Jump to content

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G Hands-on Review: «Ο πνευματικός διάδοχος του Galaxy Note που σπάει τους κανόνες»!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Από τα τρία μοντέλα που ανακοίνωσε η Samsung στο Galaxy Unpacked 2022, δεν χωράει αμφιβολία ότι τα περισσότερα φώτα έπεσαν πάνω στη φετινή “Ultra” έκδοση. Όχι δεν ήταν τόσο τα τρομακτικά (αλλά αναμενόμενα) specs της συσκευής, ούτε τόσο το stellar camera setup που τράβηξε σαν τον μαγνήτη τους φίλους της mobile τεχνολογίας, αλλά το γεγονός ότι το Ultra συνοδεύεται από το «σήμα κατατεθέν» των Note, το οποίο δεν είναι άλλο από το πενάκι S-Pen. Με αυτόν τον τρόπο, η Samsung θέλησε να δώσει στους premium users τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια συσκευή, η οποία ουσιαστικά να μπορεί να ενσωματώσει και τις δύο φιλοσοφίες: Το sleek και ντελικάτο design ενός S με το υψηλό performance και τον μοναδικά premium δυναμικό χαρακτήρα ενός Galaxy Note. Για αυτό και το «υβρίδιο» αποτελεί το S22 Ultra δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί μια high-end συσκευή που έχει την στόφα του game changer στην κατηγορία του. Για πάμε όμως να το γνωρίσουμε και πιο αναλυτικά στο hands-on review που ακολουθεί…

Η VOLTE-TEL διαθέτει ήδη στην αγορά θήκες και προστατευτικά οθόνης για το S22 Ultra και όλη τη σειρά S22! Δείτε τα εδώ.

Design που απορρέει δυναμισμό

Σε μια ναυαρχίδα του διαμετρήματος του S22 Ultra δεν θα μπορούσε η Samsung να κάνει οποιαδήποτε «έκπτωση» στην ποιότητα της. Για αυτό και με που αντικρίσετε το S22 Ultra δεν γίνεται να μην σταθείτε στην υψηλή ποιότητα κατασκευής. Η κορεατική εταιρεία έχοντας χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό από μέταλλο, frame από αλουμίνιο και γυαλί κατάφερε να δημιουργήσει μια άκρως ποιοτική κατασκευή, η οποία μάλιστα φέρει πιστοποίηση IP68 για προστασία από το νερό (μπορεί να παραμείνει βυθισμένο κάτω από την επιφάνεια του νερού για περίπου 30 λεπτά) και τη σκόνη, αν και καλό θα ήταν να μην «τεστάρετε» τις αντοχές του. Επιπλέον πόντους «αντοχής» παίρνει η συσκευή από το γεγονός ότι η always-on οθόνη του είναι επενδυμένη με προστασία Gorilla Victus+, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την πίσω επιφάνεια του που φέρει Gorilla Victus glass.

Οι διαστάσεις της συσκευής ανέρχονται σε 163.3 x 77.9 x 8.9mm και το βάρος της ανέρχεται στα 229 γραμμάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συσκευή, όπως συνέβαινε και με το Note φιλοξενεί στο «εσωτερικό» της το S-Pen (για αυτό και είναι λογικό να διαθέτει περισσότερο πάχος από την vanilla και Plus έκδοση του S22, όπου το πάχος ανέρχεται στα 7.6mm).

Σε ότι έχει να κάνει με τα buttons λειτουργίας, στην δεξιά πλευρά υπάρχει το πλήκτρο Power On/Off, καθώς επίσης και τα volume rockers, ενώ στην κάτω πλευρά εκτός από το stereo speaker system της AKG, τη USB port και το tray για την εισαγωγή της  Nano-SIM (ως είθισται δεν υποστηρίζεται microSD card) υπάρχει μια οπή, στην οποία ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει το S-Pen. Φυσικά, από τη συσκευή δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος, όπου η Samsung έχει προτιμήσει έναν ultrasonic under-display fingerprint scanner, ο οποίος δύναται να διαβάσει το αποτύπωμα του χρήστη του S22 Ultra 5G σε χρόνο dt. Τέλος, δεν υπάρχει το κλασικό audio input jack των 3.5mm.

