Jump to content

Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά


lewton
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

...σε συμφερει να παρεις τοπικο νουμερο, και να μετατρεψεις το Ελληνικο σου σε Vodafone Carrefour...

 

...μετα θα κανεις προωωθηση το Vodafone Carrefour στο σουηδικο σου νουμερο και θα χρεωνεσε μονο 0,0057€/δευτ οταν θα σε παιρνουν στο Ελληνικο σου νουμερο στην Σουηδια....:p :p ...εννοειται οτι πρεπει να εισαι συντομος :lol: :lol: :lol:

 

...το passport ειναι απατη.....:wacko: :wacko:

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Εκτός αυτού, μέχρι τότε θα ισχύει και ο νέος κανονισμός της ΕΕ που πέρασε χθες οριστικά και από το Συμβούλιο Υπουργών.

 

Με τον νέο κανονισμό, θεσπίζονται ανώτατα όρια για τις χρεώσεις περιαγωγής.

Ο κανονισμός θα ισχύει για όλες τις εταιρείες και τους χρήστες, οπότε ό,τι σύνδεση ή καρτοκινητό και να έχεις, αυτές θα είναι οι ανώτερες τιμές!

 

Από εκεί και πέρα, μπορεί η κάθε εταιρεία να βγάλει προγράμματα που να σε συμφέρουν περισσότερο, αλλά γενικά μην ανησυχείς. Προφανώς θα πάρεις τοπικό νούμερο στη Σουηδία, σε συμφέρει περισσότερο. Το ελληνικό κινητό τώρα, ό,τι καρτοκινητό και να το κάνεις, θα χρεώνεται με βάση τις ανώτατες χρεώσεις που θεσπίζει ο νέος κανονισμός της ΕΕ, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα!

Link to comment
Share on other sites

Εκτός αυτού, μέχρι τότε θα ισχύει και ο νέος κανονισμός της ΕΕ που πέρασε χθες οριστικά και από το Συμβούλιο Υπουργών.

 

Για αυτο ασε με να αμφιβαλλω...για το ποτε θα εφαρμοστει......:wacko:

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Link to comment
Share on other sites

Καλά το έχω καταλάβει ότι δεν συμφέρει γενικά... Στην κύπρο (στρατό) είχα Areeba.. Για να δουμε Σουηδία τι θα επιλέξω. Το κακό είναι οτι όλα τα site των εταριών κινήτης τηλ. είναι στα σουηδικά και δεν πολύ συμπαθώ τις systran like μεταφράσεις ειδικά σε μεγάλα site που έχουν flash, java κ. που δεν μεταφράζονται...
Link to comment
Share on other sites

Την εμπορική λειτουργία δικτύου HSDPA ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Vodafone Romania.

Το 3,5G δίκτυο της ρουμανικής θυγατρικής του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού προσφέρει ταχύτητες σύνδεσης που φθάνουν στα 3,6 Mbps και κεραίες υπάρχουν σε 23 πόλεις που καλύπτουν το 30% του πληθυσμού της χώρας.

Στις εν λόγω πόλεις περιλαμβάνονται όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως είναι το Βουκουρέστι, η Τιμισοάρα, το Κλουζ, το Μπρασόφ, το Ιάσιο, η Κωνστάντζα, η Κραϊόβα, το Πλοέστι, το Άραντ, το Τάργκου Μούρες, το Πιτέστι, το Γαλάτσι, το Μπακάου, κ.ά.

Από την άλλη πλευρά, η Orange Romania ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την παροχή υπηρεσιών 3,5G στις 25 Ιουνίου, με τις χρεώσεις να είναι ίδιες ακριβώς με εκείνες στο 3G δίκτυο της εταιρείας.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Παντως, εχει πλακα πως μεσα στην πρωτη εβδομαδα της λειτουργιας εχουν HSDPA σε 23(!!) πολεις με 30% καλυψη πληθυσμου (δεν εχουν προφανως το τραγικο 50% σε μια πολη οπως εμεις....)

 

Δεν μπορει κανεις παρα να συγκρινει τετοια ταχυτητα αναπτυξης δικτυου με το τι γινεται στην Ελλαδα, σε σχεση παντα με το HSDPA .

