Jump to content

Θα περιμένουμε το iPhone 15 Pro για να δούμε εμπρόσθια κάμερα κάτω από την οθόνη


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχές Φθινοπώρου θα είμαστε και πάλι εδώ για να υποδεχτούμε την επόμενη νέα σειρά iPhone 14 της Apple και ήδη ξεκίνησε μια έντονη φημολογία για πιθανά νέα χαρακτηριστικά που θα ενσωματώνουν οι νέες συσκευές.

Πάντως αυτό που έχει ειπωθεί ξανά και ξανά είναι ότι η νέα σειρά θα φέρει σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με το iPhone 13 που είχε βασικά την ίδια σχεδιαστική γλώσσα με τον προκάτοχό του. Στην πραγματικότητα, η νέα σειρά iPhone 14 θα φέρει τις πιο σημαντικές αλλαγές από την εποχή που παρουσιάστηκε το iPhone X του 2017. Το iPhone 13 έχει μικρότερη εγκοπή, αλλά το iPhone 14 Pro θα απαλλαγεί από αυτή την κλασσική σχεδίαση και θα δούμε διπλή οπή. Μετά από χρόνια, η Apple θα εισέλθει στην τάση των punch-hole. Η εταιρεία θα φέρει μια κεντραρισμένη οπή διπλής διάτρησης που είναι αρκετά καινοτόμο για την τρέχουσα βιομηχανία.

Ωστόσο, πρόσφατες αναφορές υποδηλώνουν ότι το κύριο σχέδιο της εταιρείας είναι να προχωρήσει στην χρήση τεχνολογίας κάμερας κάτω από την οθόνη. Σύμφωνα με μια νέα αναφορά, το iPhone 15 Pro θα είναι το πρώτο μοντέλο με αυτή την δυνατότητα.

Άλλαξε τελικά γνώμη και η Apple

Ειλικρινά, όσες φορές και εάν ερωτήθηκαν εκπρόσωποι της Apple για χρήση κάμερας κάτω από την οθόνη, η εταιρεία φαινόταν πολύ διστακτική στην αλλαγή του βασικού σχεδιασμού του iPhone. Δεν θα φέρει κάμερα κάτω από την οθόνη εκτός και αν είναι 100% σίγουρο ότι θα λειτουργήσει όπως μια συμβατική κάμερα. Φυσικά, ολόκληρη η βιομηχανία έχει προχωρήσει σε αυτό το θέμα και ο απώτερος στόχος των κολοσσών-εταιρειών smartphones είναι να εγκαταλείψουν εντελώς τη συμβατική κάμερα selfie και να μεταβούν στο νέο πρότυπο ενσωμάτωσης εμπρόσθιας κάμερας κάτω από το πάνελ οθόνης.

Tην λύση για κάμερες UD δίνει η Samsung Display

Σύμφωνα με μια αναφορά από το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TheElec, η Samsung Display και η OTI Lumionics αναπτύσσουν μια νέα γενιά καμερών UD. Θα κάνει το ντεμπούτο του πρώτα στο Samsung Galaxy Z Fold5 το επόμενο έτος και αργότερα θα φτάσει στα μοντέλα iPhone 15 Pro της Apple το φθινόπωρο του 2023.

Η Samsung Display φέρεται να συνεργάζεται με την OTI Lumionics, η οποία έχει αναπτύξει μια νέα γενιά οργανικού υλικού μοτίβου καθόδου. Αυτό επιτρέπει “το άνοιγμα μικροσκοπικών διαφανών παραθύρων στα στρώματα καθόδου και εικονοστοιχείων μιας οθόνης OLED”. Αυτό με τη σειρά του κάνει την οθόνη εντελώς διαφανή. Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στην Apple να τοποθετήσει τους προηγμένους αισθητήρες Face ID κάτω από την οθόνη. Ο αισθητήρας υπερύθρων θα λειτουργεί κανονικά κατά το ξεκλείδωμα της οθόνης.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολο. Εδώ μόλις φέτος ακούγεται ότι θα βγει το notch. Την αμέσως επόμενη χρονιά θα πάνε σε under display ? Δεν μας έχει συνηθίσει η apple σε τέτοια...

ff.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στην καλυτερη να δουμε inscreen fingerprint sensor στο iphone 15, δηλαδη καμια 4-5ετια μετα το android. Αν υποθεσουμε οτι οι underscreen καμερες γινουν mainstream στο android σε κανα χρονο, ε αν τις δουλε στο iphone 20 καλα θα ειναι.

nokia 5110 - siemens c35 - ericsson T65-

nokia 7210 - samsung V200 - ericsson V800-

nokia N70 - nokia 5800 - HTC EVO 3D-

LG G2

Link to comment
Share on other sites

Ναι σίγουρα ότι πεις Evo, ειδικά τώρα που με την τελευταία αναβάθμιση το face Id δουλεύει ακόμα και αν φοράς μάσκα, σίγουρα θα βάλουν underscreen touch Id (not). Ότι να ναι για άλλη μια φορα.

Edited by chocbhed_6630
Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, chocbhed_6630 said:

Ναι σίγουρα ότι πεις Evo, ειδικά τώρα που με την τελευταία αναβάθμιση το face Id δουλεύει ακόμα και αν φοράς μάσκα, σίγουρα θα βάλουν underscreen touch Id (not). Ότι να ναι για άλλη μια φορα.

Οντως παιζει και να μη βαλουν και να συνεχιστει αυτο το πανηγυρι του να σηκωνεις και να φερνεις το κινητο κοντα στο προσωπο σου για να το ανοιξεις.

Απλα απ'τη στιγμη που μονος σου λες οτι η apple ουτε αυτο δεν εχει σκοπο να κανει, για να γλιτωσει 5-10 δολλαρια απ'το κοστος παραγωγης, καμερα κατω απ'την οθονη θα βαλει? Πιο πιθανο ειναι να αφαιρεσει κι αυτη που εχει παρα να τη βαλει κατω απ'την οθονη. Αφου εσυ ετσι κι αλλιως και χωρις καμερα iphone θ'αγοραζες, και εκατομμυρια σαν εσενα, σιγα μη δωσει η apple εστω οσα δινει ο ανταγωνισμος στα 150 ευρω. Προεχει το να βγαλει μερικα δις ακομα κι αυτα δε βγαινουν αμα δινεις πραγματα εξτρα αλλα μονο αν πετσοκοβεις.

nokia 5110 - siemens c35 - ericsson T65-

nokia 7210 - samsung V200 - ericsson V800-

nokia N70 - nokia 5800 - HTC EVO 3D-

LG G2

Link to comment
Share on other sites

Τέλος από μένα η Apple. Δεν ξανά αγοράζω! Μας κοροϊδεύει κανονικότατα! Θα πάρω Τίποτα phone να ηρεμήσω

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk



Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...