Jump to content

Όμοιες οι επιδόσεις του Samsung Exynos 2200 με εκείνες του Snapdragon 888


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κάθε μέρα υπάρχουν πολυάριθμες διαρροές γύρω από την mobile τεχνολογία και τις εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα. Για παράδειγμα σήμερα δίνονται νέες πληροφορίες για το επερχόμενο chipset Samsung Exynos 2200. Είναι ένα νέο ισχυρό chipset που διαθέτει GPU της AMD και εμφανίστηκε στο GeekBench.

Ο νέος επεξεργαστής μπορεί να μην είναι τελικά τόσο εντυπωσιακός ως προς το κομμάτι της απόδοσης. Στη δοκιμή ενός πυρήνα, το Exynos 2200 κατάφερε να πετύχει βαθμολογία 1073 πόντων, ενώ στην δοκιμή πολλαπλών πυρήνων έφτασε τους 3389 πόντους. Ενώ αυτά είναι αξιοπρεπή σκορ, η απόδοση φαίνεται να μην είναι πολύ μεγαλύτερη από του Qualcomm Snapdragon 888.

Επιπροσθέτως, η λίστα του Geekbench αποκάλυψε ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με το Exynos 2200. Αυτό περιλαμβάνει τον πυρήνα Cortex-X2, αν και αυτός είναι χρονισμένος στα 2.59GHz, που είναι μια πτώση από τις ταχύτητες ρολογιού των 2.91GHz του πυρήνα X1 του Exynos 2100. Επιπλέον, ο πυρήνας X2 συνδυάζεται με τρεις πυρήνες Cortex-A78  στα 2.5GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A55 με χρονισμό στα 1.73GHz. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι αυτοί πυρήνες είναι χρονισμένοι χαμηλότερα από του Exynos 2100. Έτσι, ενώ το Exynos 2200 πρόκειται να προσφέρει εντυπωσιακή απόδοση GPU, η τρέχουσα απόδοση της CPU δεν προκαλεί… ευχάριστες εκπλήξεις, αντιθέτως είναι σχεδόν ίδια με των SD888/SD888+.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Προφανώς η Samsung με τον 2200, αν και θα μπορούσε, δεν ήθελε να κοντράρει τον 888 αλλά να συμβαδίζει μαζί του για ευνόητους λόγους από τη στιγμή που χρησιμοποιεί και η ίδια τους επεξεργαστές της Snapdragon.

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά αν θέλει η Samsung κοντράρει τους Snapdragon. Το έκανε παλιότερα που μάλιστα μέχρι και το Galaxy S7 είχε το καλύτερο τσιπακι και ας χρησιμοποιούσε και τοτε τους Snapdragon στις Αμερικάνικες συσκευές της.

Και ισα ισα που έχει φαει πολυ κράξιμο τα τελευταία χρονια για τους αισθητά κατώτερους Exynos,τους οποιους χρησιμοποιεί σε διάφορες αγορές.

Αρα το σωστο/αναμενομενο ειναι να κοντραρει τον νεο Snap898.

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, athanaso77 said:

Προφανώς η Samsung με τον 2200, αν και θα μπορούσε, δεν ήθελε να κοντράρει τον 888 αλλά να συμβαδίζει μαζί του για ευνόητους λόγους από τη στιγμή που χρησιμοποιεί και η ίδια τους επεξεργαστές της Snapdragon.

O 2200 επρεπε να κοντραρει τον 898, οχι τον 888. Κι απ'οτι φαινεται τον 888 κοντραρει στην καλυτερη. Αυτο ειναι επικοτατο fail και δεν βλεπω κανενα ευνοητο λογο για να το κανει εσκεμμενα αυτο η samsung, ιδιως απ'τη στιγμη που το s22 θα κυκλοφορει σχεδον παντου με exynos.

 

Τεραστιο γκολ απ'τα αποδυτηρια να εχεις στη νουμερο 1 ναυαρχιδα επεξεργαστη εφαμιλλο της περσινης γενιας κι αργα ή γρηγορα θα αποτυπωθει ολο αυτο και στο οτι η samsung θα χασει την κορυφη οχι απλα στις πωλησεις γενικα στο android αλλα και στις ναυαρχιδες. Γιατι ο,τι ανεβαινει, κατεβαινει, κατι που ορισμενες εταιρειες τα τελευταια χρονια ξεχνουν για τα καλα.

nokia 5110 - siemens c35 - ericsson T65-

nokia 7210 - samsung V200 - ericsson V800-

nokia N70 - nokia 5800 - HTC EVO 3D-

LG G2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...