Jump to content

Τις υψηλότερες πωλήσεις στην Κίνα σημειώνει για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το iPhone


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα βλέπουμε μια ιδιαίτερα αγάπη προς το iPhone από τους καταναλωτές στην Κίνα και όπως μαρτυρά η νέα στατιστική έρευνα της Counterpoint Research. Το iPhone κατείχε ποσοστό 23,6% όσον αφορά τις συνολικές πωλήσεις smartphones στην τοπική αγορά και μάλιστα πέτυχε μια μικρή άνοδο από τον προηγούμενο μήνα που είχε ποσοστό 22%. Η Vivo ήταν ο επόμενος κατασκευαστής μετά την Apple με μερίδιο 17,8%.
Η Counterpoint πιστεύει ότι η άνοδος της Apple στην κορυφή πωλήσεων στην περιοχή της Κίνας οφείλεται στη δημοτικότητα της σειράς iPhone 13, η οποία προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες φωτογραφίας, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και πολλά άλλα σε σχεδόν ίδια τιμή με τη σειρά iPhone 12. Ο Νοέμβριος περιλάμβανε επίσης την Singles Day της Κίνας, η οποία είναι παρόμοια με τον γνωστο θεσμό υπερ-προσφορών Black Friday σε άλλες χώρες. Η δημοφιλής πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας JD.com απαριθμούσε πολλά τρέχοντα και παλαιότερα μοντέλα iPhone στη λίστα των κορυφαίων δέκα πωλήσεων στις 11 Νοεμβρίου, όταν ξεκίνησε φέτος η Singles Day.
Από υπολογισμούς και μελέτες που έγιναν, αποδείχθηκε πως η αύξηση των πωλήσεων της Apple από μήνα σε μήνα στην Κίνα από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο ανήλθε σε 15,5%. Ωστόσο, η εταιρεία ερευνών βλέπει την ισχυρή παρουσία της Apple στην Κίνα να τελειώνει σύντομα. και αναλυτής αναφέρει πως οι πωλήσεις της Apple στην Κίνα θα εξασθενήσουν από τον Ιανουάριο, καθώς οι Κινέζοι χρήστες iPhone σταματούν να αναβαθμίζουν τις παλιότερες iOS συσκευές τους.
Κάτι άλλο που βοήθησε στην άνοδο της Apple στην Κίνα, είναι τα συνεχιζόμενα προβλήματα που έχουν επηρεάσει τον πρώην νούμερο ένα κατασκευαστή smartphones της Κίνας, την Huawei.
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...