Jump to content

Γνωρίστε το Huawei Nova 9 που μόλις παρουσιάστηκε (+unboxing video)!


ZZW30
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Το είχε προαναγγείλει, το γνωρίζαμε και βρεθήκαμε “εκεί”, στο μεγάλο comeback της Huawei! Ο κινέζικος κολοσσός επιστρέφει δυναμικά στην κατηγορία των smartphones με το Nova 9, ένα premium mid-ranger που μόλις παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην Βιέννη της Αυστρίας. Φυσικά βρεθήκαμε εκεί ως καλεσμένοι της Huawei, μάθαμε τα πάντα για το Nova 9 και το πιάσαμε στα χέρια μας για να σας το παρουσιάσουμε αναλυτικά, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και το καθιερωμένο μας unboxing video!

Το nova 9 είναι το smartphone που ουσιαστικά σηματοδοτεί το μεγάλο restart για την Huawei, επιλέγοντας ένα δυναμικό «all-arounder» με value for money χαρακτηριστικά που εντάσσεται στην mid-range κατηγορία και είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει σε κάθε χρήστη όλα αυτά που χρειάζεται για να «αδράξει» την mobile καθημερινότητά του. Στο ειδικό press event που διοργάνωσε η Huawei στο εκθεσιακό κέντρο της Βιέννης, είχαμε την ευκαιρία να το γνωρίσουμε και από κοντά και στις γραμμές που ακολουθούν σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας από τη συσκευή που έχει όλα τα φόντα για να κυριαρχήσει στην mid-range κατηγορία εστιάζοντας σε τρεις σημαντικές κατηγορίες: Design, Camera και αυτονομία!

Nova 9 Unboxing video

 

Design που είναι… έρωτας με την πρώτη ματιά!  

Η Huawei έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση, σχεδιάζοντας πραγματικά όμορφες συσκευές στο μάτι και σίγουρα το nova 9 δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. H elegant και minimal αισθητική κυριαρχεί σε κάθε εκατοστό του nova 9 και σίγουρα με πάχος στα 7.7mm είναι ultra-thin και αν μη τι άλλο έχει σχεδιαστεί για να τραβάει τα βλέμματα. Παράλληλα, η πρόταση της Huawei διακρίνεται και για το χαμηλό της βάρος, καθώς «ζυγίζει μόλις 175 γραμμάρια.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά εκτοξεύουν τον φορητό χαρακτήρα της συσκευής (μπορεί εύκολα να χωρέσει σε κάθε bag pack και ακόμη και σε οποιαδήποτε τσέπη) και αδιαμφισβήτητα θα κινητοποιήσουν τις ευαίσθητες χορδές των νεότερων ηλικιακά users που θέλουν να έχουν μια συσκευή που να είναι τόσο trendy όσο και good-looking. Άλλωστε η Huawei δεν έκρυψε ποτέ το γεγονός ότι το nova 9 είναι ένα smartphone που επιχειρεί να μιλήσει στην καρδιά των «νεών» users που θέλουν να πατήσουν στο Έβερεστ της mobile τεχνολογίας, χωρίς ωστόσο να τινάξουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό στον αέρα. Εκεί που σε επίπεδο σχεδιασμού το nova 9 δίνει ρέστα είναι όμως στο nebula ring design που περιβάλλει του rear camera sensors στο πίσω τμήμα, όπου δύο δακτύλιοι συνενώνονται από ένα ελλειπτικό σχήμα είναι ένα στοιχείο που αναμφίβολα προσθέτει περισσότερους πόντους στην εξωτερική εικόνα της συσκευής.

Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της παρουσίασης το nova 9 θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας σε δύο χρώματα (κλασικό μαύρο και ένα πιο “catchy” Starry Blue).

Nova 9 Camera… ή αλλιώς ο «παράδεισος» του content creator!

Ως γνωστόν, η νέα γενιά λατρεύει να «δημιουργεί»… Από stories στο Instagram μέχρι διασκεδαστικά videos που μπορούν να «ρίξουν» το TikTok, οι νεαρότεροι σε ηλικία users αναζητούν ένα smartphone που να μπορεί να εξυπηρετήσει στο έπακρον τις ανάγκες τους στο content creation. Και πράγματι εάν κρίνουμε από την προσοχή που έχει δώσει η Huawei στο camera setup του nova 9, αυτό που συμπεραίνουμε είναι ότι η κινεζική εταιρεία δεν κάνει συμβιβασμούς και υποχωρήσεις (για μια ακόμη φορά) στην ποιότητα των camera sensors της.

