέρος, το πλέον “tough” κρύσταλλο σε Samsung Galaxy smartphone μέχρι σήμερα. Το ίδιο κρύσταλλο προστατεύει και την εντυπωσιακή οθόνη των 6,8” με Dynamic AMOLED 2X panel, με την μεγαλύτερη φωτεινότητα που έχει προσφέρει η Samsung μέχρι σήμερα. Στο έως 1.750 nits, δεν υπάρχει περίπτωση να μην διακρίνετε την οθόνη, ακόμα και κάτω από τον λαμπρό, καλοκαιρινό ήλιο. Ο ρυθμός ανανέωσης των 120Hz προσφέρει μια smooth εμπειρία χρήσης αλλά μειώνεται αυτόματα για εξοικονόμηση ενέργειας όταν δεν τον χρειάζεστε, π.χ. σε προβολή ενός εγγράφου ή μιας φωτογραφίας, εν γένει «στατικών» frames. Προσθέστε στα παραπάνω την υποστήριξη HDR10+ περιεχομένου και το 90% screen-to-body ratio, χάρη στα πολύ μικρά bezels και αυτομάτως έχετε μπροστά σας μια τεράστια επιφάνεια προβολής με υψηλή χρωματική πιστότητα,  ιδανική για gaming, videos, επεξεργασία πολυμέσων αλλά και multi-tasking με πολλά apps ταυτόχρονα στο προσκήνιο.  H Samsung προσφέρει και δωρεάν 4 μήνες YouTube Premium* σε όλους κατόχους της σειράς  Galaxy S22 , για να απολαύσετε στο έπακρο την εμπειρία θέασης της συσκευής!

Φυσικά, ως η φετινή ναυαρχίδα της Samsung και διάδοχος του Samsung Galaxy Note, το Galaxy S22 Ultra δεν θα μπορούσε να μην είναι ένα πραγματικό «θηρίο» επιδόσεων. Το Android 12 με το One UI 4.1 συνδυάζονται αρμονικά με το hardware της συσκευής για να προσφέρουν την επιτομή του productivity σε κάθε χρήστη, αλλά κυρίως στους απαιτητικούς επαγγελματίες που θέλουν μια συσκευή για κάθε task, καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, το νέο Exynos 2200 chipset της Samsung, κατασκευασμένο στα 4nm για βελτιωμένη θερμική συμπεριφορά και μειωμένη κατανάλωση, ήταν η ιδανική επιλογή, μαζί με έως 12GB ταχύτατης RAM και έως 1TB αποθηκευτικού χώρου UFS 3.1. Η νέα Xclipse 920 GPU καθιστά την επεξεργασία και προβολή 3D γραφικών… παιχνιδάκι, η πλατφόρμα Knox της Samsung θωρακίζει τα προσωπικά και επαγγελματικά σας δεδομένα από κάθε έξωθεν «απειλή», αλλά αυτό που πραγματικά απογειώνει την εμπειρία χρήσης, είναι (ποιο άλλο;) το S Pen!

Το Galaxy S22 Ultra δεν περιορίζεται στην υποστήριξη του S Pen αλλά το υποδέχεται στο εσωτερικό, κυριολεκτικά. Όπως και όλα τα μοντέλα της οικογένειας Samsung Galaxy Note, έτσι και το Galaxy S22 Ultra έχει μια υποδοχή ειδικά για το S Pen, όπου αυτό αποθηκεύεται και επαναφορτίζεται, ενώ βγαίνει και επανατοποθετείτε με ένα μικρό «click». Όσοι έχετε χρησιμοποιήσει το S Pen στο παρελθόν ξέρετε πόσο χρηστικό μπορεί να είναι σε μια μεγάλη οθόνη ταχείας απόκρισης και ειδικά για συγκεκριμένα tasks, όπως για χειρόγραφες σημειώσεις, design, επεξεργασία εικόνων, δημιουργία σχηματικών παρουσίασεων και πολλά, ακόμη, tasks που συχνά ένας επαγγελματίας θα συναντήσει στην καθημερινότητά του. Επιπλέον, δεν πρόκειται για ένα «απλό» S Pen, αφού έχει 70% ταχύτερη απόκριση (2.8ms) στις κινήσεις και τις εντολές σας, διατηρώντας τη συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth με τη συσκευή, για απομακρυσμένο έλεγχο και προηγμένα features. Σύντομα το S Pen θα γίνει… προέκταση των δακτύλων σας, άλλωστε το Galaxy S22 Ultra είναι μια συσκευή σχεδιασμένη για χρήση με τα δύο χέρια, ιδανικά. Το S Pen, όμως, καθιστά πολύ πιο εκλεπτυσμένη την πλοήγηση και τη χρήση στη ναυαρχίδα της Samsung.

