Jump to content

Το Netflix ψάχνει τρόπο να σας χρεώνει για την κοινή χρήση του κωδικού πρόσβασής σας


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για πολλά έτη, σε αρκετές παρέες επικρατεί η συνήθεια να μοιράζονται έναν κωδικό πρόσβασης στο Neftlix και έτσι με μια συνδρομή να υπάρχει παραπάνω από 1 άτομο που χρησιμοποιεί την streaming υπηρεσία. Φαίνεται ότι αυτή η εποχή της κοινής χρήσης του κωδικού πρόσβασής σας στο Netflix μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της, καθώς η υπεύθυνη ομάδα διαχείρισης της υπηρεσίας αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερο ανταγωνισμό από ό,τι πριν από μόλις τρία χρόνια πριν και τα έσοδα της εταιρείας μειώνονται αισθητά με αυτή την τακτική της κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης.

Σε μια νέα ανάρτηση που δημοσιεύτηκε από το Netflix, η εταιρεία λέει σαφέστατα πως θα αρχίσει να δοκιμάζει δύο νέα χαρακτηριστικά στη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού που έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν την τάση κοινής χρήσης ενός λογαριασμού Netflix.

Πάντα διευκολύναμε τα άτομα που ζουν μαζί να μοιράζονται τον λογαριασμό τους στο Netflix, με λειτουργίες όπως ξεχωριστά προφίλ και πολλές streaming μεταδόσεις στα Standard και Premium πακέτα μας. Αν και αυτά ήταν εξαιρετικά δημοφιλή, έχουν επίσης δημιουργήσει κάποια σύγχυση σχετικά με το πότε και πώς μπορεί να γίνει κοινή χρήση του Netflix.

Σε αυτήν την ανάρτηση, το Netflix δηλώνει ότι οι λογαριασμοί δεν προορίζονται για χρήση μεταξύ νοικοκυριών. Το Netflix αναγνωρίζει ότι η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης επηρεάζει τα έσοδά του και συνεπώς την ικανότητά του να επενδύει σε πρωτότυπο περιεχόμενο που προσελκύει συνδρομητές.

Αναλυτικά οι νέες χρεώσεις

Τις επόμενες εβδομάδες, το Netflix θα αρχίσει να δοκιμάζει αυτό που περιγράφεται χαλαρά ως “sub accounts” αλλά επίσημα ονομάζεται “Extra Member” για υπάρχοντες λογαριασμούς στη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού. Οι κάτοχοι λογαριασμού μπορούν να προσθέσουν έως και δύο επιπλέον μέλη που ζουν εκτός του νοικοκυριού στον λογαριασμό τους με επιπλέον μηνιαία χρέωση ανά μέλος. Η χρέωση είναι 2.380 CLP [2,94$] στη Χιλή, 2,99 USD στην Κόστα Ρίκα και 7,9 Nuevo Soles [2,12$] στο Περού. Επιπλέον, κάθε ένα από αυτά τα μέλη θα έχει το δικό του όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Για να γίνει εφαρμογή αυτού του νέου χαρακτηριστικού, το Netflix θα επιτρέψει τη μεταφορά των υπαρχόντων προφίλ σε άλλο λογαριασμό ή σε έναν υπάρχοντα δευτερεύοντα λογαριασμό Extra Member που διατηρεί το ιστορικό παρακολούθησης, τα αγαπημένα και τις εξατομικευμένες προτάσεις του χρήστη.

Το Netflix επιβεβαίωσε ότι θα περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η δοκιμή σε αυτές τις τρεις χώρες προτού κάνει παρόμοιες αλλαγές σε άλλες αγορές. Το Netflix ψάχνει να δει εάν αυτή η αλλαγή θα αυξήσει τα έσοδα ή/και τον αριθμό των συνδρομητών του.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...