Jump to content

Unboxing και hands-on με το Samsung Galaxy S21 FE!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Η Samsung με το S20 Fan Edition στα τέλη του 2020, ουσιαστικά επιχείρησε να «σπάσει» τον ενδεχομένως πιο «σοβαρό» και premium χαρακτήρα της ναυαρχίδας της S20. Αν μη τι άλλο αυτό αποτέλεσε ένα ιδιαιτέρως τολμηρό «πείραμα», ακόμη και για τα δεδομένα της κορεατικής εταιρείας, το οποίο όμως από ότι διαπιστώσαμε κατάφερε να πετύχει. Η δημιουργία άλλωστε μιας Fan Edition, που απευθύνεται αποκλειστικά για τους fans και έχει την δική τους σφραγίδα, από τη στιγμή που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το δικό τους feedback, φανέρωνε επίσης την πρόθεση της Samsung να έρθει πιο κοντά με το κοινό της. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Fan Edition του S20 βέβαια για να μπορέσει να «δελεάσει» τις πιο νεαρές ηλικίες ήταν και πολύ πιο οικονομική, σε σύγκριση με τα core μοντέλα της σειράς (με ορισμένες «θυσίες» φυσικά σε ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά). Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία βασίστηκε και το Galaxy S21 Fan Edition, το οποίο ουσιαστικά έρχεται για να γεμίσει το κενό ανάμεσα στο S21 και στο επερχόμενο S22. Για πάμε να το γνωρίσουμε καλύτερα στο hands-on review που ακολουθεί…

Design that matters…

Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά το Galaxy S21 FE μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε ότι σε επίπεδο εμφάνισης, οι διαφορές είναι μικρές σε σχέση με το S21. Εξαιρετικά λεπτό με πάχος στα 7.9mm, το S21 Fan Edition σίγουρα διακρίνεται για το λεπτεπίλεπτο design του. Διαθέτει frame από αλουμίνιο, πλαστικό back cover και με βάρος που δεν ξεπερνάει τα 177 γραμμάρια, είναι ομολογουμένως αρκετά ελαφρύ. Το σχεδιαστικό team της Samsung πόνταρε αρκετά στην αντοχή της συσκευής, επιλέγοντας για την προστασία οθόνης Gorilla Victus της Corning, ενώ παράλληλα φέρει πιστοποίηση IP68 που σημαίνει μεγάλη αντοχή σε νερό και σε σκόνη, με το smartphone να μπορεί με άνεση να βυθιστεί σε βάθος 1.5 μέτρου και για χρονική διάρκεια που φτάνει τα 30 λεπτά.

Στο πίσω τμήμα, η συσκευή διατηρεί το «Contour Cut» design του camera setup (φακούς σε κάθετη διάταξη) που είδαμε στα S21, ενώ η selfie cam βρίσκεται σε μια διακριτική οπή στο άνω κεντρικό τμήμα του display. Σε ότι έχει να κάνει με την τοποθέτηση των buttons, στη δεξιά πλευρά βρίσκεται το Power ON/OFF button και τα πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της Samsung διαθέτει under-display fingerprint scanner. Στο κάτω τμήμα «κατοικεί» στη μέση η USB Type-C θύρα για τη φόρτιση και για τη μεταφορά δεδομένων και αριστερά και δεξιά της υπάρχει η tray για την εισαγωγή της Nano-SIM (σημειώστε ότι δεν υποστηρίζεται microSD card), ενώ πιο δίπλα υπάρχει το σύστημα των stereo speakers.