Link to comment
Share on other sites

geia sas paidia.epeidi doulevo se vodafone kai exei prokipsei ena provlimataki thelo mia voitheia.kathos sizitousame me ena sindromiti kaimeta apo ligo psaksimo, ematha oti akoma kai an einai quadband kapoia tilefona den leitourgoun se xores opos i iaponia kai i korea.doulevoun kapoies 3g mono siskeves.apla tha ithela na matho an mporo na vro se kapoio site aftes tis siskeves.please help

Device: Nexus 5

Rom: PureNexus

Link to comment
Share on other sites

http://online.vodafone.co.uk/dispatch/Portal/appmanager/vodafone/wrp?_nfpb=true&_pageLabel=templateBlank&pageID=MI_0001&redirectedByRedirectsImplServletFlag=true

 

Η Vodafone αποφάσισε να προωθήσει την πρόσβαση στο ίντερνετ από το κινητό και παρέχει στο Ηνωμένο Βασίλειο την υπηρεσία, με 1 λίρα την ημέρα 15 ΜΒ, με 7 λίρες το μήνα 120 ΜΒ.

 

Αν καταναλώσεις λιγότερο από 0,5 ΜΒ την ημέρα χρεώνεσαι ανά σελίδα, μόλις φτάσεις τα 0,5 ΜΒ η χρέωση φτάνει τη μία λίρα κι εκεί σταματάει μέχρι να φτάσεις τα 15 ΜΒ, μετά τα 15 ΜΒ χρεώνεσαι 2 (!) λίρες ανά εξτρά ΜΒ. Αυτό για όλους τους συνδρομητές!

 

Αν επιλέξεις το μηνιαίο πακέτο με τις 7 λίρες, έχεις 120 ΜΒ το μήνα, όταν τα ξεπεράσεις, για τις μέρες του μήνα που απομένουν, χρεώνεσαι με το παραπάνω πρόγραμμα (1 λίρα την ημέρα από 0,5 έως 15 ΜΒ).

 

Τα παραπάνω σε ένα γενικότερο πλαίσιο όπου η κίνηση δεδομένων από το κινητό δεν περιορίζεται πλέον μόνο στο "walled garden" του vodafone live!

 

Επίσης η εταιρεία, στα πλαίσια αυτής της λογικής για "πρόσβαση στο ίντερνετ από το κινητό" παρέχει ειδικές εκδόσεις γνωστών ιστοσελίδων (όπως ebay, amazon κτλ.) ειδικά για το κινητό ώστε να αφενός να εμφανίζονται καλύτερα στο κινητό και να είναι πιο εύχρηστες, αφετέρου να μην "καταναλώνουν" πολλά ΜΒ. Με τον Opera Mini βέβαια που συμπιέζει τα πάντα, όλες οι σελίδες φτάνουν φειδωλές σε ΜΒ στο κινητό!

 

Πολύ καλό πρόγραμμα, βέβαια στην Ελλάδα έχουμε το Wind Plus non-stop, το μόνο θετικό του εν λόγω προγράμματος είναι ότι δεν έχει περιορισμό στο 1ΜΒ ανά "οντότητα" όπως το Wind plus και μπορείς να κατεβάσεις ό,τι θέλεις. Βέβαια αν κατεβάζεις τραγούδια και streaming βιντεάκια, θα ξεπεράσεις εύκολα το quota των 15 ή των 120 ΜΒ, αλλά αν σκεφτούμε ότι εμείς που έχουμε το Wind plus non-stop το χρησιμοποιούμε με opera mini για σερφάρισμα, τότε όλα είναι πολύ ωραία! Βέβαια είναι λίγο πανάκριβο συγκρινόμενο με τα 3,50 Ευρώ που έχουμε εδώ για το wind plus non-stop, αλλά εκεί είναι UK και γνωρίζουμε ότι η vodafone προσαρμόζει την τιμολόγηση στα πλαίσια κάθε χώρας!

 

Ελπίζω το εν λόγω scheme που είναι ενταγμένο στη γενικότερη πολιτική του ομίλου, να έρθει σύντομα και από τα μέρη μας... Αν και μόλις πρόσφατα η Vodafone εφάρμοσε την flat χρέωση για την πρόσβαση ΜΟΝΟ στο live! κάτι που στην Βρετανία υπάρχει εδώ και χρόνια!