To nova 9 έρχεται με ένα πανίσχυρο Ultra Vision Camera System στα 50MP που προσφέρει ιδανικό φωτογραφικό αποτέλεσμα στις παραδοσιακά «δύσκολες» νυχτερινές λήψεις, στα panoramas, στα portraits και στις εξαιρετικά κοντινές λήψεις. Βέβαια, ο main sensor των 50MP δεν «στέκει» μόνος του, καθώς έχει στο πλευρό του μία Ultra Wide Angle Camera στα 8MP, μία depth camera στα 2MP και μια Macro Camera που σας δίνει τη δυνατότητα για κοντινές λήψεις που φτάνουν μέχρι τα 4cm. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κύρια κάμερα της συσκευής έρχεται με έναν 1/1.56-inch sensor με RYYB χρωματικό φίλτρο, το οποίο επιτρέπει στον αισθητήρα να εμφανίζει εξαιρετική ευαισθησία απέναντι στο φως, συγκεντρώνοντας ακόμη 40% περισσότερο φως σε σύγκριση με έναν στάνταρ RGGB σένσορα. Καλύτερη «αντίδραση» στο φως σημαίνει και μεγαλύτερη καθαρότητα και ευκρίνεια στο φωτογραφικό αποτέλεσμα. Και επειδή ως είθισται η Huawei επενδύει στο αποτέλεσμα των φωτογραφιών της, για ακόμη μεγαλύτερη βελτιστοποίηση στην ποιότητα φέρνει στο προσκήνιο την XD Fusion Engine, μια ειδική εξελιγμένη τεχνολογία που «παντρεύει» αλγορίθμους και σύγχρονες φωτογραφικές τεχνικές για να εμπλουτίζει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τις φωτογραφίες που τραβάει ο χρήστης με το nova 9. Όταν μάλιστα βάζει και το «χεράκι» της η A.I., το τελικό αποτέλεσμα ξεπερνάει την mid-range κατηγορία.

Φυσικά, από τη στιγμή που το nova 9 επιχειρεί να δελεάσει τη «νέα γενιά» δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει και μια εξαιρετική selfie cam, η οποία δύναται να τραβήξει φωτογραφίες στα 32MP. Η εμπρόσθια κάμερα του mid-ranger της Huawei δίνει άλλη διάσταση στον όρο high-resolution selfie, προσφέροντας μοναδικά ρεαλιστικό αποτέλεσμα στους τόνους του δέρματος και beautification options που ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη. Και επειδή το video recording είναι (κακά τα ψέματα) η «αχίλλειος πτέρνα» πολλών συσκευών, το nova 9 σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει, καθώς προσφέρει ανάλυση 4Κ (τόσο από την rear όσο και από την selfie camera), ενώ ενσωματώνει αρκετές ενδιαφέρουσες τεχνικές για video recording, όπως είναι για παράδειγμα το AIS video stabilization, το continuous front/rear recording και το dual-view recording. Το video editing με το nova 9 ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο, ενώ εάν ανήκετε σε εκείνους που κυριολεκτικά «βαριούνται» να συνθέσουν το επόμενο video τους, η λειτουργία One-Click Video Creation, αναλαμβάνει τα «δύσκολα» για να δημιουργήσει ένα ενιαίο video από τα ήδη υπάρχοντα clips και να καταστήσει το video σας… social media ready. Πραγματικά, εάν σας αρέσει το Vlogging είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα λατρέψετε το nova 9!

Και επειδή οι ωραίες φωτογραφίες θέλουν και το απαραίτητο display για να εμφανίζονται ακόμη καλύτερα στα μάτια του χρήστη, η Huawei έχει φροντίσει κι εδώ έτσι ώστε να μην δυσαρεστηθεί κανείς! H οθόνη των 6.57 ιντσών του nova 9 βασίζεται στην τεχνολογία OLED με ανάλυση στα 2340×1080 pixels (FHD+). Ακολουθώντας την τάση της εποχής, το nova 9 προσφέρει dynamic refresh rate στα 120Hz και υποστήριξη HDR 10.

Battery, performance… and more!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η mobile καθημερινότητά μας «απαιτεί» συσκευές που να μπορούν να αντέξουν στην… πίεση, αλλά και να μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά σε επίπεδο αυτονομίας μια εξαιρετικά πολυάσχολη μέρα. Άλλωστε όσο ισχυρό και εάν είναι ένα smartphone στα χαρτιά, σίγουρα δεν αφήνει και τις καλύτερες εντυπώσεις όταν ο χρήστης αναγκάζεται να ψάχνει κάθε τρεις και λίγο… φορτιστή ή power bank. Το nova 9 ανήκει στην κατηγορία των συσκευών που παίρνουν δέκα με τόνο στον νευραλγικό τομέα της αυτονομίας.

