Jump to content

Huawei MateBook 14s Hands-On Review: "Ιδανικό για τους power users"!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Η Huawei είναι γνωστό ότι ποντάρει πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα στην αγορά των laptops, σε μια προσπάθεια να βρει διέξοδο σε άλλες αγορές ύστερα από το “λογικό” πλήγμα στην αγορά των smartphones. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα πηγαίνει κι άσχημα, καθώς οι λύσεις που προτείνει στην αγορά των φορητών υπολογιστών την καθιστούν άκρως ανταγωνιστική, ακόμη και απέναντι σε παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου. Το MateBook 14s ενσωματώνει μια σειρά από χαρακτηριστικά που το καθιστούν μια εξαιρετική πρόταση για τους απαιτητικούς χρήστες που αναζητούν το κάτι παραπάνω. Για πάμε όμως να το γνωρίσουμε και καλύτερα στο review που ακολουθεί… 

Elegant looks, lightweight and… more!

H Huawei παραδοσιακά δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εξωτερική εμφάνιση των laptops της και σίγουρα το MateBook 14s, δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. H borderless φιλοσοφία κυριαρχεί και εδώ, με το νέο MateBook να βγάζει μια premium αίσθηση εξαιτίας του μεταλλικού φινιρίσματος που το περιβάλλει. Προσφέροντας μεγάλη άνεση στο κράτημα και με έντονες «επιθετικές» γωνίες που τραβούν το βλέμμα, το νέο laptop της οικογένειας MateBook ξεχειλίζει από την κομψότητα και την μοντέρνα αισθητική. Στιβαρό και δίνοντας έμφαση στη φορητότητα, το 14s μπορεί να μεταφερθεί εύκολα καθώς ζυγίζει μόλις 1.43 κιλά, παρά το γεγονός ότι δεν εντάσσεται στην κατηγορία των ultra thin laptops. Ένα στοιχείο του 14s που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι χρήστες που πληκτρολογούν ασταμάτητα και για πολλές ώρες είναι ότι η πρόταση της Huawei διαθέτει full-size πληκτρολόγιο με φυσική απόκριση και βύθιση 1.5mm. Η αίσθηση του πληκτρολογίου είναι εκπληκτική και συγχρόνως αθόρυβα, ενώ η ύπαρξη φωτισμού τριών επιπέδων, αποτελεί σίγουρα μια χρήσιμη προσθήκη για όλους εκείνους που τους αρέσει να δουλεύουν τη νύχτα (είτε να λιώνουν με τα αγαπημένα τους games).

Σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα ports που προσφέρει το MateBook  14s, εδώ ο χρήστης θα βρει ότι χρειάζεται. Συγκεκριμένα, το MateBook 14s διαθέτει: 1xUSB 3.2 (Gen 1), 2xUSB-C, 1xHDMI, 1xaudio input jack (2-in-1) που επιτρέπει τη σύνδεση headset και μικροφώνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες θύρες USB 3.2 Gen 1 (γνωστό ώς USB 3.0 SuperSpeed), προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, αγγίζοντας ακόμη και τα 5Gbps (εμφανώς μεγαλύτερη ταχύτητα από την παραδοσιακή USB 2.0 που φτάνει στα 480Mbit/s. Παράλληλα, η εξαιρετικά χρήσιμη USB Type C επιτρέπει την φόρτιση άλλων συσκευών (όπως smartphones).

Μια πολύ ευχάριστη νότα που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι λάτρεις του mobile entertainment είναι ότι το MateBook 14s έρχεται με ένα quad audio setup, το οποίο αποτελεί από 4 ενσωματωμένα ηχεία ( δύο tweeters και δύο woofers), αποτελώντας το πρώτο laptop της σειράς MateBook που αξιοποιεί το πρότυπο HUAWEI SOUND. Η ύπαρξη ειδικών αλγορίθμων ήχου, βοηθούν στη δημιουργία μιας surround ατμόσφαιρας που σίγουρα κατατάσσουν το 14s ανάμεσα στα κορυφαία της κατηγορίας του. Επιπλέον, διαθέτει 4 μικρόφωνα ενσωματωμένα στην μπροστινή πλευρά, τα οποία μπορούν να αντιληφθούν τη φωνή του user ακόμη και 5 μέτρα μακριά, ενώ είναι ιδανικό για εφαρμογές teleconferencing, καθώς με τη λειτουργία Προσωποποιημένης Ενίσχυσης Φωνής, φιλτράρει τις φωνές των άλλων συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια συναντήσεων και τηλεφωνικών συνομιλιών, εξασφαλίζοντας ότι ακούγεσαι πάντα πεντακάθαρα.

Eye-candy display & stellar performance

H Huawei είναι εμφανές ότι με το MateBook 14s κλείνει το μάτι περισσότερο στην premium to high-end κατηγορία, για αυτό και δεν θα μπορούσε να «συμβιβαστεί» με μια οθόνη χαμηλής ανάλυσης. Ειδικότερα, το 14.2 ιντσών display (3:2 aspect ratio) του MateBook 14s προσφέρει 2.5Κ ανάλυση (2520×1680 pixels) και το σημαντικότερο όλων είναι ότι υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz.

