Jump to content

Logitech MX Mini Keys Review: «Στιλάτο, minimal και με sleek design»!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε σε μια διαρκή on-the-go καθημερινότητα, πράγμα που σημαίνει ότι τα gadgets που μπαίνουν στο backpack μας θα πρέπει να διαθέτουν compact μέγεθος και να είναι εξαιρετικά ευέλικτα. H Logitech, η οποία για δεκαετίες γνωρίζει τις ανάγκες των users κατανόησε την ανάγκη για μεγαλύτερη δυνατότητα στην διαρκή κίνηση, για αυτό και πήρε το πετυχημένο concept του πετυχημένου MX Keys Keyboards και το επανασχεδίασε, δημιουργώντας μια Mini version. Φυσικά η Logitech δεν θα μπορούσε παρά να ενσωματώσει όλη την υψηλή ποιότητα και την τεχνογνωσία ετών στο συγκεκριμένο λιλιπούτειο σε διαστάσεις πληκτρολόγιο.

Στιλάτο, minimal και με sleek design, η εργονομία είμαι το μεγάλο ατού της πρότασης της Logitech που είναι συμβατό με MacOS και λειτουργικό Windows. Η εμπειρία και η αίσθηση της πληκτρολόγησης είναι αν μη τι άλλο ιδιαίτερα ευχάριστη, με το σχεδιαστικό team της Logitech να έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε τα πλήκτρα να «ταιριάζουν» καλύτερα με τα ακροδάχτυλα του εκάστοτε χρήστη. Αν και μια μικρή «παρασπονδία» είναι το MX Mini keyboard δεν διαθέτει adjustable stand για να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς κλίση, με το που θα το τοποθετήσετε στο γραφείο σας είναι αδύνατον να μην τραβήξει τα βλέμματα.

Τα δε pads είναι από καουτσούκ προσφέρουν ασφαλές κράτημα και μοναδική σταθερότητα, ακόμη κι ένα εσείς έχετε το συνήθειο να πληκτρολογείτε με αρκετή δύναμη, ενώ το backlit πληκτρολόγιο με τον απαλό φωτισμό προσθέτει πόντους στην ατμόσφαιρα που προσφέρει στο γραφείο σας το keyboard. Στην πίσω πλευρά υπάρχει απλώς ένα power ON/OFF button και η θύρα για την USB φόρτιση.

Σε ότι έχει να κάνει με την ποιότητα κατασκευής, για μια ακόμη φορά η Logitech παίρνει άριστα, διατηρώντας μάλιστα το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος. Μάλιστα, μια παράμετρος που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με το γεγονός ότι ένα μέρος των MX Mini είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά. Αξίζει να σημειωθεί πως το μικροσκοπικό και στιβαρό keyboard της Logitech συνδέεται μέσω Bluetooth, αν και μπορεί να συνδεθεί και με τον ειδικό USB wireless receiver Logi Bolt. Επιπλέον, μια έξτρα λειτουργία που θα εκτιμήσουν οι fans της Logitech είναι ότι το MX Keys δύναται να «συνεργαστεί» μέχρι και με 3 διαφορετικές συσκευές, με τους χρήστες να μπορούν να εναλλάσσουν με on-the fly τρόπο τις διάφορες συσκευές μέσω της εύχρηστης λειτουργίας «Easy Switch».  

Το MX Keys Mini διαθέτει τρία πλήκτρα που σίγουρα αξίζουν ειδικής μνείας, καθώς υπάρχει ένα microphone mute button, ένα emoji key και ένα πλήκτρο για την δυνατότητα υπαγόρευσης. To mute button όπως γίνεται εύκολα κατανοητό ουσιαστικά προσφέρει instant σίγαση στο μικρόφωνο σας (ένα feature εξαιρετικά χρήσιμο στη σημερινή εποχή των teleconferences), με τη συγκεκριμένη λειτουργία να δουλεύει ιδανικά για το Microsoft Teams και το Discord. Παράλληλα, ως εξαιρετικά χρήσιμο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το emoji button, το οποίο επιτρέπει την γρήγορη αποστολή emoticons σε συναδέλφους, φίλους και μέλη της οικογένειας του εκάστοτε χρήστη. Τέλος, το ειδικό dictation key ανοίγει αυτόματα την εφαρμογή υπαγόρευσης που το έχετε κάνει assign και που έχετε εγκατεστημένη στο Mac ή στο PC σας.

Κλείνοντας, το minimal keyboard της Logitech προσφέρει 10 ημέρες αυτονομίας με μια απλή φόρτιση, ενώ σε περίπτωση που απενεργοποιήσετε τον φωτισμό των πλήκτρων, η αυτονομία εκτοξεύεται στους 5 μήνες. Τέλος, η πρόταση της Logitech έρχεται σε τρία διαθέσιμα χρώματα που είναι ομολογουμένως κλασικά και stylish αλλά και πιο funky, καθώς έχουμε το ροζ, τον γραφίτη και το ανοικτό γκρι

Χωρίς αμφιβολία, το MX Keys Mini της Logitech είναι ένα από τα πιο ευέλικτα compact keyboards που κυκλοφορούν στην αγορά. Φυσικά και δεν είναι για όλους, καθώς οι πιο παραδοσιακοί θα προτιμήσουν ένα πιο μεγάλο keyboard για το γραφείο τους με την ύπαρξη ενδεχομένως αριθμητικού πληκτρολογίου ή οι gamers θα «ψηφίσουν» ένα πιο εφετζίδικο και θορυβώδες μηχανικό keyboard. Ωστόσο, για τους χρήστες που τους αρέσει να δημιουργούν περιεχόμενο, να δουλεύουν αρκετά από τα σπίτι, αλλά και συγχρόνως να “μετακινούνται” διαρκώς, εναλλάσσοντας συστήματα (μεταβαίνοντας π.χ. από ένα desktop PC, σε ένα iMac και μετά σε ένα iPad Pro), νομίζουμε ότι to ΜΧ Keys Mini είναι πραγματικά κορυφαίο!

 

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...