Σε γενικές γραμμές, κρίνοντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία του S22 Ultra 5G είναι εμφανές ότι η νέα ναυαρχίδα της Samsung εκπέμπει τον ίδιο δυναμισμό και τη γοητεία που ανέκαθεν ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα των Galaxy Note.

Eye-candy αλλά και με το ξεχωριστό Exynos 2200 SoC!

Η Samsung δεν θα μπορούσε παρά να συνεχίσει την παράδοση που η ίδια έχει δημιουργήσει, για αυτό και το display των 6.8 ιντσών είναι μια «δύναμη» που σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητη. Καλύπτοντας το 90% του σώματος της συσκευής (screen-to-body ratio), εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι το S22 Ultra 5G διαθέτει μια πολύ μεγάλη επιφάνεια για να κάνει… παιχνίδι και να την «οργώσει» με το S-Pen. Η τεχνολογία του Edge QHD+ display είναι Dynamic AMOLED 2X με variable refresh rate στα 120Hz (για ακόμη πιο ομαλό αποτέλεσμα στην κίνηση) και ανάλυση στα 1440 x 3080 pixels. Αξίζει να τονίσουμε ότι το Touch Sampling rate του S22 Ultra 5G μπορεί να φτάσει έως και τα 240Hz, πράγμα που σημαίνει ότι το display αποκρίνεται ακόμη καλύτερα σε εξαιρετικά απαιτητικές εφαρμογές (σε επίπεδο επαφής) όπως είναι τα mobile games. Και μιας και μιλήσαμε για «απόκριση» δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο το display του S22 Ultra 5G «συνεργάζεται» με το stylus, καθώς το latency της επαφής ανάμεσα στο πενάκι και την οθόνη είναι στα 9ms, παράγοντας μια μοναδική αίσθηση που ξεχωρίσει για το υψηλό επίπεδο απόκρισης.

Ωστόσο, το Dynamic AMOLED 2X display του S22 Ultra 5G δεν είναι μόνο εξαιρετικά responsive είναι επίσης και… eye-candy και αυτό γιατί ενσωματώνει τεχνολογία HDR 10+ και τεχνολογία Vision Booster. Τα δε επίπεδα του brightness της οθόνης αγγίζουν τα 1750 nits (peak), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η premium ναυαρχίδα της Samsung παίζει στο 100% στο Mobile Color Volume στην χρωματική κλίμακα του DCI-P3. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα συναντήσετε το «ξεπλυμένο» χρωματικά οπτικό αποτέλεσμα που, με τη ζωντάνια στα χρώματα να διατηρείται σε άψογα επίπεδα ακόμη και όταν επικρατούν διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας. Μάλιστα, το display του Galaxy S22 Ultra είναι «μαθημένο» στο να αντιλαμβάνεται το προβαλλόμενο digital περιεχόμενο και αναλόγως να αναπροσαρμόζει το contrast ανάμεσα στις φωτεινές και σκοτεινές εναλλαγές. Μάλιστα, με contrast ratio στα 3.000.000:1 δεν χωράει αμφιβολία ότι το display του S22 Ultra είναι top! Τέλος, το S22 Ultra υποστηρίζει και την τεχνολογία Eye Comfort Shield, η οποία αναλαμβάνει να εξαφανίσει το βλαβερό μπλε φως κάνοντας χρήση ειδικών AI-based αλγορίθμων.

Το display και η τεχνολογία που το περιβάλλει παίρνει άριστα με τόνο, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και το performance. Ο κορεατικός γίγαντας της τεχνολογίας για μια ακόμη φορά επέλεξε τον δρόμο δύο διαφορετικών chipsets για την κορυφαία ναυαρχίδα της. Για αυτό και στην έκδοση που θα έχουμε στη χώρα μας την εκτέλεση όλων των tasks αναλαμβάνει το Exynos 2200 chipset, ενώ για τις αγορές των Η.Π.Α και της Κίνας υπάρχει η επιλογή του Snapdragon 8 Gen 1 SoC. Ως είθισται οι διαφορές μεταξύ τους είναι ελάχιστες, αν και σε επίπεδο απόδοσης τις τελευταίες ημέρες έχουν εμφανιστεί αντικρουόμενα αποτελέσματα στα διάφορα benchmarking utilities. H βασική ιδιαιτερότητα του Exynos 2200 είναι βέβαια ότι πρόκειται για το πρώτο chipset που αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας ανάμεσα στην Samsung και στην AMD. Οι δύο ομάδες συνεργάστηκαν και η Xclipse GPU που αποτελεί το προϊόν αυτής της συνεργασίας βασίζεται στην αρχιτεκτονική RDNA 2, γεγονός που μεταφράζεται σε cutting-edge απόδοση στα mobile games.

