Jump to content

Το Apple M1 Ultra ξεπερνά τον Intel Core i9-12900K στο GeekBench


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επιδόσεις που κόβουν την ανάσα υπόσχεται ο νέος κορυφαίος επεξεργαστής της Apple, Μ1 Ultra που “φιλοξενείται” στο εσωτερικό των νέων επιτραπέζιων υπολογιστών της εταιρείας. Αυτό το chipset έχει εμφανιστεί σε πλατφόρμες συγκριτικής αξιολόγησης και τώρα, το chipset έχει εντοπιστεί στο GeekBench όπου ξεπέρασε σε μερικά σημεία chips των εταιρειών Intel και AMD.

Από σχόλια του χρήστη @TheGalox_, βλέπουμε πως το πρόσφατα ανακοινωθέν SoC M1 Ultra του γίγαντα από το Cupertino, πέρασε από το GeekBench με βαθμολογία 24.055 βαθμών στις δοκιμές πολλαπλών πυρήνων και 1793 πόντους σε δοκιμές μονού πυρήνα. Αυτό το αποτέλεσμα ήταν αρκετά εντυπωσιακό, δεδομένου ότι ξεπέρασε τον κορυφαίο επεξεργαστή Core i9-12900K της Team Blue που σημείωσε μόνο 17.299 βαθμούς στις δοκιμές πολλαπλών πυρήνων, αλλά να πούμε πως στις μονοπύρηνες δοκιμές του ήταν ελαφρώς καλύτερο με βαθμολογία 1893.

Ωστόσο, η απόδοση του M1 Ultra είναι πραγματικά εντυπωσιακή όταν το βάλεις με το chipset Ryzen Threadripper PRO 5975WX της Team Red. Αυτός είναι ένας επεξεργαστής που σημείωσε 27603 βαθμούς σε δοκιμές πολλαπλών πυρήνων. Λάβετε υπόψη ότι το Threadripper έχει 32 πυρήνες ενώ το M1 Ultra έχει μόλις 20 πυρήνες. Επίσης, το M1 Ultra σχεδόν συναγωνίζεται τον επεξεργαστή Ryzen Threadripper 3990X, ο οποίος έχει 64 τεράστιους πυρήνες.

Ενώ το νέο τσιπ της Apple δεν ξεπέρασε τα πανίσχυρα chips της AMD, έφτασε πολύ κοντά. Αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό για ένα chipset που είναι βασικά δύο SoC’s  M1 Max μαζί.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...