Eye candy & Power Performance

Προχωρώντας στην ποιότητα του display, εδώ είναι εμφανές ότι η Samsung για μια ακόμη φορά έδωσε τον καλύτερο της εαυτό, καθώς η υψηλή ευκρίνεια και τα ρεαλιστικά χρώματα αποτελούν για μια ακόμη φορά το «σήμα κατατεθέν» μιας ναυαρχίδας της κορεατικής εταιρείας. Ειδικότερα, το S21 FE έρχεται με μια εντυπωσιακή FHD+ Dynamic AMOLED 2X στις 6.4 ίντσες (2340×1080 pixels), με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, με το οπτικό αποτέλεσμα να είναι τρομερά eye-candy. Επιπλέον, το γεγονός ότι διαθέτει variable refresh rate, πέραν του ότι βοηθάει στην ομαλότητα και στην καλύτερη απεικόνιση της κίνησης, παράλληλα προσφέρει και μοναδική ταχύτητα απόκρισης. Στα plus του display του S21 Fan Edition προσθέστε την υποστήριξη HDR10+ και την προστασία από την βλαβερή μπλε ακτινοβολία και για μια ακόμη φορά γίνεται κάτι παραπάνω από εμφανές ότι η Samsung έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο display μια ακόμη premium συσκευής της.

Κρίνοντας το performance, το οποίο όλοι γνωρίζουμε το πόσο νευραλγικής σημασίας είναι σε μια «ναυαρχίδα» υψηλών αξιώσεων, η κορεατική εταιρεία επέλεξε ένα 8πύρηνο Qualcomm Snapdragon 888 chipset (στην International έκδοση του), το οποίο υποστηρίζει 5G και ενσωματώνει πυρήνες Kryo 680 και Adreno 660. Τα προαναφερθέντα specs αφορούν μια σειρά από εκδόσεις που έχουν κυκλοφορήσει στην αμερικανική και κινεζική αγορά, ενώ στην χώρα μας επικρατέστερη είναι η version της συσκευής που φέρει Samsung Exynos 2100. Multitasking και εντυπωσιακές επιδόσεις αποτελούν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του S21 FE, ενώ παράλληλα παίρνει άριστα και στην «ενεργειακή διαχείριση» εξαιτίας της τάσης που έχει η CPU να αντιλαμβάνεται το ποσοστό λειτουργίας της συσκευής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Samsung έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην AI Engine που είναι ενσωματωμένη στο S21 FE, παρέχοντας εκπληκτική επίδοση 26 TOPS, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές εφαρμογές που βασίζονται σε ΑΙ. Το S21 FE διακρίνεται για τις εκπληκτικές του υψηλές ταχύτητες, αποτελώντας ένα mini-powerhouse, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα το εκτιμήσουν οι fans του vlogging, αλλά και εκείνοι που αποζητούν μια συσκευή που να μπορεί να φέρει εις πέρας και αρκετά απαιτητικά tasks μέσα στην ημέρα (προσθέστε σε αυτό το σημείο και την υποστήριξη του DEX, η οποία αυξάνει τις επαγγελματικές δυνατότητες του S21 FE μετατρέποντας σε ένα πλήρως λειτουργικό desktop).

Σε ότι έχει να κάνει με τη διαθέσιμη μνήμη, εδώ η σταθερότητα και γρήγοροι χρόνοι απόκρισης βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς η πρόταση της Samsung φέρει 6GB ταχύτατης LPDDR5 μνήμης. Χωρίς αμφιβολία, δεν υπάρχει στιγμή που το S21 Fan Edition να μην είναι σε θέση να τραβήξει στην ανηφόρα. Σε ότι έχει να κάνει με το διαθέσιμο storage, εδώ έχουμε 128GB τεχνολογίας UFS 3.1 (ή 256GB ανάλογα την έκδοση), χωρίς όμως την δυνατότητα για επέκταση μέσω microSD card. Σε ότι έχει να κάνει με το συνοδευτικό software εδώ η επιλογή δεν είναι άλλη από Android 12 με το One UI 4 της Samsung on-top, οπότε η συσκευή διαθέτει την τελευταία λέξη σε επίπεδο λογισμικού και User Interface.

A Vloggers and Instagrammers… Paradise!