Συγκεκριμένα, το nova 9 έρχεται με μπαταρία στα 4300mAh και με μια σειρά από λειτουργίες που επιτρέπουν την καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Επιπλέον, για τους χρήστες που βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση και έχουν την τάση να… «βιάζονται», το nova 9 υποστηρίζει τεχνολογία SuperCharge, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούνται μόλις 15 λεπτά για να φορτίσει από το 0 έως το 53% και 38 λεπτά για να φτάσει στο 100%.

Η ταχύτητα όμως είναι ένα στοιχείο που δεν χαρακτηρίζει μόνο τη φόρτιση της συσκευής, καθώς το nova 9 είναι μια συσκευή που δεν γνωρίζει τι σημαίνει lag. Το Snapdragon 778G SoC με τους οκτώ πυρήνες σε συνδυασμό με τα 8GB RAM (και αποθηκευτικό χώρο είτε στα 128 είτε στα 256GB) έχει όλα τα προσόντα όχι μόνο για να τρέχει τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, αλλά και να σηκώνει τα πιο αδηφάγα mobile games. Μάλιστα, το σχεδιαστικό team της Huawei φρόντισε ώστε ακόμη και όταν τρέχουν πολλές διαφορετικές εφαρμογές στο background, να μην υπάρχει μείωση του performance στο game του χρήστη. Αποτελώντας λοιπόν ένα δυναμικό all-arounder όπως σας περιγράψαμε στην αρχή του άρθρου μας, το nova 9 μπορεί να λειτουργήσει εκπληκτικά και ως ένα gaming phone. Και επειδή το απαιτητικό software θέλει και το κατάλληλο hardware, πέραν του chipset, για την απόλυτη εμπειρία χωρίς lag στο πλευρό σας βρίσκεται το ειδικό σύστημα ψύξης (υδρόψυξη και γραφένιο), το οποίο αποτελεί εγγύηση ότι τίποτα δεν πρόκειται να κολλήσει.

Κλείνοντας, αυτή την πρώτη μας επαφή με τη νέα δυναμική πρόταση της Huawei, δεν θα μπορούσαμε να μην εκθειάσουμε και το EMUI 12, το οποίο κάνει την όλη εμπειρία της χρήσης του nova 9 ακόμη πιο συναρπαστική. Το smartphone με το EMUI 12 μεταμορφώνεται σε ένα «κέντρο ελέγχου» και συνενώνεται και επικοινωνεί αρμονικά με τα υπόλοιπα συστήματα που απαρτίζουν ένα οικοσύστημα. Η ζωή του χρήστη γίνεται απείρως ευκολότερη από τη στιγμή που έχουν ενσωματωθεί στο control panel όλες οι λειτουργίες που τον ενδιαφέρουν πραγματικά και που ουσιαστικά τώρα μπορούν να ενεργοποιηθούν με on-the-fly και γρήγορο τρόπο.

SUPER-nova!

To nova 9 έρχεται με τιμή στα 549 ευρώ και σίγουρα έχει όλα τα φόντα για να δελεάσει το κοινό που θέλει το «κάτι παραπάνω», αλλά συγχρόνως διστάζει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Χωρίς αμφιβολία, με το nova 9, η Huawei εξακολουθεί να δηλώνει με δυναμικό τρόπο την παρουσία της στην αγορά των smartphones και μας ανοίγει για τα καλά την όρεξη για τη… συνέχεια! Ένα δυνατό restart που σίγουρα το περιμέναν όλοι οι fans της mobile τεχνολογίας.

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Καλά, το ενθουσιώδες "άρθρο"/δελτίο τύπου ...ασχολίαστο. Όπως ασχολίαστη και η υψηλότατη τιμή του τηλεφώνου σε σχέση με αυτά που προσφέρει. Αλλά γράψτε τουλάχιστον ρε παιδιά ότι έχει App Gallery το κινητό και κυρίως τι ΔΕΝ έχει. Μην το πάρουν τίποτα κακομοίρηδες πάλι που κανείς δεν τους ενημέρωσε και ψάχνουν ματαίως μετά μέσα το Play Store μπας και κατεβάσουν καμία εφαρμογή και το βγάζουν μαζί με άλλους σωρηδόν για πούλημα παραπονούμενοι. Έχουμε γεμίσει με τέτοιες αγγελίες. Αυτοί που θα κάνουν side load τα gms θα είναι η μειοψηφία μαζί με αυτούς που θα το χρησιμοποιήσουν ως έχει.

