Jump to content

Αμερικανική εταιρεία βρίσκεται υπό έρευνα για ύποπτη μεταφορά τεχνογνωσίας προς την Huawei


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στενή παρακολούθηση από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ κατά τα όσα γράφει το Bloomberg, έπειτα από υποψίες πως η εταιρεία Synopsys εξακολουθεί να μεταφέρει βασικές τεχνολογίες σε κινεζικές εταιρείες που βρίσκονται στη λίστα απαγόρευσης των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνα δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, ωστόσο οι ερευνητές αναζητούν τους όρους συνεργασίας μεταξύ της Synopsys και των κινεζικών θυγατρικών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία παρέχει στην Huawei HiSilicon σχετική τεχνική υποστήριξη για το σχεδιασμό chip.

Μεγάλη απειλή τελικά η Κίνα για τις ΗΠΑ;

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θεωρεί τη Huawei και το SMIC ως απειλές για την εθνική ασφάλεια. Έκτοτε, η χώρα έχει τοποθετήσει αυτές τις εταιρείες στη “μαύρη” λίστα. Αυτό απαγορεύει στις αμερικανικές εταιρείες να παρέχουν σχετικές τεχνολογίες και προϊόντα στις δύο εταιρείες εκτός εάν λάβουν άδεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείχνει επίσης το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες στο πλαίσιο του τεχνολογικού πολέμου Kίνα-ΗΠΑ. Δεδομένου ότι η Κίνα είναι η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στον κόσμο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επενδυτές, οι εταιρείες πρέπει να διερευνήσουν τη συνεργασία με κινεζικές εταιρείες χωρίς να παραβιάζουν τους περιορισμούς των ρυθμιστικών φορέων.

Η Synopsys είπε τον Δεκέμβριο ότι έλαβε κλήτευση από το Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας των ΗΠΑ (BIS) για φερόμενη “συναλλαγή με ορισμένες κινεζικές οντότητες”. Ωστόσο, η εταιρεία δεν είπε τον αποστολέα της κλήτευσης εκείνη τη στιγμή. Τότε, η Synopsys ισχυρίζεται ότι συμμορφώθηκε με όλους τους κανονισμούς και εργάζεται για να ανταποκριθεί στην έρευνα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας, δεν θα σχολιάσει τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ωστόσο, θα διερευνήσει καταγγελίες για παραβιάσεις των Κανονισμών Διαχείρισης Εξαγωγών. Αυτό περιλαμβάνει προσπάθειες μεταφοράς συγκεκριμένης τεχνολογίας προς ή μεταξύ εταιρειών που περιλαμβάνονται στη λίστα οντοτήτων.

“Ενώ το υπουργείο δεν σχολιάζει την πιθανή ύπαρξη ερευνών, η BIS ερευνά σθεναρά τους ισχυρισμούς για παραβιάσεις των Κανονισμών Διαχείρισης Εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένων προσπαθειών μεταφοράς ελεγχόμενων ειδών ή τεχνολογιών προς ή μεταξύ των μερών στον κατάλογο οντοτήτων,”… “Οποιαδήποτε ενέργεια επιβολής που προκύπτει από μια έρευνα δημοσιοποιείται μετά την ολοκλήρωση αυτής της έρευνας.”

Πόσο άραγε θα συνεχιστεί ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ-Κίνα;

Οι αμερικανικές εταιρείες βρίσκονται επίσης σε μεγάλο αδιέξοδο γιατί χάνουν πολλά χρήματα. Παρ΄ όλα αυτά, αυτές οι εταιρείες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συμμορφωθούν με τις οδηγίες της κυβέρνησης. Βέβαια υπάρχουν ορισμένες τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν η Huawei και άλλες εταιρείες στη λίστα οντοτήτων. Αυτές οι εταιρείες ήδη αναπτύσσουν τη δική τους τεχνολογία για να καταστήσουν άχρηστη τη λίστα οντοτήτων, όμως αυτό θα πάρει πολλά χρόνια ανάπτυξης.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

@NagataΓιατί δεν μπορώ να δεχτώ και να στείλω προσωπικά μηνύματα??? Γιατί δεν μπορώ να δω παλαιότερα μου post???

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...