Jump to content

Ένα από τα καλύτερα προγράμματα προστασίας για ιούς θεωρείται πλέον και το Microsoft Defender


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Διάκριση που τιμά και με το παραπάνω την Microsoft απέσπασε το δικό της πρόγραμμα Windows Defender, το οποίο είναι προ-εγκατεστημένο σε Windows 10 και Windows 11 και τώρα συγκαταλέγεται στα καλύτερα antivirus για το 2021. Αυτό σύμφωνα με το AV-TEST, το οποίο είναι ένα ανεξάρτητο ινστιτούτο ασφάλειας πληροφορικής που εκτελεί διάφορες δοκιμές για την ταξινόμηση προγραμμάτων προστασίας από ιούς με βάση την απόδοση και την ασφάλεια και άλλους παράγοντες.

Το ινστιτούτο AV-TEST με έδρα τη Γερμανία κυκλοφόρησε την αναφορά αξιολόγησης των καλύτερων προγραμμάτων προστασίας από ιούς για τον μήνα Οκτώβριο του 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα αφορούσε χρήστες Windows 10 Home και το ινστιτούτο ασφαλείας εξέτασε 21 προγράμματα ασφαλείας από διάφορους προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων των Norton, Kaspersky και της Microsoft.

Οι δοκιμές ήταν εκτενέστατες!

Στο όλο τεστ, το AV-TEST δοκίμασε τα Windows Defender, Avira, McAfee, Avast, AVG και πολλές άλλες εφαρμογές προστασίας από ιούς σε σχέση με διάφορες πτυχές ασφαλείας. Για παράδειγμα, ο οργανισμός δοκίμασε αυτές τις λύσεις προστασίας από ιούς ενάντια σε κακόβουλο λογισμικό μηδενικής ημέρας, κυβερνοεπιθέσεις, μολυσμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πολλά άλλα.

“Πάντα χρησιμοποιούσαμε την πιο πρόσφατη δημόσια διαθέσιμη έκδοση όλων των προϊόντων για τις δοκιμές. Τους επετράπη να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή και να ρωτούν τις υπηρεσίες τους στο cloud”, αναφέρεται στην αναφορά των ειδικών.

Το AV-Test έχει μια αυστηρή διαδικασία δοκιμών και το Windows Defender στα Windows 10 έχει λάβει τέλειες βαθμολογίες σε όλα τα θέματα προστασίας, απόδοσης και χρηστικότητας. Άλλες λύσεις ασφαλείας από προμηθευτές όπως η McAfee και η Avast έχουν επίσης λάβει πλήρη βαθμολογία, αλλά το Windows Defender είναι η μόνη δωρεάν λύση προστασίας από ιούς.

Στη δοκιμή, τα προϊόντα ασφαλείας μπορούν να λάβουν έως και 6 βαθμούς το καθένα στις κατηγορίες Προστασία, Απόδοση και Ευχρηστία.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω screenshot των αποτελεσμάτων AV-TEST, το Windows Defender έχει λάβει 18 βαθμούς και ο οργανισμός έχει ανακηρύξει το Defender ως μία από τις κορυφαίες λύσεις ασφαλείας για τα Windows 10 και πιθανώς τα Windows 11.

Ακόμη καλύτερο το Windows Defender

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να βελτιώσει τις λύσεις ασφάλειας μεταξύ πλατφορμών, η Microsoft προφανώς εργάζεται σε έναν νέο κόμβο ασφαλείας . Η εφαρμογή ονομάζεται “Microsoft Defender Preview” και θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τους υπολογιστές με Windows 11, Mac και mobile πλατφόρμες (Android και iOS).

Με τη νέα εφαρμογή “Ασφάλεια των Windows”, θα μπορείτε να παρακολουθείτε ειδοποιήσεις προστασίας από ιούς, phishing, κωδικούς πρόσβασης και κλοπής σε επιτραπέζιους και φορητές συσκευές σας.

Το Microsoft Defender θα υποστηρίξει έναν νέο εξατομικευμένο πίνακα εργαλείων, που θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν την κατάσταση ασφαλείας των συσκευών Windows και άλλων συνδεδεμένων συσκευών σε ένα μέρος.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, D_G said:

Είναι μόνο για τον Edge από ό,τι ξέρω, και δεν κάνει για άλλους browsers, ή κάνω λάθος;

Για ολους ειναι. Και που κολλα ο browser στο τι δουλεια κανει σε ολο τον υπολογιστη σου;

Edited by manosn2
ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ!!!
Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, D_G said:

Είναι μόνο για τον Edge από ό,τι ξέρω, και δεν κάνει για άλλους browsers, ή κάνω λάθος;

Ο defender σε όλα, μάλλον για το smartscreen θες να πεις όπου ο edge είναι ο μόνος browser που το έχει. 

Σύμφωνα με χρήστες του MyPhone μέτοχος σε:

Huawei, Apple, Vodafone

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ ότι τον μεγαλύτερο κίνδυνο τον έχεις όταν σερφάρεις στο διαδίκτυο, εκεί η προστασία πραγματικού χρόνου δεν δουλεύει σε άλλον browser παρά μόνο στο δικό τους.

Link to comment
Share on other sites

Απο το 2009/10 οταν ξεκινησε ως MSE που δεν ηταν κατι το τρομερο, εχει κανει μεγαλο αλμα πλεον ως defender. Σιγουρα δεν ειναι top, αλλα στην "αναπτυξη" του βοηθησαν πολυ τα εταιρικα περιβαλλοντα που αρχισαν να το χρησιμοποιουν, γλιτωνοντας ετσι χρηματα απο την αγορα των third party antivirus. 

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

Και άλλος φορέας https://www.av-comparatives.org/tests/real-world-protection-test-july-october-2021/  δείχνει τη βελτίωση του defender. Τώρα επειδή χάνει πόντους που δεν έχει πχ VPN μικρό το κακό γιατί υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές και καλύτερες έξω.

Πάντως σε corporate περιβάλλον που στήνουμε πλέον τον χρησιμοποιούμε κατά κόρον και σε σύγκριση με άλλες λύσεις. Πάντως είναι πολύ καλύτερος από τις δωρεάν προτάσεις και στο θέμα detection στα ιδία επίπεδα με επώνυμες αγορασμένες λύσεις.

Πολλά site τον θάβουν διαφημίζοντας λύσεις από γνωστές εταιρίες. Είναι λογικό από τη μια τους χαλάει την πιάτσα οπότε κάνουν τις ανάλογες ενέργειες.
 

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...