Jump to content

Ψάχνετε premium και προσιτό notebook; Το HUAWEI Matebook 14s είναι η απάντηση!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Μια δύσκολη ερώτηση που συχνά καλούμαστε να απαντήσουμε, αφορά τα notebooks. Κυρίως τα productivity μοντέλα που απευθύνονται σε απαιτητικούς χρήστες, όχι μόνο για εφαρμογές γραφείου αλλά για all-around χρήση και λειτουργικότητα, ικανά να καλύψουν ανάγκες εργασίας και ψυχαγωγίας. Επιπλέον έχουμε αφήσει για τα καλά πίσω μας την εποχή των ακαλαίσθητων, μεγάλου όγκου και βάρους φορητών υπολογιστών, χρειαζόμαστε ελαφριά, φορητά και premium-looking notebooks καθώς τα έχουμε παντού μαζί μας και είναι πλέον μια «δήλωση» για εμάς. Στο σπίτι, στο γραφείο, στα ταξίδια, στις διακοπές, οπουδήποτε. Τα τελευταία χρόνια, η απάντηση συχνά μας οδηγεί στη γκάμα της HUAWEI και αυτό συμβαίνει φέτος με το νέο Matebook 14s!

Ξεκινώντας μια τέτοια «έρευνα αγοράς», το πλέον εύκολο είναι να βρούμε κάτι που να μας αρέσει στην όψη και στην αφή, κάτι που να αποπνέει premium κατασκευή και ποιότητα. Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε μικρό βάρος (κάτω από 1,5 Kg) και ένα λεπτό προφίλ, με όσο το δυνατόν περισσότερες θύρες συνδεσιμότητας. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά το MateBook 14s το επιτυγχάνει σε μεγάλο βαθμό. H borderless φιλοσοφία κυριαρχεί στο νέο της μοντέλο, με premium αίσθηση χάρη στο μεταλλικό φινίρισμά του. Στιβαρό και δίνοντας έμφαση στη φορητότητα, το 14s μπορεί να μεταφερθεί εύκολα καθώς ζυγίζει μόλις 1,43 κιλά, παρά το γεγονός ότι δεν εντάσσεται στην κατηγορία των ultra thin laptops. Ένα στοιχείο του 14s που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι χρήστες που πληκτρολογούν ασταμάτητα και για πολλές ώρες είναι ότι η πρόταση της Huawei διαθέτει full-size πληκτρολόγιο με φυσική απόκριση και βύθιση 1.5mm. Η αίσθηση του πληκτρολογίου είναι εκπληκτική και συγχρόνως αθόρυβη, ενώ η ύπαρξη φωτισμού τριών επιπέδων, αποτελεί σίγουρα μια χρήσιμη προσθήκη για όλους εκείνους που τους αρέσει να δουλεύουν τη νύχτα (είτε να… λιώνουν με τα αγαπημένα τους games).

Παρά το λεπτό προφίλ το MateBook 14s διαθέτει 1 x USB 3.2 (Gen 1), 2 x USB-C, 1 x HDMI θύρες και ένα audio input jack (2-in-1) που επιτρέπει τη σύνδεση headset και μικροφώνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες θύρες USB 3.2 Gen 1 (γνωστό ως USB 3.0 SuperSpeed), προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, αγγίζοντας ακόμη και τα 5Gbps. Παράλληλα, η εξαιρετικά χρήσιμη USB Type C επιτρέπει την φόρτιση άλλων συσκευών (όπως smartphones)!

Η συνδεσιμότητα δεν σταματά εδώ, εφόσον με το HUAWEI Share το “smart office” αποκτά άλλο νόημα. Ένας ιδανικός συνδυασμός για την απόλυτη τεχνολογική εμπειρία είναι η συνδεσιμότητα μεταξύ του νέου HUAWEI MateBook 14s με όλα τα νέα smartphones, tablets αλλά και αξεσουάρ της εταιρείας όπως για παράδειγμα το νέο smartphone HUAWEI nova 9. Οι δύο συσκευές, καθώς διαθέτουν τα πιο προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορούν να συνδεθούν εύκολα και γρήγορα για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος σε συνδέσεις μέσω καλωδίων ή άλλων εξαρτημάτων.

Έχοντας εξασφαλίσει τα… βασικά, πάντα εστιάζουμε στην multimedia εμπειρία και τις επιδόσεις. Με αφετηρία, φυσικά, την οθόνη, όπου το MateBook 14s επιστρέφει στα παραδοσιακά, «τετράγωνα» setups, με ένα 3:2 panel των 14.2”, ανάλυσης 2.5Κ (2520×1680 pixels) και, το σημαντικότερο όλων, ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz. Η απόδοση των χρωμάτων είναι αρκετά ρεαλιστική, υποστηρίζοντας 100% την παλέττα sRGB, ιδανικό για επαγγελματίες στο χώρο της φωτογραφίας, του video και του design. Παράλληλα, η δυνατότητα πολλαπλής αφής 10 σημείων επιτρέπει στους χρήστες να είναι πιο αποτελεσματικοί όταν ολοκληρώνουν παράλληλες και πολύπλοκες εργασίες, ενώ το smart brightness feature βοηθάει στην καλύτερη προσαρμογή της φωτεινότητας κάτω από κάθε συνθήκη. Πιθανότατα θα χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο laptop αρκετές ώρες της ημέρας, οπότε το… well-being των ματιών σας είναι εξαιρετικά σημαντικό. Εδώ βοηθά η οθόνη με πιστοποίηση TUV Rheinland Low Blue Light και Flicker Free προστασία για τα μάτια, τα οποία κάνουν τη διαφορά μετά από πολύωρη χρήση και ειδικά το βράδυ!

