Jump to content

Πως ένα smartwatch μπορεί να σας σώσει τη ζωή, κυριολεκτικά!


myphone.bot
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα wearables έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, πλέον, κυρίως για πρακτικούς λόγους. Είναι connected και μπορούμε με μια γρήγορη κίνηση να δούμε ποιος μας καλεί, ένα μήνυμα που μόλις λάβαμε, ακόμα και να απαντήσουμε σε κλήσεις και μηνύματα, ανάλογα με το μοντέλο που φοράμε στο χέρι μας. Παράλληλα, σχεδόν... ξεχνάμε να τα φορτίσουμε καθώς έχουν 10-15 ημέρες αυτονομίας με κανονική χρήση, ενώ μπορούμε ακόμα και να τα χρησιμοποιούμε άνετα χωρίς να έχουμε μαζί μας το smartphone, καθώς έχουν ενσωματωμένο GPS, ακόμα και eSΙΜ, οπότε λειτουργούν αυτόνομα!

 

Πέραν του... πρακτικού ζητήματος, όμως, ένα smartwatch που απλώς φοράμε στο χέρι μας μηχανικά, κάθε μέρα πριν βγουμε από το σπίτι, μπορεί ακόμα και να μας σώσει τη ζωή! Τρανή απόδειξη τα νέα Huawei Watch 3 series, τα οποία ήδη σας έχουμε παρουσιάσει και εντυπωσιάζουν με τις δυνατότητές τους.

 

Εκτός από τα «κλασικά», δηλαδή την ανίχνευση καρδιακών παλμών, του stress, του οξυγόνου στο αίμα μας, την καταγραφή της ποιότητας του ύπνου μας και της σωματικής μας δραστηριότητας, τα νέα Watch 3 της Huawei έχουν και μια, ακόμη, λειτουργία. Το “Emergency SOS”, επιτρέπει στον κάτοχο του ρολογιού (ή όποιον βρίσκεται κοντά του) να καλέσει άμεσα βοήθεια, είτε από μια εκ των προεπιλεγμένων επαφών του χρήστη (αν έχει ορίσει), είτε σε ένα γενικό νούμερο βοήθειας από τα διαθέσιμα στην εκάστοτε χώρα. Ο τρόπος είναι πολύ απλός: Πατώντας επανειλλημένα, 5 φορές το πλήκτρο «up», ξεκινά η λειτουργία κλήσης βοήθειας. Αν το κινητό είναι συνδεδεμένο με το smartphone μέσω Bluetooth, τότε μπορεί να κληθεί μια επαφή μέσω αυτού. Αλλά, όπως είπαμε, η ύπαρξη eSIM σημαίνει οτι σε περίπτωση ανάγκης, το ρολόι μπορεί να επικοινωνήσει για παροχή βοήθειας.

http://content.myphone.gr/photo/full/79346/erchontai-ellada-ta-nea-huawei-watch-3-watch-3-pro.jpg

 

Αυτά, όταν ο κάτοχος που χρειάζεται βοήθεια έχει ακόμα τις αισθήσεις και τις δυνάμεις του, ή όταν είναι αρκετά τυχερός ώστε να έχει κάποιον μαζί του στο σημείο εκείνο. Τι γίνεται, όμως, όταν ο κάτοχος είναι μόνος του και δεν έχει τις αισθήσεις του ή την δυνατότητα να πατήσει κάποιο πλήκτρο; Για παράδειγμα, αν αθλείστε/ορειβατείτε/εξερευνείτε σε ένα απομονωμένο μέρος και για κάποιο λόγο πέσετε, χτυπήσετε ή νιώσετε αδιαθεσία; Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το “fall detection” χαρακτηριστικό των Watch 3 series, το οποίο ανιχνεύει αυτόματα μια πιθανή πτώση του χρήστη, μέσω των αισθητήρων και του γυροσκοπίου εντός του ρολογιού. Αν έχετε ορίσετε επαφές άμεσης ανάγκης και δεν ανταποκριθείτε εγκαίρως στα «καλέσματα» του ρολογιού, τότε αυτό θα καλέσει αυτόματα την 1η επαφή ανάγκης σας και ταυτόχρονα θα στείλει το γεωγραφικό σας στίγμα σε όλες τις επαφές άμεσης ανάγκης που έχετε ορίσει, ώστε να σας εντοπίσουν ευκολότερα, αν χρειαστεί. Σημειώνουμε πως αν δεν έχετε ορίσει επαφές ανάγκης και «πέσετε», θα πρέπει να επιλέξετε χειροκίνητα ποια επαφή θέλετε να ενημερώσετε για το συμβάν, οπότε φροντίστε να έχετε ορίσει τις επαφές προτού ξεκινήσετε μια μοναχική «περιπέτεια»…

 

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί συμβάντα όπου ένα smartwatch έσωσε τον κάτοχό του, μέσω μιας αντίστοιχης λειτουργίας SOS. Μπορεί να πιστεύετε οτι δεν θα συμβεί σε εσάς, αλλά ποτέ δεν ξέρετε! Επιπλέον, η λειτουργία αυτή είναι εξαιρετική χρήσιμη και για ηλικιωμένους ή ανθρώπους με προβλήματα υγείας που μπορεί να βρεθούν σε δυσχερή θέση (π.χ. σε μια πτώση εντός σπιτιού ή αν ξεχάσουν την φαρμακευτική τους αγωγή κ.λπ.). Απλώς ρυθμίστε το ρολόι και φορέστε το στο χέρι τους... όσο το έχουν πάνω τους και είναι φορτισμένο, τα SOS και Fall Detection θα λειτουργούν, αρκεί και η συσκευή/smartphone να έχει σήμα κινητής, φυσικά.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/79554/huawei-watch-3-series-feat.jpg

 

Η τεχνολογία δίνει λύσεις και σώζει ζωές, με ένα κόστος που πλέον είναι προσιτό και φυσικά πολύ μικρότερο από την αξία της ανθρώπινης ζωής. Αν... ζείτε ριψοκίνδυνα ή απλώς θέλετε να είστε ήσυχοι για την ασφάλεια των αγαπημένων σας, τα Huawei Watch 3 και Watch 3 Pro μπορούν να σας βοηθήσουν!

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα παρακάτω links:

 

Facebook: HuaweimobileGR

Instagram: huaweimobilegr

myphone.bot

don't send any PMs, 'cause I am a bot.

don't add me to your friends list, 'cause I am always online.

Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...