To Borderless design όπως αντιλαμβάνεστε είναι «όλα τα λεφτά», καθώς μπορεί το display του νέου laptop της Huawei να είναι στις 14.2 ίντσες, ωστόσο με το πολύ στενό πλαίσιο και το aspect ratio 3:2 επιτρέπει στην πιφάνεια της οθόνης να μοιάζει πολύ μεγαλύτερη στο μάτι. Η απόδοση των χρωμάτων αρκετά ρεαλιστική, υποστηρίζοντας ευρεία γκάμα χρωμάτων 100% sRGB, το display μπορεί να αποδώσει 1,07 δισεκατομμύρια χρώματα παραδίδοντας ζωντανές εικόνες και ομαλές μεταβάσεις. Παράλληλα, η δυνατότητα πολλαπλής αφής 10 σημείων επιτρέπει στους χρήστες να είναι πιο αποτελεσματικοί όταν ολοκληρώνουν παράλληλες εργασίες, ενώ το smart brightness feature βοηθάει στην καλύτερη προσαρμογή της φωτεινότητας κάτω από κάθε συνθήκη. Επιπλέον, το display του MateBook 14s διαθέτει πιστοποίηση TUV Rheinland Low Blue Light και Flicker Free προστασία για τα μάτια, στοιχείο που σίγουρα θα το εκτιμήσουν οι χρήστες που συνηθίζουν να συμπληρώνουν τουλάχιστον ένα 8ώρο μπροστά από την οθόνη του laptop τους.

Σε επίπεδο display, το laptop της Huawei φλερτάρει άνετα με το «άριστα», όμως εκεί που πραγματικά ξεχωρίζει είναι στο πόσο άνετα μπορεί να διαχειριστεί ακόμη και τις πιο απαιτητικές “multitasking” εργασίες. Η επιλογή ενός Ιntel Core 11 (11th generation), σε συνδυασμό με τα 8 ή 16GB γρήγορης μνήμης LPDDR4X RAM, φανερώνει την πρόθεση της γνωστής εταιρείας για performance χωρίς… «εκπτώσεις». Η επιλογή μιας integrated λύσης από την Intel, στον τομέα των γραφικών φαντάζει ως την πιο λογική επιλογή, καθώς η ενσωματωμένη κάρτα Iris Xe είναι μια ιδανική επιλογή για φορητά PC που θέλουν να έχουν εντυπωσιακή φορητότητα. Φυσικά και με αυτή τη λύση δεν θα πρέπει να περιμένετε αστρονομικές επιδόσεις που σπάνε τα κοντέρ, στα πολύ απαιτητικά games σε high settings με ενεργοποιημένο ray tracing, ωστόσο για gaming σε FHD ανάλυση στα 30 fps το laptop της Huawei κυριολεκτικά δεν «μασάει».

Στα plus του MateBook 14s είναι και η ύπαρξη ενός NVMe PCle SSD, που φυσικά είναι «must» για τους χρήστες που αναζητούν ταχύτερη απόκριση, ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην εκθειάσουμε την εξαιρετική θερμική συμπεριφορά του, που βασίζεται σε έναν ανεμιστήρα Shark Fin, ο οποίος προσφέρει αποτελεσματική και αθόρυβη ψύξη. Με 25% λιγότερη εισροή αέρα και ειδικά σημεία απαγωγής θερμότητας από χαλκό, το σύστημα ψύξης του MateBook 14s φροντίζει ώστε το laptop σας να είναι μονίμως δροσερό ακόμη και όταν τα πράγματα στο workload του ζορίζουν.

Φυσικά, η Huawei ποντάροντας παραδοσιακά πολλά στην ευελιξία και στο User Experience, εκτός από τα Windows 10, έχει «κληροδοτήσει» στο MateBook 14s μια σειρά από features που έχουν ως στόχο τους να κάνουν κάθε στιγμή της καθημερινότητας πιο άνετη, εύκολη και ομαλή και να παράλληλα να φέρουν στην επιφάνεια τον δημιουργικό εαυτό κάθε χρήστη. Για αυτό και εδώ θα βρείτε τις λειτουργίες: i) Εxtend, που επιτρέπει την ταυτόχρονη προβολή προγραμμάτων στην οθόνη του laptop και στην οθόνη του tablet/smartphone ii) Mirror, το οποίο προβάλλει περιεχόμενο σε ένα tablet/smartphone και στο laptop με τη μορφή καθρέπτη (ιδανικό για designers) και iii) Collaborate, το οποίο ουσιαστικά επιτρέπει την εύκολη μεταφορά αρχείων από το tablet / smartphone στο MateBook 14s και αντιστρόφως.

Κλείνοντας, η Huawei έχει «επενδύσει» σημαντικά και στον τομέα της αυτονομίας ενσωμάτωσε στο MateBook 14s μια μπαταρία χωρητικότητας 60Wh, η οποία κάνει τους χρήστες να ξεχνούν το άγχος της φόρτισης. Η δε «λογική» επιλογή ενός SuperCharge φορτιστή στα 90W δύναται να φορτίσει πλήρως το laptop μέσα σε 3 ώρες και 15 λεπτά.

Your Best Mate(book)!     

Με το MateBook 14s, η Huawei δείχνει (για μια ακόμη φορά) ότι στην αγορά των laptops πατάει σε εξαιρετικά στέρεες βάσεις. Το MateBook 14s είναι ένα πανίσχυρο all-arounder σε λογική τιμή (στα 1299 ευρώ) με βάση αυτά που προσφέρει και κρίνοντας με βάση τα παραπάνω είναι εμφανές ότι απευθύνεται περισσότερο στους power business users (παρά στον μέσο χρήστη). Δυνατό performance, ευελιξία και υψηλή ποιότητα κατασκευής συνθέτουν μια ακόμη εξαιρετική πρόταση από την Huawei στην κατηγορία των premium laptops.

Hands-on video: Δημήτρης Σκιάννης

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πολύ καλή ετιαρία αλλα υπάρχει μεγάλη αγορά στις 17", ας το ψάξει επιτέλους. 

Από Ομάδα Διαχείρισης: Απαγορεύονται οι υπογραφές εκτός των κανονισμών. Παρακαλώ προς συμμόρφωση σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...