Πέραν όμως της Xclipse GPU, το Exynos 2200 SοC αποτελεί μια πανίσχυρη Octa-core πρόταση, η οποία βασίζεται σε 1×2.8 GHz Cortex-X2 & 3×2.50GHz Cortex-A710 και τέλος 4×1.7 GHz Cortex-A510. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό οι διαφορετικοί πυρήνες αντιμετωπίζουν και διαφορετικές καταστάσεις, βελτιώνοντας στο maximum την ενεργειακή απόδοση της συσκευής. Αδιαμφισβήτητα, δεν υπάρχει εφαρμογή αυτή τη στιγμή που να μπορεί να «λυγίσει» το Galaxy S22 Ultra 5G, το οποίο παίρνει άριστα όσο απαιτητικά κι εάν είναι τα apps που θα καλείται να αντιμετωπίσει, ενώ παράλληλα εάν το multitasking είναι η… αγαπημένη σας συνήθεια, το Exynos 2200 SoC δείχνει πανέτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε multitasking πρόκληση. Το chipset που βρίσκεται στην καρδιά του Samsung Galaxy S22 Ultra 5G συνεργάζεται με 8 ή 12GB RAM ανάλογα με την έκδοση, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο (UFS 3.1) υπάρχουν επιλογές στα 128 / 256  και 512GB, αλλά και στο 1TB (έκδοση η οποία όμως δεν θα κυκλοφορήσει επίσημα στη χώρα μας). To δε software φέρνει ξανά κοντά τους κόσμους του Android 12 με το One UI 4.1 της Samsung, προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ και το Knox της Samsung δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για ένα πιο ασφαλές περιβάλλον με μια σειρά από security features, τα οποία χρειάζεται οπωσδήποτε ο επαγγελματίας pro user.

Σε ότι έχει να κάνει με τις δυνατότητες συνδεσιμότητας, εδώ το S22 Ultra δεν περιμέναμε και κάποια… «έκπτωση» από τη Samsung με το Galaxy S22 Ultra να προσφέρει 5G, LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, Wi-Fi Direct και Bluetooth v. 5.2, ενώ παράλληλα υπάρχει και NFC που εξυπηρετεί στη λειτουργία του Samsung Pay (δέχεται Visa και MasterCard). Ως είθισται, η συσκευή υποστηρίζει το Samsung DeΧ (και σε wireless μορφή) που ουσιαστικά μετατρέπει το smartphone σας σε ένα πλήρως λειτουργικό desktop PC που προσφέρει εντυπωσιακή ευκολία σε κάθε χρήστη, και μια big-screen εμπειρία χρήσης που ξεκινάει από την αποστολή μηνυμάτων και φτάνει μέχρι την προβολή ενός σημαντικού powerpoint σε μια μεγάλη οθόνη λίγο πριν το κρίσιμο εταιρικό meeting,

Ultra… Photos και αυτονομία!

Προχωρώντας στα του camera setup, εδώ για μια ακόμη φορά φάνηκε η πρόθεση της κορεατικής εταιρείας να «επενδύσει» και να μην κάνει τον παραμικρό συμβιβασμό. To Main camera setup και η selfie camera αναμφίβολα μπορούν να προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες σε όλους του λάτρεις του content creation, με το S22 Ultra 5G να αναδεικνύεται σε ένα επαγγελματικό εργαλείο σε κάθε αρχάριο και βετεράνο λάτρη της mobile φωτογραφίας. Ειδικότερα, μια ματιά να ρίξει κάποιος στο πίσω τμήμα του S22 Ultra 5G εύκολα μπορεί να καταλάβει ότι γίνεται ένας μικρός… πανικός από camera sensors.

