Jump to content

Ουσιαστικές παρεμβάσεις στο Oppo Find X5 Pro και σε αυτό βοηθά η Hasselblad


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Συνεργασία υψίστης σημασίας ξεκίνησε πέρυσι η OnePlus με την περίφημη Hasselblad για τη βελτίωση της ποιότητας των καμερών της, αλλά δεν έχει την αποκλειστικότητα και έτσι μια παρόμοια συμφωνία έκλεισε και η Oppo. Σε live φωτογραφίες του Oppo Find X5 Pro τον περασμένο μήνα είδαμε να υπάρχει κάπου και το λογότυπο Hasselblad και τώρα όλα επισημοποιήθηκαν! Έδειξαν επίσης μια ετικέτα “Powered by MariSilicon” στο ανασχεδιασμένο υπο-πλαίσιο της κάμερας – αυτή είναι η εσωτερική επωνυμία της Oppo για chip’s επεξεργασίας εικόνας. Αυτές θα είναι οι σημαντικότερες βελτιώσεις της κάμερας για το X5 Pro, καθώς το τηλέφωνο θα χρησιμοποιεί μεγάλο μέρος του ίδιου hardware με το X3 Pro.

Αυτό περιλαμβάνει τους δύο αισθητήρες Sony IMX766 (50 MP, 1/1,56″, 1,0 μm). Το ένα μπαίνει στην κύρια κάμερα (πίσω από έναν φακό f/1.7) και το άλλο στην υπερ-ευρεία k;amera (f/2.2). Το chip MariSilicon θα χειρίζεται την επεξεργασία εικόνας σε χρωματικό χώρο 10-bit καθώς και θα οδηγεί το σύστημα αυτόματης εστίασης όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ωστόσο, η κάμερα τηλεφακού μπορεί να είναι διαφορετική. Το Find X5 Pro θα είναι εξοπλισμένο με κάμερα 13 MP με υβριδικό ζουμ 5x, σύμφωνα με το WinFuture. Για σύγκριση, η τηλεκάμερα 13 MP στο X3 Pro προσφέρει οπτική μεγέθυνση μόνο 2x. Μια προηγούμενη διαρροή έδειξε επίσης μόνο 2x οπτική μεγέθυνση για το X5 Pro, επομένως αυτό μπορεί να είναι περίπτωση ίδιου hardware αλλά διαφορετικής επεξεργασίας.

Καλύτερες κάμερες με ιδιαίτερα σημαντικές αλλαγές

Η μπροστινή κάμερα θα είναι σχεδόν σίγουρα διαφορετική, ωστόσο, καθώς θα πρέπει να πάρει τον νέο αισθητήρα IMX709 από τη σειρά Reno7, αντικαθιστώντας τον παλαιότερο IMX615. Θα έχει την ίδια ανάλυση 32 MP και φακό f/2.2 με 90º FoV.

Το ηλεκτρικό σύστημα θα λάβει επίσης επαναλαμβανόμενες βελτιώσεις, καθώς η χωρητικότητα της μπαταρίας αυξάνεται στα 5.000 mAh και η φόρτιση φτάνει στα 80 W (από 65 W). Το τηλέφωνο θα υποστηρίζει επίσης ασύρματη φόρτιση, αν και η ισχύς δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Η οθόνη στο X5 Pro αναμένεται να είναι σε μεγάλο βαθμό LTPO AMOLED 6,7 ιντσών με ανάλυση 1440p+ και ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz. Αυτή τη φορά θα φυλάσσεται από Gorilla Glass Victus. Το σώμα του τηλεφώνου, κατασκευασμένο από αλουμίνιο και γυαλί, θα έχει βαθμολογία IP68 για αντοχή στη σκόνη και το νερό, όπως και πριν.

Ενώ τα γυαλιστερά ονόματα Ceramic Black και Ceramic White είναι απλώς ονόματα (και πάλι, το πίσω μέρος είναι γυαλί), το τηλέφωνο θα είναι παχύτερο και βαρύτερο από τον προκάτοχό του στα 8,5 mm και 218 g (από 8,3 mm και 193 g), εν μέρει λόγω του μπαταρία.

Α και φυσικά το Oppo Find X5 Pro θα τροφοδοτείται από το chipset Snapdragon 8 Gen 1, σε συνδυασμό με 12 GB μνήμης RAM και 256 GB μνήμη αποθήκευσης UFS 3.1 (χωρίς υποδοχή microSD). Το μοντέλο Pro πιθανότατα θα κοστίζει περισσότερα από 1.200 ευρώ και θα είναι ένα από τα τρία μοντέλα της οικογένειας. Το Lite θα είναι ένα ανανεωμένο Reno7  και θα τροφοδοτείται από το Dimensity 9000 . Η Oppo αναμένεται να αποκαλύψει το νέο ζεύγος συσκευών Find X5 προς το τέλος του μήνα.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...