 

Σε αυτό ελπίζω να μην αργήσουν τόσο, γιατί ήδη εδώ και καιρό υπάρχει το wind plus non-stop που έχει "φάει" πολλούς tech-savvy συνδρομητές από την voda! Μπράβο που σιγά σιγά αρχίζουν να προωθούν με τέτοια προγράμματα, την πρόσβαση από το κινητό στο ίντερνετ και όχι μόνο στις (ομολογουμένως τραγικές) "πύλες" τύπου vodafone live! που παρέχουν ελάχιστη χρηστικότητα και ηλίθιες υπηρεσιούλες, ενώ στο ίντερνετ υπάρχει άπειρη πληροφορία!

 

EDIT: Σημείωση ότι μόλις θυμήθηκα ότι και στο UK έχουν απέναντί τους μία άπαιχτη προσφορά, το X-series της 3 το οποίο παρέχει μέχρι και voip μέσα από το δίκτυο της εταιρείας χωρίς κανέναν περιορισμό, αλλά τι να κάνουμε, η Vodafone είναι πάντα ακριβότερη, αλλά ευτυχώς που έβγαλε και αυτή την υπηρεσία, όταν στην Ελλάδα είναι πανάκριβη στις υπηρεσίες δεδομένων!

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς δε δούλευε; Ποιά συσκευή είχε συγκεκριμένα και με ποιό δικτυο προσπάθησε να συνδεθεί; Είχε ενεργοποιημένο το 3g?
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που είπα αναφερόταν στην Ιαπωνία, όπως ξεκάθαρα έγραψα. Δεν πρόσεξα ότι μιλάς και για την Κορέα.

 

Λοιπόν, επίσης και στην Κορέα (Νότια προφανώς!) λειτουργούν όλα τα ελληνικά 3G κινητά, το θέμα είναι ότι στην Κορέα, η κάλυψη 3G δικτύων ήταν περιορισμένη μέχρι πριν λίγο καιρό, τώρα πλέον από την άνοιξη του 2007 καλύπτεται κι εκεί σχεδόν το 90% του πλυθησμού με συμβατό προς τα δικά μας κινητά 3G δίκτυο (3GSM δίκτυα των εταιρειών KT Freecel και SK Telecom). Το θέμα είναι ότι τα ελληνικά δίκτυα δεν έχουν συμφωνίες 3G roaming με την Κορέα και γι'αυτό δεν θα λειτουργεί εκεί το κινητό σου. Θα πρέπει να νοικιάσεις μία τοπική συσκευή CDMA δεύτερης γενιάς από το αεροδρόμιο της Σεούλ και να βάλεις την κάρτα sim σου για να έχεις roaming. Το roaming απευθείας με κινητά 3G δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα αλλά τεχνικά είναι εφικτό καθώς δίκτυο υπάρχει, συμφωνία δεν υπάρχει!

 

Στην Ιαπωνία τώρα (που είναι τελείως άλλη χώρα), όλα τα ελληνικά 3G κινητά δουλεύουν καθώς και δίκτυο υπάρχει που καλύπτει όλη τη χώρα και τα ελληνικά δίκτυα έχουν συμφωνίες roaming με τα εκεί δίκτυα (NTT DoCoMo και Softbank).

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά την Κορέα, η Wind έχει συμφωνία με την SK Telecom (http://www.wind.com.gr/ConDows/postpaid_countries.pdf) και η Vodafone με την Freetel (http://www.vodafone.gr/live1/page.jsp?pid=0001070400&vars=0000000000), αλλά και οι δύο αναφέρουν για δικτυο CDMA. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα δεν λειτουργεί η περιαγωγή με UMTS συσκευές;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Kαι η Q που πλέον ανήκει στην Wind GR μπορεί να στείλει με εθνική χρέωση μόνο σε ΤΙΜ ΙΤ και όχι σε Wind IT :p (σε Wind και Vodafone δε στέλνει καθόλου σε Tre δεν έχω δοκιμάσει) :)
Link to comment
Share on other sites

Η κρατική εταιρία ETISALAT πουλάει SIM καρτοκινητής η οποία έχει διάρκεια 90 ημέρες. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ανανέωσης, οπότε απευθύνεται μόνο σε επισκέπτες.