Ειδικότερα, τo τετραπλό camera setup είναι εμφανές ότι έχει σχεδιαστεί για να καλύψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Με main camera στα 108MP (f/1.8, Dual Pixel AF, 0.8μm, FOV στις 85 μοίρες και Optical Image Stabilization), Περισκοπικό τηλεφακό στα 10MP (10x Optical Zoom και f/2.4), έναν ακόμη Τηλεφακό στα 10MP (με 3x Optical Zoom και διάφραγμα f/4.9) και τέλος μια Ultrawide κάμερα, η οποία διαθέτει διάφραγμα στα f/2.2 και λήψεις στις 120 μοίρες, μπορεί εύκολα να κατανοήσει κανείς ότι το S22 Ultra 5G ανεβάζει ιδιαίτερα ψηλά τον πήχη στο νευραλγικό τομέα του mobile photography. Η ύπαρξη της AI based αντίληψης και on-the-fly επεξεργασίας του φωτογραφικού αποτελέσματος μπορεί να καταστήσει το S22 Ultra 5G ένα πανίσχυρο εργαλείο στα χέρια κάθε επίδοξου φωτογράφου και λάτρη των ποιοτικών mobile φωτογραφίσεων. Εντυπωσιακά πανοραμικές φωτογραφίες, έμφαση στη λεπτομέρεια μέσω της τεχνολογίας AI Super Resolution και φυσικά ακόμη πιο προσεγμένες νυχτερινές λήψεις (μέσω ενός πιο αποτελεσματικού και εξελιγμένου night mode) σίγουρα φανερώνουν την πρόθεση της Samsung να διεκδικήσει τα πρωτεία στον τομέα του mobile photography (αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του DXo Mark).

Ένα εκ των πολλών camera features της νέας ναυαρχίδας της Samsung που σίγουρα συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με το πραγματικά «διαστημικό» zoom των 100x!  H συσκευή προσφέρει 10x Optical Zoom και 100x DIgital Zoom, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χαζέψτε μέχρι και το… φεγγάρι μέσα από την οθόνη του κινητού σας. Σε ότι έχει να κάνει με την selfie camera, εδώ και πάλι η Samsung έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και μέσω των 40MP της εμπρόσθιας κάμερας (με f/2.2, 26mm (wide), 1/2.8″, 0.7µm, PDAF), το S22 Ultra χαρίζει εντυπωσιακά portraits και παράλληλα μπορεί να κοινοποιήσει και το ενδιαφέρον των χρήστες που έχουν έντονη παρουσία στα social media. Παρά το γεγονός ότι η συσκευή βγάζει ένα πιο «επαγγελματικό» προφίλ, ωστόσο με τις πολλαπλές επιλογές που προσφέρει στον τομέα της κάμερας μπορεί με άνεση να συνοδέψει και τις δημιουργικές ανησυχίες των πιο creative και καλλιτεχνικών φύσεων. Κλείνοντας, την αναφορά μας στο camera setup της ναυαρχίδας της Samsung, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο αρκετά προσεγμένο video recording, καθώς το από το main camera setup μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα στα 8K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps και 720p@960fps, ενώ η μπροστινή κάμερα δύναται να πραγματοποιήσει video recording στα 4K@30/60fps και 1080p@30fps.

Φτάνοντας προς το τέλος των εντυπώσεων μας για την high-end ναυαρχίδα της Samsung, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην αυτονομία που προσφέρει το S22 Ultra 5G. Συγκεκριμένα, το «μεγάλο» της οικογένειας των S22 έρχεται με μπαταρία αυτονομίας στα 5.000mAh, υποστηρίζοντας τεχνολογία φόρτισης στα 45W (με τον φορτιστή και πάλι δυστυχώς να πωλείται ξεχωριστά). Επιπλέον, το Ultra υποστηρίζει Wireless charging στα 15W, αλλά και Reverse wireless charging στα 4.5W για να φορτίζετε τα Galaxy Buds στο πίσω τμήμα του.

Galaxy Note 2022 edition!

