Jump to content

Αυτόματος αποκλεισμός εφαρμογών στα Windows 10


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτόματη απόρριψη σε δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές (PUA) θα πραγματοποιείται στα Windows 10 και μάλιστα αυτή η λειτουργία δεν είναι εντελώς νέα, αντιθέτως η Microsoft πρόσθεσε αυτήν την επιλογή στην "Ασφάλεια" των Windows με την ενημέρωση του μήνα Μαΐου 2021 για Win10. Ωστόσο, είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή αυτή η δυνατότητα, οπότε πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις για να την ενεργοποιήσετε μόνοι σας. Τώρα, σύμφωνα με ένα Δελτίο ασφαλείας που δημοσιεύτηκε από τη Microsoft και εντοπίστηκε από τον Bleeping Computer, αυτό αλλάζει.

 

Προς αποφυγή αναπάντητων ερωτημάτων, διευκρινίστηκε πως ως δυνητικά ανεπιθύμητη εφαρμογή αποκαλείται κάθε τύπος λογισμικού που γενικά δεν προσθέτει χρήσιμες λειτουργίες στον υπολογιστή σας. Πολύ συχνά μπορεί να είναι απλώς μια μορφή διαφήμισης ή προώθησης για εργαλεία όπως οι μηχανές αναζήτησης. Τα PUA εγκαθίστανται συχνά όταν κάνετε install π.χ. κάτι που θέλετε, προγράμματα κ.ά. Είναι προαιρετικά, αλλά πολύ συχνά αυτές οι πρόσθετες εφαρμογές είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή, έτσι πολλοί χρήστες θα καταλήξουν να εγκαταστήσουν λογισμικό που δεν χρειάζονται για κανέναν λόγο.

 

Αυτές οι δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές χρησιμοποιούν πόρους συστήματος που μπορούν να επιβραδύνουν τον υπολογιστή σας με την πάροδο του χρόνου. Πολλοί χρήστες δεν πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους για το τι είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή τους, επομένως η απόδοση μπορεί να επηρεαστεί χωρίς να γίνει εξαρχής αντιληπτό το όλο φαινόμενο. Ορισμένο λογισμικό προστασίας από ιούς είναι ήδη ικανά να εντοπίζουν εφαρμογές PUA και να τις αφαιρούν. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές όπως το Unchecky, οι οποίες απενεργοποιούν αυτόματα τις προαιρετικές εγκαταστάσεις για εφαρμογές που προσπαθούν να εγκαταστήσουν ύπουλα PUA.

 

[via]

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ύπουλα PUA, είναι όλες οι εφαρμογές που έχουν προεγκατεστημένες. Edited by Nagata
Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...