Jump to content

Η Vodafone φέρνει τις Eco-SIM, κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο πλαστικό


ZZW30
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Η Vodafone ανακοινώνει τη διάθεση των Eco-SIM, δηλαδή των νέων οικολογικών καρτών SIM από ανακυκλωμένο πλαστικό, στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας να μειώσει τον αντίκτυπό της στο περιβάλλον. Ο όμιλος Vodafone θα ξεκινήσει να παρέχει στους πελάτες του τις νέες οικολογικές κάρτες SIM – τοποθετημένες σε πλαίσιο αντίστοιχο μισής πιστωτικής κάρτας – κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο πλαστικό, αντικαθιστώντας έτσι σταδιακά τις παραδοσιακές κάρτες SIM που κατασκευάζονται αυτήν τη στιγμή από καινούργιο πλαστικό. Οι αποκαλούμενες “Eco-SIM” θα κυκλοφορήσουν τόσο στην Ελλάδα το 2022 όσο και σε 14 ακόμη αγορές του Ομίλου Vodafone.

Η έναρξη της διάθεσης των Eco-SIM στηρίζεται στην επιτυχημένη παγκόσμια διάθεση καρτών SIM μεγέθους μειωμένου κατά 50%, όσο δηλαδή μισή πιστωτική κάρτα.  Έτσι, μειώνοντας στο μισό το μέγεθος του πλαστικού των καρτών SIM, ο Όμιλος Vodafone περιόρισε την ποσότητα του πλαστικού που χρησιμοποιείται για την παροχή καρτών SIM στους πελάτες κατά 340 τόνους περίπου κατ’ έτος – μία κίνηση, ισοδύναμη με τη μείωση 1.760 τόνων CO2e και απέτρεψε την παραγωγή και χρήση 320 τόνων καινούργιου πλαστικού που θα κατασκευαζόταν κάθε χρόνο, με παράλληλη εξοικονόμηση 1.280 τόνων CO2e ετησίως από τη μη κατασκευή νέου πλαστικού. Στην Ελλάδα, η εφαρμογή της χρήσης καρτών SIM μεγέθους μειωμένου κατά 50% από την Vodafone Ελλάδος, είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή χρήσης 4 τόνων πλαστικού και την ισοδύναμη αποτροπή περίπου 21 τόνων CO2e.

Ο Alex Froment-Curtil, εμπορικός διευθυντής του Ομίλου Vodafone δήλωσε σχετικά: «Ο απώτερος στόχος μας είναι να εξαλείψουμε πλήρως την ανάγκη για προμήθεια πλαστικών SIM. Έχουμε ήδη μειώσει στο μισό την ποσότητα του πλαστικού που χρησιμοποιείται στις κάρτες SIM μας και η εισαγωγή των Eco SIM από ανακυκλωμένο πλαστικό θα μειώσει περαιτέρω τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων μας».

Η Vodafone Ελλάδος υλοποιεί μια σειρά δράσεων για την μείωση του πλαστικού στα κτίρια, τα καταστήματα και τα προϊόντα που παρέχονται στους πελάτες. Εκκινώντας από το 2017 και μέχρι σήμερα έχει επιτευχθεί η εξάλειψη όλων των περιττών πλαστικών και αντικείμενων μιας χρήσης από τα καταστήματα λιανικής και τα κτίρια γραφείων, οδηγώντας μέχρι σήμερα σε αποτροπή της χρήσης 450.000 τεμαχίων πλαστικής σακούλας και 1,5 εκατομμυρίων πλαστικών ποτηριών.

Η Vodafone συνεχίζει να σημειώνει σημαντική πρόοδο στην κατεύθυνση της διασφάλισης φιλικότερων προς το περιβάλλον δραστηριοτήτων της ίδιας της εταιρείας, επιταχύνοντας παράλληλα τον ρόλο που διαδραματίζουν τα ψηφιακά δίκτυα και οι τεχνολογίες της στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Σε πλαστικη ζελατινα να φανταστω τις δινουν, που κατα 99% καταληγει στα σκουπιδια, ουτε καν στην ανακυκλωση.

Edited by manolog3

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

Λετε να λιώνουν οπως τα καινούργια καλαμάκια στους κάφεδες;  μονορουφι τους πινουμε πλεον τους φρέντο. χαχαχαχαχα 

Nokia 5110 - Nokia 6130 - Nokia 7650 - Nokia N95 - Sony Eicsson T68 - Sony Eicsson P900 - LG G4 - Nexus 5x - Lumia 640 XL - Huawei Ideos x5 - Huawei Mate 20 pro- Xiaomi Mi 8 - Oneplus 5 - Oneplus 6 - Oneplus 7 - Oneplus 7T pro - Samsung S10 lite -Samsung s20 Plus - Samsung S21 Ultra - iPhone 4s - Iphone 5s - iPhone 6s - iPhone 11 - iPhone 12 pro max
Link to comment
Share on other sites

Ε εντάξει σωθηκε ο πλανήτης τώρα!! cheeky

Ειναι σαν τις σακούλες στα Σούπερ μάρκετ... αμα τις πληρώνεις δεν καταστρεφεται ο πλανήτης! 

Η σαν τους ρύπους στο ρεύμα που είναι Χρηματιστηριακό προϊόν... οσο ακριβαίνει το ρεύμα... τόσο σώζεται ο πλανήτης!devil

Η ακόμα καλύτερα σαν όλους αυτούς τους πολιτικούς, τους διασημους κλπ που σώζουν μια ζωη τον πλανήτη.. βρίσκονται κάθε τόσο σε ωραία τουριστικά θέρετρα σε 5Αστερα ξενοδοχεία κι αφού φάνε, πιούνε, γλεντισουν για κάνα 3ημερο μετα βγάζουν βαρύγδουπες ανακοινώσεις και μετα βουτάνε τα ιδιωτικά τούς αεροσκάφη και... αντε γειά!smiley

Η σαν τον ιδιοκτήτη της Νο1 εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων που πάει για βόλτα στο διαστημα...devil

Αν ο πλανήτης μας κινδυνεύει όντως, με αυτούς δεν σώζομαστε με τίποτα!!!!

υγ. Αναρωτιέμαι πόσα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ πλαστικές μπατονετες, συσκευασίες, εμβολια κλπ κλπ πετιούνται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ εδώ και 2 χρόνια λογο covid!

 

Link to comment
Share on other sites

Άμα μετρήσετε το ρεύμα που καίει η vodafone μόνο στα κλιματιστικά που έχει στα data centers θα πάθετε blackout. Τι κοροϊδία τρώμε τελικά. Το ανακυκλωμένο πλαστικό καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από το πρωτογενές γιατί υπάρχει η ενέργεια της συλλογής, της επεξεργασίας και της διάθεσης ξανά.

Edited by pavlitakis1
Link to comment
Share on other sites

Eνταξει σωθηκε ο πλανητης τωρα, παρεα με την ελλειψη φορτιστων και το χαρτινο καλαμακι. Τωρα τι ρυπαινει το καθε βρωμοεργοστασιο, τι εκπεμπουν οι πολεμικες βιομηχανιες κλπ κλπ μικρη σημασια εχει, αρκει το καλαμακι να'ναι χαρτινο.

 

Α ρε παπατζιλικι που πεφτει απ'τους απατεωνες των πολυεθνικων...

nokia 5110 - siemens c35 - ericsson T65-

nokia 7210 - samsung V200 - ericsson V800-

nokia N70 - nokia 5800 - HTC EVO 3D-

LG G2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...