Jump to content

H Oppo εγγυάται 1600 κύκλους φόρτισης στο Find X5 Pro!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Μακροσκελής είναι ο κατάλογος με τα θετικά στοιχεία που μπορεί να βρει κανείς επάνω στην νέα ναυαρχίδα Find X5 Pro της Oppo, μια εντελώς νέα πρόταση που αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα και εξαρχής έχει κατακτήσει τις καρδιές πολλών! Στα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν και διαθέτει πράγματι η νέα συσκευή, συμπεριλαμβάνεται και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των 1600 κύκλων φόρτισης – διπλάσια από τα πρότυπα του κλάδου. Η εταιρεία έχει αποστείλει και Δελτίο Τύπου εξηγώντας λεπτομερώς πώς ο κύκλος ζωής της μπαταρίας επιμηκύνθηκε, διατηρώντας παράλληλα εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες φόρτισης.

Οι καινοτομίες μπαταριών της Oppo αναφέρονται γενικά ως Battery Health Engine και περιλαμβάνει δύο βασικές τεχνολογίες: Smart Battery Health Algorithm και Battery Healing Technology.

Ο αλγόριθμος παρακολουθεί το ηλεκτρικό δυναμικό στα αρνητικά ηλεκτρόδια μέσα στην μπαταρία σε πραγματικό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να ρυθμίσει το ρεύμα φόρτισης μέσα σε ένα εύρος που θα ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση νεκρού λιθίου διατηρώντας παράλληλα την ταχύτητα φόρτισης.

Το νεκρό λίθιο είναι ο κρίσιμος λόγος για τον οποίο οι μπαταρίες χάνουν χωρητικότητα και το λίθιο “πεθαίνει” λόγω υπερβολικού ρεύματος ή υπερφόρτισης. Ο αλγόριθμος της Oppo βασίζεται σε τρία χρόνια εργαστηριακών δοκιμών και συγκέντρωσε δεδομένα για να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερα ενεργά ιόντα λιθίου, ώστε να προσαρμόζεται συνεχώς.

Μόλις υπάρξει μια σταθερή δραστηριότητα ιόντων λιθίου και μια μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η Oppo μπορεί να εργαστεί για να θεραπεύσει την ίδια την κυψέλη ισχύος.

Εδώ τώρα έρχεται η τεχνολογία Battery Healing που επισκευάζει τα ηλεκτρόδια με μια βελτιωμένη φόρμουλα ηλεκτρολυτών, σχηματίζοντας ένα πιο σταθερό και ανθεκτικό φιλμ που ονομάζεται διεπαφή στερεού ηλεκτρολύτη. Το SEI σχηματίζεται από την αναγωγή και την αντίδραση μιας μικρής ποσότητας πολικού διαλύτη στον ηλεκτρολύτη, ο οποίος αυτοθεραπεύεται κατά τη διάρκεια των κύκλων φόρτισης και εκφόρτισης όπου τα ιόντα λιθίου ταξιδεύουν μεταξύ των θετικών και αρνητικών ηλεκτροδίων.

Αυτή η τεχνολογία κάνει το SEI πιο σταθερό και ανθεκτικό και μειώνει τη ζημιά στην πραγματική ζωή, προστατεύοντας την απόδοση της μπαταρίας και παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τα αποτελέσματα εργαστηριακών δοκιμών της Oppo δείχνουν ότι η μπαταρία μπορεί να διατηρήσει το 80% της φόρτισής της σε 1.600 πλήρεις κύκλους!

[via]

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...