Jump to content

Unboxing και hands-on με το TCL 20L+


ZZW30
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Πριν λίγο καιρό είδαμε ένα εξαιρετικό 5G mid-ranger από την TCL, το TCL 20 5G, το οποίο "τάραξε" τα νερά στην αγορά μεταξύ 250-300 ευρώ αλλά για όσους δεν ενδιαφέρονται (ακόμα) για την 5G συνδεσιμότητα και θέλουν ένα αντίστοιχο 4G μοντέλο, βελτιωμένο σε άλλα σημεία, ήρθε το TCL 20L+! Ένα... "plus" μοντέλο με μεγαλύτερη μπαταρία, μεγαλύτερη ανάλυση καμερών και στοχεύοντας τον μέσο χρήστη με λίγο υψηλότερες απαιτήσεις... πάμε να το δούμε!

 

http://content.myphone.gr/photo/full/79451/tcl-20l-5.jpg

 

Αρχικά να σημειώσουμε πως δεν πρέπει να συγχέεται με το "απλό" TCL 20L καθώς έχουν παρεμφερή τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά με διαφορές στην οπίσθια και την selfie κάμερα (υπέρ του L+).

 

Το TCL 20L+ έχει ελκυστική εμφάνιση με πάχος 9,1mm και βάρος 199gr, με την τετραπλή κάμερα να ξεχωρίζει στο πίσω μέρος του, μαζί με το LED flash. Το πίσω μέρος έχει ένα εντυπωσιακό φινίρισμα που δεν έχουμε ξαναδεί σε smartphone, τόσο στην όψη όσο και στην αφή και το σίγουρο είναι πως εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή. Στο κέντρο του πάνω μέρους της κυρτής οθόνης βρίσκουμε ένα μικρό hole-notch και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι στη δεξιά μεριά της συσκευής. Στη συσκευασία θα βρείτε θήκη σιλικόνης, καλώδιο USB Type-C και φορτιστή των 18 Watts, ενώ η κάμερα ελάχιστα από το πίσω μέρος, κάτι το θετικό σαφέστατα.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/79448/tcl-20l-1.jpg

 

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε το Snapdragon 662 της Qualcomm, το οποίο συνδυάζεται με 6GB RAM και 256GB UFS 2.1 επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου (έως 1TB). Μπορεί το SD662 να είναι προηγούμενης γενιάς, πλέον, κατασκευασμένο στα 11nm, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις και θα "τρέξει" άνετα όποιο app κι αν θέλετε, τα καταφέρνει ακόμα και στο multitasking.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/79450/tcl-20l-4.jpg

 

Ή οθόνη είναι IPS με διαγώνιο 6,67", aspect ratio 20:9 και FullHD ανάλυση (1080 x 2400 pixels), με υποστήριξη HDR10 και φωτεινότητα 500 nits. Και στην περίπτωση αυτή έχουμε την τεχνολογία NXTVISION φυσικά, η οποία προσφέρει αυτόματη ρύθμιση των παραμέτρων της ανάλογα με τι προβάλει ανά πάσα στιγμή, μπορεί να κάνει αυτόματο enhancement του SDR περιεχομένου σε HDR και φροντίζει για την ξεκούραση των ματιών του χρήστη με φιλτράρισμα του μπλε φωτός και των λειτουργιών "ανάγνωσης" και "άνεσης ματιών".

 

http://content.myphone.gr/photo/full/79456/tcl-20l-3.jpg

 

Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot), Bluetooth 5.0 (A2DP, LE, aptX), NFC, audio jack και τη θύρα Type-C, φυσικά, ενώ από πλευράς software/interface, το TCL 20L+ διαθέτει το TCL UI (βασισμένο στο Android 11), το οποίο είναι εύκολο, παραμετροποιήσιμο, αν και έχει προεγκατεστημένες αρκετές εφαρμογές, που όμως θα σας χρησιμεύσουν κατά πάσα πιθανότητα, αν είστε "multimedia" χρήστης. Με το "Smart Panel" μπορείτε να φέρετε στα μέτρα σας τη συσκευή για γρήγορη πρόσβαση στις λειτουργίες και εφαρμογές που θέλετε ενώ, αν έχετε κι άλλες συσκευές του οικοσυστήματος της TCL στο σπίτι σας, μπορείτε να τις ελέγξετε όλες από το smartphone σας, εύκολα και απλά.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/79453/tcl-20l-6.jpg

 

Η τετραπλή AI κάμερα του TCL 20L+ είναι αντάξια των υπόλοιπων χαρακτηριστικών του. Διαθέτει ένα κύριο αισθητήρα 64MP που συνδυάζεται με φακό f/1.8, με PDAF. Η δεύτερη κάμερα είναι ultra-wide με αισθητήρα 8MP και δίπλα της βρίσκουμε μια 2MP macro camera αλλά και μια 2Mp depth camera.[/b] Συνολικά μείναμε ικανοποιημένοι από την οπίσθια κάμερα, όπως και την 16MP selfie του (f/2.2, HDR, 1080p video), αν και οφείλουμε να σημειώσουμε πως ο ανταγωνισμός στην κατηγορία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.

http://content.myphone.gr/photo/full/79452/tcl-20l-7.jpg

 

Ο ήχος προέρχεται από τα dual speakers της συσκευής, όμως η TCL φρόντισε ώστε να μπορείτε να συνδέσετε και έως 4 Bluetooth ηχεία ταυτόχρονα (ή ακουστικά), ώστε να κάνετε ακόμα και... πάρτυ χωρίς ειδικό εξοπλισμό και ογκώδη ηχοσυστήματα. Τέλος, η αυτονομία ήταν αναμενόμενα υψηλή, από τη μπαταρία των 5.000 mAh, η οποία επαναφορτίζεται με έως και 18W φορτιστή και βγάζει μια τυπική μέρα με αρκετή χρήση, οπότε σπάνια θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιο powerbank.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/79454/tcl-20l-8.jpg

 

Το TCL 20L+ έχει αρκετά πλεονεκτήματα... η σχεδίασή του, η high-end οθόνη του, η αυτονομία του, οι επιδόσεις του και η εμφάνισή του, είναι από τα χαρακτηριστικά που θα υπερκαλύψουν το μέσο χρήστη και σίγουρα είναι μια από τις αξιοσημείωτες προτάσεις κοντά στα €250.

 

 

http://content.myphone.gr/photo/full/79448/tcl-20l-1.jpg

Edited by ZZW30
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...