Jump to content

Έρχεται το Qualcomm Snapdragon 898!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μια…. ντουζίνα από κορυφαίους επεξεργαστές βλέπουμε κάθε χρόνο από γνωστούς κατασκευαστές για ευρύτερη χρήση σε mobile συσκευές, κυρίως σε smartphones.

Το chip Apple A15 Bionic είναι ήδη επίσημο και ήταν ένα από τα πολυσυζητημένα chip που περιμέναμε να δούμε, ενώ έως το τέλος του χρόνου, αναμένουμε κι άλλες ναυαρχίδες από εταιρείες όπως η Qualcomm, η MediaTek και η Samsung. Ο κορυφαίος επεξεργαστής επόμενης γενιάς της Qualcomm, ο Snapdragon 898, βρίσκεται ήδη στο δρόμο και πιθανότατα θα είναι το πρότυπο για τα κορυφαία Android smartphones του 2022.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, το Snapdragon 898 SoC θα κατασκευάζεται στα 4nm από τη Samsung. Επιπλέον, αυτό το chip θα χρησιμοποιεί διάταξη πυρήνων 1+3+4. Ο υπερ-μεγάλος πυρήνας είναι ο Cortex X2 και η κύρια συχνότητα έφτασε τα 3.0GHz. Επίσης, η κύρια συχνότητα του μεγάλου πυρήνα είναι 2,5GHz και η κύρια συχνότητα του μικρού πυρήνα είναι 1,79GHz. Η GPU είναι η Adreno 730.

Παρατηρώντας τα δεδομένα, φαίνεται εξαρχής πως αυτό το chip έναντι του προκατόχου του έχει μεγαλύτερη συχνότητα του κύριου πυρήνα. Αυτό  θα επιφέρει βελτίωση στην απόδοση που θα συνοδευτεί και από υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Εάν η Qualcomm αυξήσει τη συχνότητα λειτουργίας, θα πρέπει να έχει έναν τρόπο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας. Εάν αυτό δεν γίνει, οι κατασκευαστές smartphones θα έχουν πολλή δουλειά να κάνουν.

Τέλος του έτους η παρουσίαση του Snapdragon 898

Όπως συνέβη και πέρυσι, έτσι και φέτος πιστεύουμε πως η Qualcomm θα μιλήσει διεξοδικά για το νέο της chip στην νέα σύνοδο κορυφής της που προγραμματίστηκε για τον Δεκέμβριο. Επιπλέον, το Snapdragon 898+ SoC θα είναι επίσημο το β’ εξάμηνο του 2022. Μια έκθεση δείχνει ότι ο Snapdragon 898 θα κατασκευάζεται από τη Samsung. Ωστόσο, η έκδοση Plus θα ακολουθήσει την διαδικασία 4nm της TSMC και μάλλον θα έχει καλύτερο έλεγχο κατανάλωσης ενέργειας.

Από την τελευταία έκθεση, η GPU του Snapdragon 898 δεν είναι τόσο καλή όσο των μοντέλων Apple A15 και Samsung Exynos 2200. Η θερμική διαχείριση της GPU Adreno είναι καλύτερη και η μείωση της συχνότητας υπό υψηλό φορτίο δεν είναι μεγάλη. Το μοντέλο Exynos 2200 συρρικνώθηκε κατά περίπου 25%, το Apple A15 συρρικνώθηκε κατά 35%και ο Snapdragon 898 είναι προς το παρόν στο -20%.

Στο Manhattan 3.1, η Apple A14 κατέχει αυτή τη στιγμή την πρώτη θέση με 137 FPS, ενώ ο Snapdragon 888 έχει μόνο 117FPS. Με άλλα λόγια, η αρχική βαθμολογία λειτουργίας του Snapdragon 898 GPU είναι μεγαλύτερη έναντι του Bionic A14. Σε σχέση με το προηγούμενο Snapdragon 888, εδώ υπάρχει αύξηση άνω του 35%. Επίσης, το Snapdragon 898 φέρει απόδοση 15% υψηλότερη από το Bionic A14 και 35% υψηλότερη από το Snapdragon 888. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχει χώρος για μια έξτρα ρύθμιση πριν από τη μαζική παραγωγή. Έτσι, αυτά τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...