 

Κοστίζει €20 και περιλαμβάνει 1 κλήση στο εξωτερικό (για να καλέσετε την πατρίδα μόλις φτάσετε), 9 μηνύματα σε τοπικούς ή διεθνής προορισμούς και 90 λεπτά ομιλίας με σταθερά και κινητά εντός του Ντουμπάι.

 

Αν όλα αυτά δεν επαρκέσουν για την επισκεψή σας, μπορείτε (μέσα στο πλαίσιο των 90 ημερών) να ανανεώσετε με μία απλή κάρτα ομιλίας.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: παρόμοιο πακέτο προσφέρει η νέα ιδιωτική εταιρία "du"΄. (Δεν έχω λεπτομέρειες)

:elephant:
Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για το πρώτο δίκτυο (MVNO) στην Ευρώπη το οποίο θα παρέχει δωρέαν υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας χρηματοδοτούμενες από διαφήμισεις.

 

Στόχος της εταιρείας είναι να καλύψει αρκετές ευρωπαικές χώρες, ενώ το target group φαίνεται να είναι νέοι ηλικίας 16-25 ετών. Η εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας αναμένεται να ξεκινήσει το Οκτώμβριο του 2007 από το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Προς το παρόν αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες όσο αφορά τις υπηρεσίες που θα παρέχει η εταιρεία.

 

Εδώ το επίσημο site της εταιρείας και εδώ ένα σχετικό άρθρο από την Guardian. Ενδιαφέρον ότι στο άρθρο της Guardian γίνεται λόγος για την πρόθεση του Στέλιου Χατζηιωάννου, μετά την αποτυχία της EasyMobile, να εισέλθει ξανά στην αγορά κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιώντας ένα παρόμοιο επιχειρηματικό μοντέλο.

Open your Windows to Freedom!

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

http://www.reactos.org

Link to comment
Share on other sites

Όταν λέμε δωρεάν; Θα στέλνουμε δηλαδή δωρεάν SMS, θα κάνουμε δωρεάν κλήσεις κλπ;;;;;; :confused: :blink:

Πάντως έχουν πάθει μια λύσσα μ' αυτές τις διαφημίσεις στα κινητά...

Link to comment
Share on other sites

Όταν λέμε δωρεάν; Θα στέλνουμε δηλαδή δωρεάν SMS, θα κάνουμε δωρεάν κλήσεις κλπ;;;;;; :confused: :blink:

 

Πιθανόν, αν και ακόμα οι λεπτομέρειες για το πως ακριβώς θα λειτουργήσει το σύστημα δεν έχουν διευκρινιστεί.

Open your Windows to Freedom!

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

http://www.reactos.org

Link to comment
Share on other sites

Και καλά δεν θα αντιδράσουν οι υπόλοιπες εταιρίες; Είναι δυνατόν; Αν ακουστεί κάτι τέτοιο όλος ο κόσμος -χωρίς υπερβολές όμως και με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες- θα την κάνει γι αυτό το πακέτο -κι ας έχει και διαφημίσεις ή ότι άλλο θέλει. Εκτός αν αναφέρεται μόνο σε νούμερα του ίδιου δικτύου που πάλι όμως θα ξεριζώσει πολλά πακέτα...

Μου φαίνεται πολύ σενάριο επιστημονικής φαντασίας πάντως...

Link to comment
Share on other sites

Και καλά δεν θα αντιδράσουν οι υπόλοιπες εταιρίες; Είναι δυνατόν; Αν ακουστεί κάτι τέτοιο όλος ο κόσμος -χωρίς υπερβολές όμως και με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες- θα την κάνει γι αυτό το πακέτο -κι ας έχει και διαφημίσεις ή ότι άλλο θέλει. Εκτός αν αναφέρεται μόνο σε νούμερα του ίδιου δικτύου που πάλι όμως θα ξεριζώσει πολλά πακέτα...

Μου φαίνεται πολύ σενάριο επιστημονικής φαντασίας πάντως...

