Jump to content

Χαμό προκαλεί η βαθμολογία του MediaTek Dimensity 2000 στο AnTuTu!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τελειώνει σε λίγες εβδομάδες το 2021 και εμείς είμαστε εδώ για να μάθουμε τι έχουν ετοιμάσει οι κατασκευαστές chipset για το 2022. Φέτος, είδαμε την άνοδο της MediaTek που έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chips στον κόσμο. Ο συγκεκριμένος κατασκευαστής έχει βελτιώσει το χαρτοφυλάκιό του με τα chip Dimensity που διαθέτουν συνδεσιμότητα 5G, εξαιρετική απόδοση και χαμηλή τιμή. Το Dimensity 1200 ήταν η premium προσφορά της εταιρείας για το 2021 και ήταν παρόν σε μεγάλο μέρος των smartphones της αγοράς. Tο chipset εξακολουθεί να υπολείπεται των premium chipsets Qualcomm και των ανάλογων προτάσεων της Samsung. Ωστόσο, τα πράγματα θα αλλάξουν με το MediaTek Dimensity 2000 SoC. Σήμερα, το πρώτο benchmark αποκάλυψε τις δυνάμεις αυτού του θηρίου.

Ως προς την δομή του, το Dimensity 1200 είναι ένα συμπαγές chipset, αλλά υπολείπεται του Snapdragon 888, ακόμη και του Snapdragon 870. Με τα πολύ θετικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν το 2021, η εταιρεία της Ταϊβάν θα αναπτύξει ένα πραγματικό κορυφαίο chipset. Αυτό θα έχει προδιαγραφές συγκρίσιμες με τους Snapdragon 898 και Exynos 2200, θα φέρει τους πυρήνες ARM Cortex-X2 και θα βασίζεται επίσης στην ίδια αρχιτεκτονική 4 nm. Ενώ η Qualcomm θα βασιστεί στη διαδικασία κατασκευής της Samsung 4 nm, η MediaTek θα πορευθεί με την TSMC.

Ο αγαπημένος και αξιόπιστος tipster Ice Universe μοιράστηκε ένα screenshot του AnTuTu που δείχνει την πρώτη δοκιμή σε smartphone με το μη ανακοινωμένο chip. Η ταυτότητα αυτού του smartphone δεν αποκαλύπτεται, ίσως βασίζεται σε μια δοκιμαστική μονάδα για το chipset, πάντως το αποτέλεσμα είναι αρκετό για να δείξει ότι η MediaTek δεν αστειεύεται! Το Dimensity 2000 έχει σπάσει ορισμένα ρεκόρ στο AnTuTu Benchmark φτάνοντας το σκορ των 1.002.220 πόντων. Περιέργως, η εφαρμογή εμφανίζει δύο προειδοποιήσεις που δηλώνουν ότι η βαθμολογία δεν έχει επαληθευτεί στο διαδίκτυο και επίσης ότι είναι πέρα ​​από το “κανονικό” επίπεδο. Προφανώς, το AnTuTu δεν είναι ακόμα έτοιμο για τα chipset του 2022, αλλά υποθέτουμε ότι η βαθμολογία 1 εκατομμυρίου+ θα γίνει το νέο “κανονικό” σκορ για τις ναυαρχίδες του επόμενου έτους.

Είναι ενδιαφέρον ότι το smartphone MediaTek Dimensity 2000 που έτρεχε το AnTuTu είναι πιθανώς ένα ημιτελές προϊόν. Άρα μπορεί να έχουμε ακόμη υψηλότερα αποτελέσματα με το τελικό προϊόν.
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...