Όσο για τον ήχο, που «συμπληρώνει» την εικόνα, είναι εξαιρετικός χάρη στο quad audio setup του MateBook 14s, αποτελούμενο από 2 tweeters για τις μεσαίες και υψηλές συχνότητες και 2 woofers για το μπάσο. Ο surround ήχος «γεμίζει» το χώρο γύρω σας και δείχνει την αξία του κατά τη θέαση ταινιών και gaming, αλλά για τα conference calls, τις video-κλήσεις και αντίστοιχες περιστάσεις, μάλλον θα εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο τα 4 μικρόφωνα που «πιάνουν» τη φωνή σας ακόμα και από απόσταση 5 μέτρων, καθαρά και δυνατά! Επιπλέον, η λειτουργία προσωποποιημένης ενίσχυσης φωνής, φιλτράρει τις φωνές των άλλων συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια συναντήσεων και τηλεφωνικών συνομιλιών, εξασφαλίζοντας ότι ακούγεστε πάντα πεντακάθαρα!

Τι μας λείπει τώρα; Ισχυρές επιδόσεις σε κάθε εφαρμογή, ακόμα και στην επεξεργασία και προβολή high-res γραφικών, με ικανό και γρήγορο αποθηκευτικό χώρο. Ευτυχώς το MateBook 14s παίρνει «άριστα» στον τομέα αυτό, βασιζόμενο σε μια πλατφόρμα της Intel. Οι Core επεργαστές 11ης γενιάς συνδυάζονται ιδανικά με 8 ή 16GB LPDDR4X μνήμης και η ενσωματωμένη GPU (Iris Xe) της Intel είναι αρκετά ικανή για επεξεργασία φωτογραφιών, videos, ακόμα και casual gaming σε FullHD ανάλυση χωρίς lag! Η εκτέλεση πολλών και απαιτητικών προγραμμάτων γίνεται εφικτή και τα δεκάδες ανοικτά tabs στον browser δεν θα σας δημιουργούν εκνευριαστικές καθυστερήσεις λόγω ανεπαρκούς hardware. Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, το νέο μοντέλο της HUAWEI θα καλύψει άνετα τον επαγγελματία power user! Η καλή θερμική συμπεριφορά των Intel Core 11ης γενιάς συνεπικουρείται από το νέο σύστημα ψύξης από χαλκό και με Shark Fin ανεμιστήρα, έτσι οι θερμοκρασίες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και χωρίς θόρυβο.

Φυσικά, το software είναι εξ’ίσου σημαντικό με το hardware. Είτε επιλέξετε Windows 10, λοιπόν, είτε Windows 11, οι ειδικές λειτουργίες που έχει ενσωματώσει η HUAWEI στο MateBook 14s σας «λύνουν» τα χέρια και το καθιστούν επέκταση του smartphone ή του tablet σας (και τούμπαλιν). Με το Extend μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονη προβολή προγραμμάτων στην οθόνη του laptop και στην οθόνη του tablet/smartphone, ενώ με το Mirror μπορείτε να προβάλλετε περιεχόμενο σε ένα tablet/smartphone και στο laptop με τη μορφή καθρέπτη (ιδανικό για designers). Τέλος, το γνωστό μας Collaborate επιτρέπει την εύκολη μεταφορά αρχείων από το tablet / smartphone στο MateBook 14s και αντιστρόφως.

Έχουμε βρει το ιδανικό laptop για την περίπτωσή μας; Σχεδόν, ναι! Αρκεί να έχει και μεγάλη αυτονομία, με ταχεία φόρτιση, χωρίς να «ξεφεύγει» σε βάρος. Στα… κιλά του, λοιπόν, η μπαταρία των 60Wh κρίνεται αρκετά μεγάλη για το MateBook 14s και του προσφέρει πολλές ώρες αυτονομίας, έως και πάνω από 10 σε ορισμένες περιπτώσεις! Αλλά ακόμα κι αν χρειαστείτε επαναφόρτιση, λίγα λεπτά στην πρίζα με τον 90W Supercharge φοριστή του είναι αρκετά για να δώσουν «πνοή» στο laptop και μια πλήρης φόρτιση ολοκληρώνεται σε λίγο πάνω από 3 ώρες.

Αν, λοιπόν, έχετε «βγει» στο ψάξιμο για ένα επαγγελματικό, premium notebook, με μικρό βάρος, μεγάλη αυτονομία, ισχυρές επιδόσεις σε κάθε εφαρμογή και μπόλικες multimedia δυνατότητες (σε λογική τιμή, βέβαια), το HUAWEI Matebook 14s πρέπει σίγουρα να είναι από τα πρώτα μοντέλα που θα τσεκάρετε! Το πιθανότερο είναι πως σε αυτό θα καταλήξει και έρευνα αγοράς σας, αφού καλύπτει τις ανάγκες σχεδόν κάθε χρήστη!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα παρακάτω links:

Facebook: HuaweimobileGR

Instagram: huaweimobilegr

 

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...