Τo S22 Ultra 5G ουσιαστικά πετυχαίνει να συνενώσει δύο κόσμους, με την Samsung ουσιαστικά να φέρεται έξυπνα από πολλές απόψεις. Βάζοντας στη λήθη τη σειρά Note (κάτι που μάλλον ήταν και επιτακτική ανάγκη από τη στιγμή που υπήρξε μια έντονη στροφή και προς τα premium foldables), αυτό δεν σημαίνει ότι «ξέχασε» το community που είχε δημιουργήσει η γνωστή σειρά. Το S22 Ultra αποτελεί τον πνευματικό διάδοχο των Note, διατηρώντας αναλλοίωτο αυτό το ξεχωριστό feeling που τόσο πολύ είχαμε λατρέψει με το S-Pen και τα stellar tech specs. Πλέον και με το S22 Ultra στην αγορά, ο κορεατικός κολοσσός αποκτάει μια ακόμη ιδανική εναλλακτική επιλογή για όλους εκείνους τους χρήστες που ακόμη δεν νιώθουν έτοιμοι να περάσουν στη νέα εποχή των foldables και τους αρέσει μια συσκευή με πιο κλασικές και παραδοσιακές γραμμές. Για μία ακόμη φορά λοιπόν η Samsung δεν μοιάζει να αφήνει κανέναν χρήστη παραπονεμένο, ρίχνοντας στην αγορά ένα υπερπλήρες premium smartphone, το οποίο αν μη τι άλλο διαθέτει «όλο το πακέτο»!

To Galaxy S22 Ultra 5G διατίθεται σε 4 διαφορετικά χρώματα (Phantom Black, White, Burgundy, Green) και είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 25 Φεβρουαρίου. Όσον αφορά το κόστος του στη χώρα μας θα ανέρχεται στα 1.299ευρώ (έκδοση 8GB + 128GB storage)  1.399ευρώ (12GB RAM + 256GB storage) και 1.499 ευρώ (12GB RAM + 512GB storage).  

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο καλό της όλης βαρετής και τέρμα αδιάφορης παρουσίασης είναι που η Samsung ξεπερνάει μέχρι και την Google προσφέροντας 4 μεγάλες αναβαθμίσεις(3 δίνει η google αν δεν κάνω λάθος) και 5 χρόνια security updates στα S21 και S22.

Για το δε Note...εμ S22 ultra,οι μόνοι κανόνες που σπάνε είναι τα 1300ευρώ το 2022 για μόλις 8gb ram στην ναυαρχίδα της εταιρείας..

Και δυστηχώς ούτε καν τον νέο αισθητήρα δεν έβαλαν στο δακτυλικό αποτύπωμα. Ελεος ρε Samsung....

Edited by Fulgore1
Link to comment
Share on other sites

Περίμενα κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής...κάποιο καινούριο στοιχείο (εκτός της πένας)...Ένα τετραγωνισμένο S21 Ultra μας παρουσίασαν.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, sonakiasfun said:

Περίμενα κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής...κάποιο καινούριο στοιχείο (εκτός της πένας)...Ένα τετραγωνισμένο S21 Ultra μας παρουσίασαν.

Η μόνη έκπληξη της τελευταίας στιγμής είναι η μεγαλύτερη software υποστήριξη για τις περσινές και φετινές ναυαρχίδες.

Ολα τα άλλα(όπως και η τιμή)είναι αναμενόμενα πλέον.

Link to comment
Share on other sites

Ισως το πιο βαρετο κι ασχημο (υποκειμενικο) ultra. Στα θετικα το ενσωματωμενο πενακι για τους κατοχους των notes αλλα τιποτε αλλο αξιολογο σε σχεση με τον προκατοχο του. 