Αν και το S21 FE πρόκειται ουσιαστικά για μια συσκευή, η οποία μπορεί να κάνει τα… πάντα, παρόλα αυτά η κορεατική εταιρεία έχει «επενδύσει» σέ ένα camera setup αξιώσεων, το οποίο μπορεί να καλύψει και με το παραπάνω τη νέα γενιά, η οποία βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση και εμφανίζει αυξημένη δραστηριότητα στις πλατφόρμες social media (όπως το Instagram και το TikTok).

Ειδικότερα στο πίσω μέρος το triple camera setup της συσκευής έχει δημιουργηθεί πάνω στη λογική της κάλυψης κάθε ανάγκης, με διαφορετικούς φακούς που συνδυαστικά μπορούν να προσφέρουν δυνατά αποτελέσματα, κάτω από κάθε περίσταση. Η main camera των 12MP με το Dual Pixel PDAF και το διάφραγμα F/1.8 κάνει την αρχή, προσφέροντας υψηλά επίπεδα φωτεινότητα και εντυπωσιακή λεπτομέρεια. Επίσης, η κύρια κάμερα συνοδεύεται από έναν Ultra-wide lens στα 12MP που είναι ότι πρέπει για group photos, ενώ ο τηλεφακός των 8MP ξεχωρίσει για το 3x optical zoom. O δε συνδυασμός των AI αλγορίθμων με το camera hardware για τις νυχτερινές λήψεις σίγουρα θα ικανοποιήσει τους users που αρέσκονται στο να τραβούν φωτογραφίες υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ενδεικτικό της ανεπτυγμένης τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει είναι ότι το S21 FE δύναται να επεξεργάζεται φωτογραφίες έως και 14 καρέ λήψης με real-time τρόπο, εξουδετερώνοντας τον θόρυβο. Παράλληλα, η selfie cam των 32MP είναι εμφανές ότι έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει απίθανα portraits, τραβώντας selfies που σίγουρα θα μαγνητίσουν τα βλέμματα. Σε αυτό το σημείο αξίζει να προσθέσουμε το πόσο καλή δουλειά έχει κάνει στα διαφορετικά modes φωτογραφικών λήψεων και video recording, ενσωματώνοντας ταυτόχρονη λήψη video σε 4Κ (δυνατότητα για 4K στα 30/60fps και 1080p στα 30fps) από την main και την selfie camera, ενώ με την ενεργοποίηση του Vloggers Mode αναμφίβολα αυξάνονται οι διαθέσιμες δημιουργικές επιλογές κάθε χρήστη.

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην «προσεγμένη» ενεργειακή διαχείριση, με την μπαταρία των 4500mAh και την energy-saving φιλοσοφία να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα (ως γνωστόν κανείς δεν θέλει μια συσκευή, η οποία ξεμένει κάθε τρεις και λίγο). Ειδικότερα, υποστηρίζει super charging σε ενσύρματο status στα 25W, φορτίζοντας από 0% στο 50% Μέσα σε 30 λεπτά. Παράλληλα, το S21 FE υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση (15W), αλλά και reverse wireless charging (δυνατότητα που επιτρέπει στη συσκευή να «φορτίζει» είτε τα Galaxy Buds και τα ρολόι Galaxy).

Fan business!

Με τιμή στα 700 με 750 ευρώ σίγουρα το S21 FE αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τους πιο νέους χρήστες, αλλά και για τους πιο «Pro» που θέλουν μια δυναμική συσκευή για την απαιτητική καθημερινότητα τους. Τέλος, το S21 Fan Edition είναι μια ιδανική λύση και για όλους εκείνους που αναζητούν μια καλή εναλλακτική για να τους γεμίσει το κενό ανάμεσα στο S21 με το S22 (και το οποίο σαφώς θα κοστίζει περισσότερο όταν θα κυκλοφορήσει περίπου στα τέλη Φεβρουαρίου σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες φήμες).

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...