Jump to content

Πολύ ανθεκτικό αποδεικνύεται το νέο Samsung Galaxy S22 (δοκιμές+βίντεο)


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Το νέο λαμπερό Galaxy S22 της Samsung, δύο ημέρες μετά τη μεγάλη ανακοίνωσή του, ήρθε και η κρίσιμη ώρα να υποβληθεί σε δύο δοκιμές αντοχής και αποσυναρμολόγησης ώστε να μάθουμε τι πραγματικά έκανε η εταιρεία και στο θέμα της ποιότητας κατασκευής!

Αυτό το έργο των εκτεταμένων δοκιμών εκτέλεσαν άνθρωποι του PBKreviews και δείχνουν ότι το S22 τα πήγε καλύτερα από τα άλλα του “αδέλφια” σε όλα σχεδόν τα τεστ.

Η δοκιμή ανθεκτικότητας ξεκινά με μια δοκιμή βύθισης ενός λεπτού στο νερό, η οποία δεν θέτει σε κίνδυνο τη συσκευή με βαθμονόμηση IP-68. Έπειτα ακολούθησε η δοκιμή γρατσουνιάς οθόνης που αποκαλύπτει βαθιές ενδείξεις στο επίπεδο οκτώ στην κλίμακα σκληρότητας Mohs και μάλιστα ξέρουμε ότι η οθόνη καλύπτεται από Corning Gorilla Glass Victus+. Η πλάτη είναι επίσης κατασκευασμένη από το ίδιο γυάλινο υλικό με την οθόνη.

Το πλαίσιο, τα κουμπιά και το περίγραμμα του όλου σετ των πίσω καμερών, καθώς και το slot για την κάρτα sim, είναι όλα κατασκευασμένα από αλουμίνιο που προσθέτει μια γενικευμένη σταθερή δομική ακεραιότητα. Η κάμψη του τηλεφώνου από τις δύο πλευρές δεν αποφέρει κάμψη ή ζημιά, γεγονός που εξασφαλίζει ξεκάθαρη νίκη στο S22 με βαθμολογία αντοχής 10/10.

Προχωράμε στο teardown που ξεκινά με την αφαίρεση της γυάλινης πίσω πλάκας. Η γυάλινη πλάτη είναι στερεωμένη στο μεταλλικό πλαίσιο της κάμερας που συγκρατείται με κόλλα. Συνολικά δεκαεννέα βίδες πρέπει να αφαιρεθούν περαιτέρω για να φτάσετε στο πηνίο ασύρματης φόρτισης και στην κεραία NFC.

Όλα μαζεμένα και νοικοκυρεμένα!

Αν αφαιρέσετε τα εύκαμπτα καλώδια της μπαταρίας και το επάνω πλαστικό κάλυμμα, απελευθερώνεται η κύρια πλακέτα που φιλοξενεί βασικά εξαρτήματα όπως το chipset, τη μνήμη RAM, τον χώρο αποθήκευσης και τις τριπλές πίσω κάμερες. Ο κύριος αισθητήρας 50MP και οι μονάδες τηλεφακού 10MP διαθέτουν και οι δύο σύστημα OIS που εμφανίζεται σε βίντεο. Ακολουθεί η αφαίρεση των επάνω και κάτω ηχείων.

Η αντικατάσταση της οθόνης απαιτεί να αφαιρέσετε από το τηλέφωνο όλα τα βασικά εξαρτήματά του και να θερμάνετε το μπροστινό μέρος για να απομακρυνθεί η αρχική κόλλα. Επίσης, η μπαταρία των 3.700 mAh είναι καλά κολλημένη και θέλει προσοχή για την αφαίρεσή της.

Συνολικά το Galaxy S22 κερδίζει βαθμολογία επισκευής 7,5/10.

[via]

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...