Jump to content

Ο Tim Cook δεν θέλει να επιτραπεί το sideloading σε συσκευές της Apple


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

H παράπλευρη φόρτωση (sideloading) είναι μια πολύ κοινή πρακτική που θα μπορούσε να εκθέσει κατά λάθος τη συσκευή σας σε παραβιάσεις ασφαλείας. Στην περίπτωση των smartphones, ο όρος περιγράφει την εγκατάσταση εφαρμογών από το κατάστημα ενός τρίτου κατασκευαστή αντί της εγκατάστασης από το official κατάστημα του τηλεφώνου σας. Αυστηρότατη είναι η Apple με το συγκεκριμένο θέμα όσον αφορά τα
 iPhone ή τα iPad.
Από την άλλη πλευρά, τα πράγματα είναι πιο ελεύθερα στο Android και επιτρέπεται το λεγόμενο sideloading, απλά μπαίνετε στο μενού ρυθμίσεων >Ασφάλεια και απόρρητο > Εναλλαγή σε εφαρμογές από άγνωστες πηγές. Η Apple ανησυχεί ότι το απόρρητο των χρηστών θα διακυβευτεί εάν επιτρέψει στους χρήστες iPhone/iPad να εγκαταστήσουν εφαρμογές από ένα κατάστημα εφαρμογών τρίτων δημιουργών.
Παρά την άρνηση της Apple, το sideloading θα επιτραπεί σύντομα στις iOS συσκευές
Οι Ευρωπαίοι νομοθέτες επεξεργάζονται νομοθεσία που θα αναγκάσει την Apple να επιτρέψει στους χρήστες να τοποθετούν εφαρμογές από καταστήματα τρίτων στο iPhone και στο iPad προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αποτελεί μέρος του νόμου για τις ψηφιακές αγορές (DMA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε στο IAPP Global Privacy Summit και φυσικά θέλησε να αποσαφηνίσει πως για την εταιρεία του το κύριο θέμα είναι η προστασία απορρήτου. Ο Cook μίλησε επίσης κατά της νομοθεσίας που θα ανάγκαζε την Apple να κάνει αλλαγές στο App Store. Ο ανώτερος εκπρόσωπος της εταιρείας, δηλώνει ότι μια τέτοια νομοθεσία, αν και ελπίζει να αυξήσει τον ανταγωνισμό, θα μπορούσε πράγματι να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στην ιδιωτική ζωή και την ασφάλεια.
Συγκεκριμένα, ο Cook πιστεύει πως αυτή η νομοθεσία είναι ένα ανοιχτό κάλεσμα σε “εταιρείες που διψούν για δεδομένα” και που θα μπορούν πλέον να παρακάμψουν το hardware που σχετίζεται με την ασφάλεια προκειμένου να παρακολουθούν τους ανθρώπους. Επισήμανε επίσης ότι τα δεδομένα στο iCloud είναι κρυπτογραφημένα και πέρυσι η εταιρεία διέδωσε τη λειτουργία “Διαφάνειας Παρακολούθησης Εφαρμογών” που επιτρέπει στους χρήστες να εξαιρεθούν από την παρακολούθηση από εφαρμογές.
Παράλληλα, η ΕΕ θα αναγκάζει την Apple να επιτρέπει όχι μόνο την παράπλευρη φόρτωση εφαρμογών, αλλά απαιτεί επίσης τόσο από αυτήν όσο και από την Google να σταματήσουν να αναγκάζουν τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες πληρωμών εντός εφαρμογής των εταιρειών.
Η Google λέει ότι το DMA της ΕΕ “θα μειώσει την καινοτομία και τις επιλογές που είναι διαθέσιμες στους Ευρωπαίους”.
Μια άλλη σημαντική δήλωση που έκανε ο Cook, αναφέρει: “Η αλλαγή αυτή θα έδινε επίσης στους καόβουλους χρήστες έναν τρόπο να παρακάμψουν τις ολοκληρωμένες προστασίες ασφαλείας που έχουμε θέσει, φέρνοντάς τους σε άμεση επαφή με ανυποψίαστους ιδιοκτήτες iOS συσκευών μας και έχουμε ήδη δει την ευπάθεια που δημιουργεί αυτό στις συσκευές άλλων εταιρειών.”
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...