Η Samsung μας έχει… καλομάθει στον τομέα της φωτογραφίας και του video, αφού σταθερά τα τελευταία χρόνια ορίζει τον πήχυ για ολόκληρη την αγορά smartphones. Το Galaxy S22 Ultra δεν αποτελεί εξαίρεση και προσφέρει εκπληκτικές δυνατότητες λήψεις στον κάτοχό του, αλλά μέσω ενός εύχρηστου interface. Κύριος αισθητήρας 108MP από την ίδια τη Samsung, συνδυαζόμενος με ένα φακό f/1.8 και με PDAF, Laser autofocus και OIS, προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας λήψεις ημέρα και νύχτα, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χάρη στο Nightography, όσον αφορά το video. Το «μυστικό» δεν είναι τα παραπάνω specs αλλά το 0,8μm pixel pitch και ο μεγάλου μεγέθους αισθητήρας των 1/1.33”. Η ημέρα που θα δούμε αισθητήρα 1” σε Samsung Galaxy smartphone ίσως δεν αργεί, αλλά μέχρι τότε, η κύρια κάμερα του Galaxy S22 Ultra είναι ό,τι καλύτερο για τον απαιτητικό χρήστη. Στο πανέμορφο, οπίσθιο κάμερα module βρίσκεται επίσης μια ultrawide κάμερα των 120 μοιρών με 12MP αισθητήρα, αλλά με Super Steady video δυνατότητα και επίσης με DPPDAF. Φυσικά, η ύπαρξη tele-camera είναι αυτή που ξεχωρίζει τις πραγματικά high-end συσκευές από… τις υπόλοιπες και το Galaxy S22 Ultra δεν έχει μόνο έναν, αλλά δύο τηλεφακούς! Έναν periscope με αισθητήρα 10MP, εστιακό βάθος f/4.9 και έως 10x optical zoom αλλά και… 100x digital zoom, ο οποίος διαθέτει OIS και DPPDAF για γρήγορη εστίαση ακριβείας και σταθερό πλάνο, ακόμα και με τόσο υψηλή μεγέθυνση. Δίπλα του, ένας τηλεφακός μια αισθητήρα 10MP και πάλι, αλλά με εστιακό βάθος f/2.4, DPPDAF και Super Steady Video, που αναλαμβάνει τα λίγο πιο… κοντινά πλάνα, με «μόλις» 3x optical zoom, αλλά ανώτερη ποιότητα λήψης μέχρι μιας ορισμένης απόστασης μερικών… εκατοντάδων μέτρων.

Αυτονόητη η λήψη 8K video στα “cinematic” 24fps ώστε να γίνετε ένας μικρός/μικρή… παραγωγός ταινιών, ενώ υποστηρίζεται και λήψη 1080p video έως τα 120/240FPS, αλλά και το γνωστό, πλέον, 720p slow motion video στα 960fps. Η κάμερα μπορεί να κάνει λήψη HDR10+ περιεχομένου (που θα αναπαραχθεί άψογα στην οθόνη της συσκευής) αλλά και stereo λήψη ήχου, ενώ σε συνδυασμό με την 40MP selfie κάμερα με PDAF, Auto-HDR και 4K δυνατότητες, μπορείτε να κάνετε διπλό video call, χρησιμοποιώντας εμπρόσθια και οπίσθια κάμερα ταυτόχρονα! Το Galaxy S22 Ultra,  έχει ένα Pro mode γεμάτο ρυθμίσεις για κάθε παράμετρο λήψης, αλλά και δυνατότητα αποθήκευσης των λήψεων σε RAW, 16-bit μορφή, διατηρώντας το 100% της λεπτομέρειας που «περνά» μέσα από το φακό και ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, με το κατάλληλο post-processing σε εξειδικευμένο software (π.χ. Adobe Photoshop).

Σημαντική, βέβαια, και η συνδεσιμότητα, με το Wi-Fi 6E να εξασφαλίζει τις υψηλότερες, δυνατές, ταχύτητες ασύρματης σύνδεσης, ενώ η υποστήριξη UWB (Ultra Wideband) συνεχίζεται στην οικογένεια Galaxy S, για απίστευτα γρήγορη μεταφορά δεδομένων μεταξύ συσκευών Samsung! Εννοείται πως υποστηρίζονται τα Samsung DeX αλλά και Samsung Wireless DeX, ώστε το Galaxy S22 Ultra να είναι πράγματι η μόνη συσκευή που χρειάζεται να έχετε μαζί σας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά ακόμα και σε ένα επαγγελματικό ταξίδι…

 

Μια τέτοια συσκευή είναι δεδομένο πως θα χρησιμοποιείται πολλές ώρες μέσα στην ημέρα και δεν έχει περιθώρια για… downtime! Με μια τεράστια μπαταρία των 5.000mAh που επαναφορτίζεται ταχύτατα στα 45W, έχετε την μέγιστη δυνατή αυτονομία, σε συνδυασμό και με την χαμηλή κατανάλωση της νέας επεξεργαστικής μονάδας. Στα… δύσκολα, τα εξελιγμένα Power Saving modes της Samsung θα σας βοηθήσουν να «βγάλετε» την ημέρα, ενώ για όσους δεν αντέχουν πια τα καλώδια, η ασύρματη φόρτιση των 15W και η αντίστοχη ασύρματη φόρτιση των 4,5W (για το smartwatch ή τα Buds σας) είναι μονόδρομος!

Το Samsung Galaxy S22 Ultra είναι ακριβώς αυτό που θα ζητούσε κάθε απαιτητικός χρήστης από τη Samsung. Ισχυρό, με επαγγελματικού επιπέδου κάμερες, μια χορταστική οθόνη ικανή για κάθε χρήση, πολυτελή κατασκευή αλλά και αντοχή και τη συνοδεία του περίφημου S Pen, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί οικείο και εύχρηστο χαρακτήρα και αίσθηση. Διακριτικό αλλά και επιβλητικό σε όποιο χρώμα κι αν το επιλέξετε (Phantom Black, Phantom White, Green ή το νέο Burgundy), το Galaxy S22 Ultra αποτελεί ένα εκπληκτικό business/productivity phone!

*******

* Ισχύει για νέους πελάτες YouTube Premium, YouTube Music Premium και Μουσικής Google Play. Όροι & Προϋποθέσεις εδώ: https://www.samsung.com/gr/offer/galaxy-youtube-premium-2022/

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε

 

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...