 

Ίσως να υπάρχει κάποιο όριo στα πόσα λεπτά μπορείς να μιλήσεις και στα πόσα SMS μπορείς να στείλεις. Ας περιμένουμε λίγο καιρό τις επίσημες ανακοινώσεις...

Open your Windows to Freedom!

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

http://www.reactos.org

Link to comment
Share on other sites

Εγώ όταν είχα πάει πρόπερσι είχα πάρει μία κάρτα της proximus από ένα μαγαζάκι και με βόλεψε μια χαρά... Θυμάμαι ότι είχαν και κάποια πακέτα για διεθνείς κλήσεις που μπορούσες να ενεργοποιήσεις και συνέφερε πιο πολύ και για να καλείς Ελλάδα, αλλά έχουν περάσει περίπου δυο χρόνια και δεν θυμάμαι καλά...

 

Το prepaidgsm.net δεν είναι πάντα ενημερωμένο με τις τελευταίες τιμές γι'αυτό κάνε καλύτερα μία έρευνα στα sites των ίδιων των εταιρειών

Link to comment
Share on other sites

....πριν 2 εβδομαδες ταξιδευα με το "Σοφοκλης" της ΑΝΕΚ απο Πατρα για Βενετια....καπου λιγο πιο πανω απο την Κερκυρα και ενω απομακρυνομασταν απο τα ελληνικα χωρικα υδατα ανακαληψα οτι τα κινητα μου επιαναν ενα περιεργο δικτυο με ονομασια CC 901 NC 19....

 

...υστερα απο λιγο στο WIND μου ηρθε ενα μηνημα που με καλοσωριζε στην Μαλτα :lol: ...τα αλλα κινητα, Vodafone, Cosmote καθως και αλλα σιμακια με νουμερα απο Αγγλια, Εστονια, Λιχτενσταιν, Ολλανδια και Ισλανδια που ειχα μαζι μου :lol: δεν καταφερναν να συνδεθουν σε αυτο το περιεργο δικτυο......:wacko: .....

 

...μεγαλο το ταξιδι.....βαριεσαι ευκολα...παιζεις με τα κινητα...:p

 

:) ...συνδεοταν μοναχα τα WIND GR και εστελνε και δεχοταν κανονικα μηνυματα....δεν μπορουσα να παρω τηλεφωνο (εχω καρτοκινητο WIND)....αλλα απο μηνυματα εστελα και ελαβα μπολικα....

 

...το ιδιο σκηνικο και στην επιστροφη με το αλλο πλοιο της ΑΝΕΚ το "Λευκα Ορη"....τα αλλα δικτυα δεν συνδεοταν αλλα το WIND επαιζε μια χαρα....οι αλλοι στην παρεα (με συμβολαια Voda και Cosmo αλλα και καρτοκινητα) ειχαν σκασει που δεν μπορουσαν να συνδεθουν :p ....

 

...ερχομενος σπιτι...εψαξα και βρηκα τι ηταν αυτο το περιεργο δικτυο.....

 

στο http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mobile_country_codes το αναφερει ως Vodafone Malta Maritime 901 19.....:wacko: ....περiεργο που δεν επετρεπε να συνδεθουν τα Vodafone.....στο δε http://www.vodafone.co.nz/personal/coverage-and-roaming/going-overseas/where-can-i-roam/maritime-coverage/index.jsp?company=anek-lines αναφερεται οτι το συγκεκριμενο δικτυο υπαρχει στα σκαφη της ΑΝΕΚ.....

 

...δεν μπορω να τους καταλαβω....εβαλαν μια ευκολια....γιατι δεν το εκαναν για ολους;;;; :mad:

 

 

...αλλο περιεργο.....στην Ιταλια με το καρτοκινητο της Ελληνικης WIND δεν σου επιτρεπει να κανεις κλησεις οταν συνδεθεις στην WIND Ιταλιας....:wacko: ...ενω οταν συνδεθεις με Vodafone Ιταλιας η ΤΙΜ κανεις κλησεις κανονικα....:wacko:

 

 

Σημειωση....εχω ταξιδεψει και αλλες φορες στις γραμμες της Ιταλιας αλλα με superfast...εκει πιανει ενα Ισλανδικο δικτυο αλλα ειναι για ολους ....ειτε εχουν WIND, COTE η VODA.....

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...