Jump to content

Στο "σκαμνί" και πάλι η Apple, στην Ολλανδία


ZZW30
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Σκληρή νομική μάχη και πάλι για την Apple που αντιμετωπίζει μια νέα αγωγή πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ολλανδία με τον ισχυρισμό ότι η εταιρεία χρεώνει υπερβολικά τους χρήστες που αγοράζουν εφαρμογές και συνδρομές εντός εφαρμογής μέσω του App Store. Η βασική κατηγορία είναι πως η Apple έχει αναλάβει αυθαιρέτως τον ρόλο του κυρίαρχου παίκτη της αγοράς και εφαρμόζει ανταγωνιστικές πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Το ίδρυμα που ηγείται της αγωγής είναι το Consumer Competition Claims Foundation, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως “ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που δεσμεύεται να προστατεύει τους καταναλωτές από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και παραβιάσεις του νόμου περί καταναλωτών”.

Στον ιστότοπό του, το ίδρυμα λέει ότι η Apple, μέσω των πολιτικών της στο App Store‌, χρεώνει υπερβολικά τους χρήστες που πληρώνουν για εφαρμογές και υπηρεσίες εντός εφαρμογής, προσθέτοντας ότι οι χρήστες θα πρέπει να “ζητούν” επιστροφές χρημάτων για αγορές.

Το ίδρυμα επισημαίνει αυτό που συνήθως αναφέρεται ως “φόρος της Apple”, μια προμήθεια 15% ή 30% που λαμβάνει η Apple για όλες τις ψηφιακές αγορές που πραγματοποιούνται μέσω του App Store‌. Επίσης, το ίδιο ίδρυμα λέει ότι η επιτροπή αναγκάζει τους προγραμματιστές να αυξήσουν τις τιμές για τους χρήστες. “Οι ιδιοκτήτες iPhone και iPad πληρώνουν το τίμημα για το καταχρηστικό μονοπώλιο της Apple στο App Store”.

Το Bloomberg αναφέρει ότι το ίδρυμα πιστεύει ότι η μήνυση θα οδηγήσει σε αποζημίωση άνω των 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα ζητηθούν για όλους τους χρήστες iPhone και ‌iPad στην ΕΕ που έχουν κάνει αγορές μέσω του App Store της Apple. Στον ιστότοπό του, το ίδρυμα ζητά από τους πελάτες να ενώσουν τις προσπάθειές τους και να λογοδοτήσει αργότερα η Apple!

[via]

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...