Jump to content

Vivo X Fold: Ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα με κάμερες Zeiss και ανθεκτικό μεντεσέ


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κλειστό συνέδριο με λίγους και εκλεκτούς διεξάχθηκε πριν λίγες ώρες από την Vivo και σε αυτό παρουσιάστηκαν τρεις νέες πολυαναμενόμενες συσκευές. Ένα από τα μοντέλα περιλαμβάνει το Vivo X Fold, το οποίο είναι το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της εταιρείας που φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τέσσερα χρόνια.

Το Vivo X Fold υιοθετεί μια αναδιπλούμενη προς τα μέσα σχεδίαση. Με άλλα λόγια, η κύρια οθόνη της συσκευής είναι κρυμμένη όταν το smartphone είναι σε αναδιπλωμένη κατάσταση, όμως οι χρήστες έχουν πρόσβαση στη μικρότερη εξωτερική οθόνη σε αυτήν τη λειτουργία. Πίσω διακρίνεται ένα υπο-πλαίσιο σε ορθογώνιο σχήμα που φιλοξενεί μια κυκλική ρύθμιση αισθητήρα κάμερας και άλλους απαραίτητους αισθητήρες όπως το LED φλας. Το μπροστινό μέρος της συσκευής διαθέτει μια οπή μαζί με καμπύλες άκρες. Είναι ενδιαφέρον ότι η συσκευή διαθέτει επίσης δύο σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων υπερήχων καθώς και ένα ρυθμιστικό ειδοποίησης στο πλάι.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον μεντεσέ του αναδιπλούμενου αυτού τηλεφώνου, το οποίο διαθέτει σχέδιο πτερυγίων αεροδιαστημικής ποιότητας. Στη δοκιμή αναδίπλωσης της Rheinland, η συσκευή διπλώθηκε 300.000 φορές συνολικά για να ελεγχθεί η αντοχή της. Επιπλέον, ακόμα κι αν ο χρήστης διπλώσει τη συσκευή 80 φορές την ημέρα, ο μηχανισμός αναδίπλωσης θα παραμείνει λειτουργικός για 10 χρόνια. Δεδομένου ότι είναι το πρώτο μοντέλο του είδους του από τη vivo, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έκανε συμβιβασμούς στην ποιότητα κατασκευής του.

Εντυπωσιακή και η οθόνη του

Μια μεγάλη οθόνη E5 LTPO OLED 8.03 ιντσών βρίσκεται στο Vivo X Fold με UTG που έχει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, ανάλυση 2K και λόγο διαστάσεων 4:3,5. Η οθόνη υποστηρίζει επίσης HDR10+ και διαθέτει χρωματική γκάμα DCI P3 113%. Από την άλλη πλευρά, η δευτερεύουσα οθόνη είναι ένα πάνελ E5 OLED 6,53 ιντσών που έχει ανάλυση Full HD+, ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, υποστήριξη HDR10+, 100% υποστήριξη χρωματικής γκάμας DCI P3 και αναλογία διαστάσεων 21:9. Σημειωτέον, τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική οθόνη διαθέτουν εγκοπή. Συγκεκριμένα, η οθόνη του smartphone έλαβε επίσης βαθμολογία A+ από το DisplayMate.

Σύνθεση εσωτερικού

Το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone από την κινεζική εταιρεία φέρει ένα προσαρμοσμένo SoC Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 SPU και το Adreno 730 για γραφικά. Επιπλέον, αυτό το κορυφαίο SoC ποιότητας συνδυάζεται με εσωτερική μνήμη αποθήκευσης UFS 3.1 και RAM LPDDR5.

Οι διαμορφώσεις αποθήκευσης περιλαμβάνουν 12 GB RAM που θα συνδυαστεί είτε με 256 GB είτε με 512 GB εσωτερική μνήμη αποθήκευσης. Το Vivo X Fold θα τρέχει το λειτουργικό σύστημα Android 12 με προσαρμοσμένο UI. Το τηλέφωνο τροφοδοτείται από μια μεγάλη μπαταρία 4.600mAh που υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση έως 66W και ασύρματη φόρτιση 50W. Η γρήγορη φόρτιση 66 W μπορεί να φορτίσει πλήρως τη συσκευή σε μόλις 37 λεπτά.

Σετ καμερών

Για τη φωτογραφία, η συσκευή διαθέτει ρύθμιση τετραπλής κάμερας στο πίσω μέρος που περιλαμβάνει φακό Zeiss και επίστρωση T*. Η κύρια κάμερα είναι ένας αισθητήρας Samsung GN5 50MP που διαθέτει διάφραγμα f/1,75 και υποστήριξη OIS, ο οποίος συνδυάζεται με έναν εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό 48MP που έχει διάφραγμα f/2,2, έναν κατακόρυφο φακό 12MP (εστιακή απόσταση 47 mm) και τέλος, ένας περισκοπικός τηλεφακός 5MP που προσφέρει έως 5x οπτικό ζουμ και έως και 60x ψηφιακό ζουμ. Στο μπροστινό μέρος, η κάμερα selfie στην εξωτερική και εσωτερική οθόνη είναι ένας αισθητήρας 16MP.

Τιμές, διαθεσιμότητα και χρώματα

Το Vivo X Fold θα είναι διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικές χρωματικές επιλογές: μπλε, μαύρο και γκρι.

Οι τιμές είναι οι εξής:

  • 12 GB + 256 GB – 8.999 γιουάν (περίπου 1.413 δολάρια)
  • 12 GB + 512 GB – 9.999 γιουάν (περίπου 1.570 δολάρια)

Η συσκευή θα ξεκινήσει να πωλείται από τις 22 Απριλίου 2022 στην Κίνα σε μεγάλους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, με τις προ-παραγγελίες να ξεκινούν από σήμερα.

[via]

 

 

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...