Jump to content

Η Apple δεν θα επισκευάζει iPhone που έχει αναφερθεί ως κλεμμένο ή χαμένο


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

H αξία μεταπώλησης των iPhone διατηρείται σε υψηλά επίπεδα ακόμη και μετά από αρκετό καιρό, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα είναι ένα δημοφιλές αντικείμενο κλοπής. Η Apple λαμβάνει ορισμένα μέτρα ασφαλείας, ώστε οι κάτοχοι iPhone να μπορούν να απενεργοποιήσουν εξ’ αποστάσεως ένα χαμένο ή κλεμμένο iPhone, αλλά φαίνεται ότι η εταιρεία κάνει ένα βήμα παραπέρα για να αποτρέψει τους κλέφτες.

Από μια νέα αναφορά που έφθασε στην ομάδα του MacRumors, μαθαίνουμε ότι έχει σταλεί ένα εσωτερικό σημείωμα στους υπαλλήλους του Apple Store, το οποίο βασικά τους καθοδηγεί να μην παρέχουν υπηρεσίες επισκευής για iPhone που έχουν επισημανθεί ως χαμένα ή κλεμμένα στο GSMA Device Registry (Μητρώο Συσκευών).

Για όσους μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι, το GSMA Device Registry είναι βασικά μια διεθνής βάση δεδομένων όπου οι κάτοχοι smartphone μπορούν να αναφέρουν και να καταχωρούν περιπτώσεις όπου τα τηλέφωνά τους μπορεί να έχουν χαθεί ή κλαπεί. Δεδομένου ότι αυτές οι αναφορές βασίζονται στο IMEI μιας συσκευής που είναι μοναδικό για κάθε συσκευή, επιτρέπει σε εταιρείες όπως η Apple να ελέγχουν αυτούς τους τύπους αναφορών όταν ένα τηλέφωνο φθάσει σε κάποιο κέντρο επισκευής.

Η Apple προηγουμένως απέρριπτε την πιθανότητα επισκευής iPhone που είχαν χαθεί ή κλαπεί, αλλά μόνο εάν είχε ενεργοποιημένη τη δυνατότητα Find My, επομένως επεκτείνοντας την κάλυψή τους στο μητρώο συσκευών, τους επιτρέπει να συμπεριλάβουν επίσης συσκευές που ενδέχεται να μην έχουν ενεργοποιημένη τη δυνατότητα Find My.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...