Jump to content

Samsung: Έδειξε το νέο της chip Exynos 2200 με GPU Xclipse και τεχνολογία AMD RDNA2


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χιλιάδες άτομα ανά τον κόσμο είχαν την περιέργεια να μάθουν επισήμως δια στόματος Samsung τι κρύβει το νέο SoC Exynos 2200 και τελικά παρουσιάστηκε σήμερα το νέο chipset που θα τροφοδοτεί τα smartphone Galaxy S22 σε ορισμένες περιοχές. Η νέα πλατφόρμα είναι χτισμένη σύμφωνα με το πρότυπο λιθογραφικής διαδικασίας 4nm EUV και συνοδεύεται από μια προσαρμοσμένη GPU που ονομάζεται Xclipse.

Βασίζεται στην αρχιτεκτονική AMD RDNA2 και ως εκ τούτου, είναι ένας “μοναδικός υβριδικός επεξεργαστής γραφικών” που φέρνει προηγμένες λειτουργίες όπως η ανίχνευση ακτίνων και η σκίαση μεταβλητού ρυθμού σε κινητά και ναι, είναι το πρώτο chip smartphone που κάνει όλα τα παραπάνω.

Για να μην αιωρούνται διάφορα ερωτήματα, να πούμε πως η ανίχνευση ακτίνων είναι μια τεχνολογία που προσομοιώνει τη συμπεριφορά του φωτός στην πραγματική ζωή, υπολογίζοντας την κίνηση και το χρώμα των αντικειμένων καθώς οι ακτίνες φωτός αναπηδούν από τις επιφάνειες. Η δυνατότητα επιτάχυνσης υλικού παρέχει ρεαλιστικά εφέ και καθηλωτικά γραφικά, κάνοντας την αναπαραγωγή παιχνιδιών που υποστηρίζουν αυτές τις δυνατότητες τόσο φανταστικά όσο γίνεται.

Η σκίαση με μεταβλητό ρυθμό είναι μια άλλη τεχνολογία που εφαρμόζεται σε παιχνίδια υπολογιστή και κονσόλας. Επιτρέπει στους προγραμματιστές να εφαρμόζουν χαμηλότερη σκίαση σε περιοχές όπου η ποιότητα δεν θα επηρεαστεί, βελτιώνοντας έτσι τον ρυθμό καρέ και την ομαλότητα του παιχνιδιού.

Νέα σύνθεση πυρήνων

Αλλαγή υπάρχει και στην διάταξη πυρήνων στο νέο chip Exynos 2200, καθώς ο νέος οκταπύρηνος επεξεργαστής έχει έναν μόνο ισχυρό πυρήνα Cortex-X2, τρεις Cortex-A710 που εξισορροπούν την απόδοση και την αποδοτικότητα και τέσσερις μικρούς πυρήνες Cortex-A510 για εξοικονόμηση ενέργειας. Η Samsung παραδοσιακά δεν αποκαλύπτει τη συχνότητα στην οποία είναι χρονισμένα τα chip της.

Η ολοκαίνουργια GPU και η βελτιωμένη CPU διαθέτουν επίσης πιο ισχυρό NPU για να τους κρατήσει συντροφιά. Σε σύγκριση με το Exynos 2100, η ​​απόδοση έχει διπλασιαστεί και επιτρέπει περισσότερους υπολογισμούς παράλληλα, βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση AI.

Tι άλλο προσφέρει το Exynos 2200;

  • Υποστηρίζει μονή κάμερα έως 200MP.
  • Εγγραφή βίντεο 8K.
  • Συμβατότητα με οθόνες 4K έως 120Hz ή QHD+ στα 144Hz.

Το chipset λειτουργεί με την τελευταία μνήμη RAM LPDDR5 και αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1. Το μόντεμ 5G λειτουργεί τόσο σε συχνότητες κάτω των 6 GHz όσο και σε συχνότητες mmWave, ενώ το παγκόσμιο σύστημα πλοήγησης υποστηρίζει όλα τα βασικά πρότυπα και δορυφόρους.

Η Samsung είπε ότι το Exynos 2200 είναι “αυτήν τη στιγμή σε μαζική παραγωγή”. Δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία πότε θα δούμε τη σειρά Galaxy S22 με αυτό το chip, αλλά οι φήμες αναφέρουν την 8η Φεβρουαρίου ως πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά δεν χρειάζεται να μεταφράζονται έννοιες όπως Ray Tracing και Variable Rate Shading γιατί ούτε αυτοί που ξέρουν τις τεχνολογίες αυτές δεν καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται. Αν είναι έτσι θα μεταφράζαμε και RAM, SoC, CPU, GPU, LPDDR5 και θα είχαμε ένα κείμενο που θα έκανε τον Λιακόπουλο να βγάλει καμία 15αριά βιβλία ακόμα. Όσο για την φλόμπα της είδησης δεν πιστεύω γρι, θέλω το να δω να τρέχει σε ένα Fold, απροβλημάτιστα, και ξεδιπλώνω μαρούλι φρέσκο επιτόπου.

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

 

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Link to comment
Share on other sites

Πάντω από τις πρώτες μετρήσεις που διέρρευσαν σε σχέση με τον 898 της Qualcomm είναι πίσω.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...