Link to comment
Share on other sites

Αναφορά καμία ότι δεν έχει το πιο βασικό; 
Δεν έχει google services 

Ας προσέχει οποίος πάει να δώσει αυτά τα χρήματα 

Θεωρω ότι χωρίς αυτά έπρεπε η huawei να μην πουλάει πάνω από 200€ 

Δυστυχως δεν μπορείς να κανείς πράγματα χωρίς αυτά. Ακόμα και να βρεις τις εφαρμογές που θέλεις πάλι μπορεί να μην δουλεύουν είτε καθόλου είτε κατά κάποιο τρόπο αφού ζητάν google services 

Nokia 8800 Scirocco
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να αμφισβητήσω την ποιότητα, πραγματικά κατασκευαστικά τα huawei και nova, πάντα υπερέχουν αρκεί να το αγγίξεις και να το ανοίξεις έστω μια φορά να δεις, αλλά χωρίς GMS, δεν σε πείθει. 

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

Καλά, το ενθουσιώδες "άρθρο"/δελτίο τύπου ...ασχολίαστο. Όπως ασχολίαστη και η υψηλότατη τιμή του τηλεφώνου σε σχέση με αυτά που προσφέρει. Αλλά γράψτε τουλάχιστον ρε παιδιά ότι έχει App Gallery το κινητό και κυρίως τι ΔΕΝ έχει. Μην το πάρουν τίποτα κακομοίρηδες πάλι που κανείς δεν τους ενημέρωσε και ψάχνουν ματαίως μετά μέσα το Play Store μπας και κατεβάσουν καμία εφαρμογή και το βγάζουν μαζί με άλλους σωρηδόν για πούλημα παραπονούμενοι. Έχουμε γεμίσει με τέτοιες αγγελίες. Αυτοί που θα κάνουν side load τα gms θα είναι η μειοψηφία μαζί με αυτούς που θα το χρησιμοποιήσουν ως έχει.
 

Συμφωνώ απόλυτα. Φίλος που πήρε το P40 lite δεν βρίσκει δυό - τρεις εφαρμογές που χρειάζεται στην δουλειά του. Τα τηλέφωνα αυτά είναι πλέον για όποιους θέλουν πολύ καλή συσκευή, με τις βασικές εφαρμογές. Δυστυχός το Myphone έπαψε να κάνει παρουσιάσεις με ουσιαστικά υπέρ και κατά. Η πιο πάνω παρουσίαση μοιάζει με διαφήμηση.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με τα παιδια πιο πανω.. Κριμα για μια τετοια συσκευη να μην εχει το πιο ΒΑΣΙΚΟ.. Google services.. Χωρις αυτο τουλαχιστον ενα 150αρι κατω επρεπε να ειχε.. Το κουλο ειναι οτι θα εχει το νεο Honor ξερει κανεις γιατι κ δεν εχει το Nova 9;

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Fotis7_75 said:

... Το κουλο ειναι οτι θα εχει το νεο Honor ξερει κανεις γιατι κ δεν εχει το Nova 9;... 

Η Honor είναι (πλέον) ανεξάρτητη εταιρία, οπότε δεν την επηρεάζει ο αποκλεισμός που υφίσταται η (πρώην μητρική) Huawei. 

Edited by andreasomageiras

http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el

Προφανώς, καλό είναι να μην χάνουμε την μπάλα και νομίζουμε ότι κάθε προϊόν που βγάζει η κάθε εταιρία, έχει target group εμάς!

(έχω πάρει άδεια για την χρήση της υπογραφής)

Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, andreasomageiras said:

Η Honor είναι (πλέον) ανεξάρτητη εταιρία, οπότε δεν την επηρεάζει ο αποκλεισμός που υφίσταται η (πρώην μητρική) Huawei. 

Οκ δεν το ήξερα.. Να γουστάρεις τρελα μια συσκευή κ να μην μπορείς να την παρεις λογο Google.. Τραγικο.. Αν μου την σπαει λιγο κατι ειναι το menu στα Ελληνικά φαίνεται κάπως.. Δηλαδη το UI στα xiaomi ειναι πιο ομορφο.. Αλλα στα huawei εχεις λιγοτερα προβλήματα..Εβαλα xiaomi γιατι θεωρείται τελευταία σε αυτο τον τομέα..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...