Jump to content

Χάκερ επιτέθηκαν στην Acer India και υπέκλεψαν 60 GB δεδομένων


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες του 2021, είδαμε αρκετές εταιρείες να υφίστανται σημαντικές παραβιάσεις δεδομένων και επιθέσεις ransomware. Ίσως η πιο σημαντικήήταν η διαρροή δεδομένων στο Facebook που έθεσε σε κίνδυνο τα δεδομένα πάνω από 533 εκατομμυρίων χρηστών. Τώρα, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η Acer υπέστη τεράστια παραβίαση δεδομένων, όπου μια ομάδα χάκερ έκλεψε δεδομένα περίπου 60 GB από τους ινδικούς διακομιστές της εταιρείας.

Την ευθύνη για αυτή την τεράστια επίθεση ανέλαβε μια ομάδα χάκερ με το όνομα Desorden. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα έκλεψε μεγάλο όγκο δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών πελατών καθώς και εσωτερικών επιχειρηματικών δεδομένων της Acer. Η ομάδα μοιράστηκε ένα βίντεο ως απόδειξη της διαρροής.

Τα δεδομένα όγκου 60 GB που διέρρευσαν περιλαμβάνουν πληροφορίες πελατών για πάνω από 10.000 πελάτες και άλλες επιχειρηματικές πληροφορίες 3.000 διανομέων και λιανοπωλητών. Η Acer επιβεβαίωσε την παραβίαση στο ZDNet και είπε ότι προέρχεται από το τοπικό σύστημα εξυπηρέτησης μετά την πώληση της εταιρείας στην Ινδία.

{}

“Στο πλαίσιο των αξιολογήσεων απειλών ασφαλείας και των ελέγχων του συστήματος, εντοπίσαμε πρόσφατα μια μεμονωμένη επίθεση στις αρχές Οκτωβρίου 2021 στο τοπικό μας σύστημα εξυπηρέτησης μετά την πώληση στην Ινδία. Παρόλο που δεν υπήρξε παραβίαση οικονομικών πληροφοριών για Ινδούς πελάτες, επικοινωνούμε ενεργά με δυνητικά επηρεαζόμενους πελάτες”, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

[via]

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...