Jump to content

Στην κινητή μέσω της Vodafone η Volton


zerokill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε εμπορική συμφωνία κατέληξαν η Vodafone Ελλάδος και o Όμιλος Volton αναφορικά με τη δραστηριοποίηση του δεύτερου στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ως εικονικού παρόχου (Mobile Virtual Network Operator - MVNO).

Σύμφωνα με πληροφορίες, απομένουν μόνο οι τυπικές διαδικασίες για την υπογραφή της συμφωνίας. Ο Όμιλος Volton ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εισέλθει στις τηλεπικοινωνίες τον περασμένο Φεβρουάριο, με τη διοίκησή του να σημειώνει ότι η κίνηση αυτή είναι το επόμενο στρατηγικό βήμα και έρχεται σε συνέχεια της πορείας του στην προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και της εισόδου του στην αγορά φυσικού αερίου.

Στη συνέχεια απέστειλε επίσημο αίτημα για λειτουργία ως MVNO προς όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με στόχο την πρόσβαση σε ραδιοδίκτυο και τη σύναψη συμφωνίας και ενημέρωσε αντίστοιχα την ΕΕΤΤ.

Τον Οκτώβριο οι συζητήσεις μεταξύ της Volton και των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών (Cosmote, Vodafone και Wind) είχαν φθάσει σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η διαμεσολάβηση της ΕΕΤΤ. Εν τέλει βρέθηκε η κατάλληλη τιμή που θα αγοράζει η Volton τις υπηρεσίες δικτύου από τη Vodafone και η συμφωνία κλείστηκε. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη και μένει να δούμε την τύχη του όλου εγχειρήματος. Σε άλλες χώρες το μοντέλο του εικονικού παρόχου έχει πετύχει, στην Ελλάδα μέχρι στιγμής όχι.

Εικονικός πάροχος κινητής υπήρξε μόνον η Cyta (θυγατρική του ομώνυμου κυπριακού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού) με συνεργάτη και πάλι τη Vodafone (η οποία στη συνέχεια την εξαγόρασε) με φτωχά αποτελέσματα στην προσέλκυση συνδρομητών.

O Όμιλος Volton το 2020 είχε κύκλο εργασιών 169,1 εκατ. ευρώ έναντι 69,1 εκατ. το 2019, κέρδη προ φόρων 8 εκατ. (έναντι 2,2 εκατ.) και κέρδη μετά φόρων 7,1 εκατ. (έναντι 1,5 εκατ.).

Πηγή:Ναυτεμπορική

Link to comment
Share on other sites

Θετικό βήμα για τους καταναλωτές.

Μένει να δούμε τι θα πουλάει και σε τι τιμή. 

Εγώ πάντως αν έμπαινε ως MVNO , θα έκανα αποκλειστικά και μόνο καρτοκινητα! Όχι συμβόλαια. Εκεί είναι το μόνο σημείο που μπορείς να χτυπήσεις τις μεγάλες αδελφές... Στην καρτοκινητή. Θα την ονόμαζα η εταιρεία για τους μη έχοντες. Την πλειοψηφία των Ελλήνων δηλαδή.

:ninja:
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα.Η γνώμη μου όπως το είχα πεί και με την cyta αν δεν κάνουν μπάμ σε λιγότερο απο 12 μήνες θα έχουν τελειώσει.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Η ιστορία επαναλαμβανεται 

 

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Γνωστό το κόλπο... Να τραβήξει κάποιους λίγους πελάτες, και στο τέλος να εξαγοραστεί. Μην περιμένετε να κάνει κανένα μπαμ, ούτε σε τιμές ούτε σε υπηρεσίες. Δεν γίνεται να δίνει ενοίκιο στη Vodafone και να είναι και πιο φτηνή... Ούτε η Cyta είχε καταφέρει κάτι το τρομερό. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...