Jump to content

JBL Club 950NC Hands-On Review: «H γοητεία του υψηλού performance»!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

To όνομα της JBL είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την υψηλή ποιότητα. Από τη πρώτη στιγμή που θα βγάλετε ένα οποιοδήποτε προϊόν από τη συσκευασία του και θα αγγίξετε είτε κάποιο speaker, είτε κάποιο ακουστικό της γνωστής εταιρείας, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα γοητευτείτε από την ποιότητα των υλικών. Και αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς τα καλύτερα έρχονται όταν δοκιμάζετε τον εκπληκτικό ήχο και τις εντυπωσιακές λειτουργίες. Αυτή την ξεχωριστή γοητεία αισθανθήκαμε όταν βγάλαμε το wireless headset Club 950NC από την premium συσκευασία τους. Τα Club 950NC διαθέτουν όλη εκείνη την ξεχωριστή ποιότητα των JBL σε ένα σούπερ ελκυστικό πακέτο που θα λατρέψουν ακόμη και οι πιο απαιτητικοί φίλοι του ποιοτικού ήχου… Για πάμε όμως να τα γνωρίσουμε και πιο αναλυτικά…

Premium looks και ευελιξία!

Τα Club 950NC έρχονται σε μια εντυπωσιακή hard case οβάλ σχήματος και από τη πρώτη κιόλας στιγμή που τα αντικρίσαμε δεν σας κρύβουμε ότι αμέσως μας κέρδισαν με το επιβλητικό over-ear design.

Τόσο το headband όσο και τα earpads καλύπτονται από ένα άκρως ποιοτικό leather υλικό, με το σχήμα των earcups να είναι ωοειδές. Εκτός από τα ακουστικά και τα απαραίτητα quick start guides-manuals, στη συσκευασία θα βρείτε ένα ενισχυμένο braided audio καλώδιο, το οποίο διαθέτει ένα single button, μαζί με remote control και μικρόφωνο. Επίσης, μαζί στη συσκευασία περιλαμβάνεται και ένα καλώδιο USB type-C για τη φόρτιση του headset. Όσον αφορά το βάρος τους, αυτό ανέρχεται στα 372 γραμμάρια και η αλήθεια είναι ότι δεν μας κούρασε καθόλου, ακόμη και ύστερα από πολύωρη χρήση.

Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά την premium πρόταση της JBL, τα buttons είναι προσεκτικά τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπουν τον εξισορροπημένο έλεγχο. Συγκεκριμένα, στο αριστερό earcup υπάρχει ένα power button, ένα πλήκτρο για την ενεργοποίηση του Bluetooth (υποστηρίζει πρότυπο Bluetooth 5.0), όπως επίσης και ένα button που ενεργοποιεί (ή απενεργοποιεί) τη λειτουργία του Active Noise Cancellation (όταν το κρατήσετε πιεσμένο για δύο δευτερόλεπτα). Σε αυτό το σημείο υπάρχει και ένα LED που ειδοποιεί για το status των ακουστικών, όπως επίσης και η θύρα για να συνδέσετε το ειδικό καλώδιο με το μικρόφωνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχεδιαστικό team της JBL συμπεριέλαβε και ένα voice assistant button για να έχετε direct επικοινωνία με την Alexa της Amazon ή το Google Assistant.

Το δεξί earcup έχει και αυτό με τη σειρά του μια σειρά από επιλογές, καθώς υπάρχει το type-C USB port, τα πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, ένα κεντρικό button για ηχητική αναπαραγωγή και ένα bass boost πλήκτρο που προσθέτει ακόμη πιο ισχυρό μπάσο στα ακουστικά. Σε γενικές γραμμές, η τοποθέτηση των πλήκτρων εκπέμπει έναν άκρως ισορροπημένο χαρακτήρα που σίγουρα βοηθάει αρκετά στον χειρισμό του headset.

Rocking performance!

Τα Club 950NC συνεργάζονται «άψογα» με το ειδικό JBL headphone app, δίνοντας στα χέρια του χρήστη μια σειρά από πρόσθετα modes, όπως για παράδειγμα είναι η λειτουργία Talk Thru (η οποία χαμηλώνει τον ήχο, όταν θέλετε να μιλήσετε), ενώ με το mode Ambient Aware ουσιαστικά επιτυγχάνεται μια ιδανική μείξη όπου μπορείτε να ακούτε εξισορροπημένα τόσο τους ήχους του περιβάλλοντος, όσο και του παραγόμενου αποτελέσματος. H δε λειτουργία του ANC λειτουργεί στην εντέλεια, με το Club 950 μάλιστα να κοντράρεται άνετα με ακόμη πιο ακριβά headset που κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κανείς εύκολα με τα Club 950NC είναι ότι μπορούν να αντιληφθούν πολύ καλά τους έντονους ήχους (όπως για παράδειγμα ο συρμός του Μετρό), ενώ και σε σημεία με θόρυβο και πολλές ομιλίες (όπως είναι μια πολύβουη καφετέρια), το Noise Cancellation του headset της JBL τα πήγε περίφημα.

Εκεί βέβαια που μια ακόμη ποιοτική πρόταση της JBL δείχνει τα… δόντια της είναι στο κομμάτι του ήχου! Συγκεκριμένα, τα εν λόγω headphones επενδύουν στο μπάσο, τηρώντας την παράδοση που η ίδια η JBL έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια (όχι μόνο στα headphones της αλλά και στα ηχεία της). Παράλληλα, στις χαμηλές συχνότητες δεν έχουν αντίπαλο, χωρίς να σημειώνουν παραμορφώσεις ακόμη και όταν ή ένταση ανέβαινε σημαντικά. Πολλές φορές βέβαια διαπιστώσαμε ότι τα ακουστικά εμφάνιζαν μια υπερκάλυψη του ήχου λόγω του δυνατού μπάσου, παρόλα αυτά η εύκολη απενεργοποίηση του από το ειδικό button σε συνδυασμό με το equalizer μέσω του app, σας βοηθάει να φέρνετε τα ακουστικά στα μέτρα σας. Σε ότι έχει να κάνει με το μικρόφωνο, εδώ διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα στην επικοινωνία, πράγμα που σημαίνει ότι τα Club 950NC μπορούν να παίξουν μπάλα και στα online gaming sessions σας (παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για ένα καθαρόαιμο gaming headset).

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στην εκπληκτική αυτονομία τους, όπου τα Club 950NC χαρίζουν περίπου 50 ώρες αναπαραγωγής, χωρίς το ANC ενεργοποιημένο και γύρω στις 22 ώρες όταν το Active Noise Cancellation είναι στο ON. Τέλος, με 15 λεπτά φόρτισης εξασφαλίζετε 2 ώρες μουσικής αναπαραγωγής.

 Join the club!

Με πανίσχυρη απόδοση ήχου, εκπληκτικά μπάσα, άκρως ικανοποιητικό noise cancellation και δυνατότητα για χρήση virtual assistants, το Club 950NC, φέρει όλη αυτή τη ξεχωριστή γοητεία των προϊόντων της JBL. Χωρίς αμφιβολία, η JBL καταφέρνει να ανακαλύψει τη χρυσή τομή που συνδυάζει δυναμικά features σε άκρως λογική τιμή (249 ευρώ). Ένα «must-have» audio gadget για τους φανατικούς audiophiles!

Hands-On Video: Δημήτρης Σκιάννης

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...