Δυστυχως η φετινη χρονια ως τωρα ειναι αρκετα απογοητευτικη για τον τομεα της κινητης. Καμια ουσιαστικη διαφορα, καμια καινοτομια, ξαναζεσταμενο φαγητο σε δυσθεωρητες τιμες.

nokia 5110 - siemens c35 - ericsson T65-

nokia 7210 - samsung V200 - ericsson V800-

nokia N70 - nokia 5800 - HTC EVO 3D-

LG G2

Link to comment
Share on other sites

Κάψιμο ειναι και τα χρήματα που ζητάει αλλα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα 
Όντος τα χρήματα πλέον που ζητάει η συσκευή είναι υπερβολικά πολλά.. Έχει ξεφύγει η όλη φάση πλέον.. Ναι έχει τεχνολογίες πάνω αλλά όπως πάει σε λίγα χρόνια θα θέλει 2000€.. Ώπα! Αλλά σίγουρα είναι από τα κορυφαία Android.. Βέβαια χωρίς παρεξήγηση (για τους νέους κατόχους μιλάω) η συσκευή είναι παντόφλα για μένα.. Δεν με βολεύει η όλη φάση σε αυτό το μέγεθος..

Στάλθηκε από το DN2103 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, Fotis7_75 said:

Όντος τα χρήματα πλέον που ζητάει η συσκευή είναι υπερβολικά πολλά.. 

Το πρόβλημα της συσκευής αυτής είναι ότι δεν προσφέρει κάτι το πραγματικά καινούργιο σε σχέση με το προηγούμενο S21 ultra και σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές,βρίσκεις πλέον το πολύ καλό Galaxy Fold 3 με λιγότερα χρήματα.

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Konstantine73 said:

Πολυ καλό δεν το λες καθώς έχει ακομη παιδικές ασθένειες 

Προφανώς και έχει τα θεματάκια του σαν foldable συσκευή,αλλά σε γενικές γραμμές έχουν ειπωθεί καλά λόγια από κριτικούς και κατόχους από πέρυσι που κυκλοφόρησε.

Αρά κακή συσκευή δεν την λές,ειδικά μιας και έχει πέσει και η τιμή του αρκετά σχεδόν μισό χρόνο στην αγορά(1200ευρώ bestprice).

Ούτως ή άλλως και αυτό και το S22 ultra κυρίως σε enthusiast κόσμο απευθύνονται που πάνω κάτω ξέρει τι αγοράζει.

Link to comment
Share on other sites

15 ώρες πριν, Konstantine73 said:

Έκανες παραθέση αυτο που ήθελες να απαντήσεις, ενω το υπόλοιπο του ποστ μου σου εξήγησε για ποιον λόγο για μένα ειναι ακατάλληλη. Οχι δεν την λες κακή σίγουρα, αλλα απέχει πολυ απο  τα δικά μου στάνταρντ που θα με έκανε (εαν ειχα σκοπό να διαθέσω ενα τοσο μεγάλο ποσο) να την αγόραζα.

Σε πολλες εφαρμογές εχει ακομη θεμα με το full screen λόγω του περίεργου aspect ratio…

 

Μα το υπόλοιπο post σου πέφτει σε πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα όπως η προσεκτική χρήση και οι κατώτερες κάμερες(πράγματα δηλαδή που ισχύουν και στο flip3 και γενικά σε όλες τις foldable συσκευές ).

Γιαυτό και ανέφερα ότι αυτές οι συσκευές απευθύνονται κυρίως σε άτομα που σε γενικές γραμμές ξέρουν τι θέλουν(κοινώς έχουν κάνει μια έρευνα αγοράς και βάζουν το form factor πάνω από ολα).

Μια από τα ίδια ισχύουν και με το S22 ultra και τα Note. Η πλειοψηφία του κόσμου τα αγόραζε ανέκαθεν απλά γιατί ήταν οι καλύτερες συσκευές της Samsung κάθε χρονιά(ειδικά ο συνδιασμός μεγάλης οθόνης και μπαταρίας για multimedia χρήση),και μόλις μια πολύ μικρή μειοψηφία(αυτοί που ξέρουν τι θέλουν δηλαδή) είναι αυτή που τα αγοράζει αποκλειστικά λόγω του Spen.

Τα λέω αυτά όλα για να σου υπενθυμίσω ότι αλλιώς το βλέπει ο καθένας όταν φτάσει στην ώρα να δώσει τα χρήματα που ζητάνε αυτές οι συσκευές. Εσύ πχ μπορεί να κοιτάς τις κάμερες,άλλος μπορεί να κοιτάζει την υποστήριξη, άλλος μπορεί να κοιτάζει την μοναδικότητα/form factor, άλλος την ποζεριά κλπ

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...