Jump to content

Unboxing και hands-on με το Devolo Magic 2 Wi-Fi 6 powerline!


ZZW30
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Την αξία των powerlines μάλλον τη γνωρίζετε ήδη, αν έχετε ένα στο σπίτι ή στο γραφείο σας, ή έστω αν έχετε δει κάποια από τις παλαιότερες παρουσιάσεις μας. Για τους υπόλοιπους, το powerline είναι ο καλύτερος τρόπος να έχετε τη μέγιστη ταχύτητα internet σε όλα τα δωμάτια/ορόφους του κτιρίου που βρίσκεστε, τόσο ασύρματα, όσο και ενσύρματα! Έχουμε δοκιμάσει όλα τα powerlines της Devolo μέχρι σήμερα και η εταιρεία πριν λίγες μέρες έφερε επίσημα στην Ελλάδα το νέο της μοντέλο με υποστήριξη Wi-Fi 6. Γνωρίστε το Devolo Magic 2 Wi-Fi 6!

Είχαμε στη διάθεσή μας το Multi-room kit (€399,9) που περιλαμβάνει 2 Wi-Fi adapters και μπορεί πολύ εύκολα να καλύψει χώρους 180 τ.μ. Για μικρότερους χώρους (π.χ. για ένα “δυάρι” ή “τριάρι” σπίτι, έως 100 τ.μ.), το Starter Kit με τον ένα Wi-Fi adapter είναι αρκετό σε γενικές γραμμές και κοστίζει €239,9. Τέλος, αν θέλετε να προσθέσετε adapters στο kit σας, μπορείτε να τους αποκτήσετε και μεμονωμένα, έναντι €179,9. Να σημειωθεί πως τα Magic 2 Wi-Fi 6 είναι συμβατά με όλα τα Magic 1 και Magic 2 αλλά και Mesh μοντέλα, οπότε μπορείτε να τα συνδυάσετε αν το θέλετε, αλλά με την “απώλεια” κάποιων χαρακτηριστικών. Τέλος, όλα τα προϊόντα της Devolo καλύπτονται από εγγύηση 3 ετών στην Ελλάδα μέσω της επίσημης αντιπροσωπείας και υπάρχει τηλεφωνική υποστήριξη στα ελληνικά. Περισσότερα στο www.devolo.gr.

Wi-Fi 6!

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Magic 2 Wi-Fi 6 είναι, προφανώς, η υποστήριξη του νεότερου πρωτοκόλλου ασύρματης μεταφοράς δεδομένων. Όλο και περισσότερες συσκευές γύρω μας υποστηρίζουν Wi-Fi 6, από smartphones και notebooks μέχρι smarthome συσκευές και τηλεοράσεις. Το Wi-Fi 6 (802.11ax) προσφέρει 50% υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, έτσι είναι ιδανικό για bandwidth-“hungry” εφαρμογές, όπως το video streaming. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως μέσω Wi-Fi 6 μπορείτε να κάνετε stream 8K video, χωρίς καλώδια, κάτι που δείχνει τη δυναμική του! Βέβαια, λειτουργώντας στα 6GHz, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό σε μικρές αποστάσεις και με άμεση οπτική επαφή πομπού-δέκτη.

Η σειρά Magic 2 διαθέτει, φυσικά, την τεχνολογία mesh WiFi για να προσφέρει την υψηλότερη απόδοση. Τα Magic powerlines χρησιμοποιούν την ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού ή του κτιρίου για την μεταφορά δεδομένων. Με αυτό τον τρόπο, κάθε πρίζα μετατρέπεται σε hotspot με αποτέλεσμα ισχυρό σήμα Wi-Fi σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Σημαντικό είναι επίσης ότι κάθε προσαρμογέας έχει δύο θύρες Gigabit Ethernet καθιστώντας εφικτή την απευθείας σύνδεση smart TVs, αποκωδικοποιητών/TV boxes ή gaming κονσολών με καλώδια μικρού μήκους και τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα σύνδεσης. Να σημειώσουμε πως η πρίζα δε “χάνεται” καθώς κάθε powerline έχει επέκταση σουκο πάνω του, για φορτία έως 3.600Watts.

Το Devolo Magic 2 Wi-Fi 6 υποστηρίζει, κλασικά, ταχύτητες έως 2.400 Mbps μέσω του δικτύου ηλεκτροδότησης του σπιτιού/γραφείου. Εσείς επιλέγετε το αν θα συνδέσετε ενσύρματα ή ασύρματα τη συσκευή σας, εν τέλει. Χάρη στο Wi-Fi 6 οι νέοι adapters της Devolo υποστηρίζουν ασύρματη μεταφορά δεδομένων έως και στα 1.800 Mbps! Υπεραρκετά για να αξιοποιήσετε πλήρως ακόμα και μια πολύ γρήγορη σύνδεση οπτικής ίνας.

Εκτός από την ταχύτητα μετράει και η “ποιότητα”!

Επιπλέον, τα νέα μοντέλα συνδυάζουν τις γνώριμες τεχνολογίες και δυνατότητες με τα «access point steering» και «multi-user MIMO», τα οποία αυξάνουν ακόμα περισσότερο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σύνδεσης.

Σε συνδυασμό με γρήγορο roaming, η λειτουργία access point steering διασφαλίζει ότι φορητές συσκευές όπως τα smartphones και τα tablets είναι πάντα συνδεδεμένες στο ισχυρότερο WiFi hotspot. Ειδικά όταν κινήστε μέσα στο σπίτι και από δωμάτιο σε δωμάτιο, η συγκεκριμένη λειτουργία εξασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε ούτε δευτερόλεπτο από τη σύνδεσή σας. Επιπλέον, πρόσθετες λειτουργίες του mesh όπως το band steering, το airtime fairness και το config sync επιλέγονται αυτόματα για καλύτερο mesh WiFi.

Το Multi-user MIMO κάνει ένα συνολικό βήμα και φροντίζει όλες οι λειτουργίες να δουλεύουν άριστα όταν πολλά άτομα στον ίδιο χώρο είναι ταυτόχρονα online. Στα πλεονεκτήματα της σειράς devolo Magic είναι ότι η εγκατάσταση των προσαρμογέων πραγματοποιείται αυτόματα καθώς συνδέονται μόνοι τους μεταξύ τους για να δημιουργήσουν το δικό τους ασφαλές δίκτυο.

Τέλος, για να νιώθετε ασφαλείς κατά τη διαρκή μεταφορά δεδομένων σας ασύρματα, το Devolo Magic 2 Wi-Fi 6 υποστηρίζει και WPA3 κρυπτογράφηση, από τα ελάχιστα adapters που το κάνουν, για να είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόσβαση κάποιου επιτήδειου στα δεδομένα σας!

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...