Jump to content

Ποια συσκευή να προτιμήσω;;;


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

οπως ειχα υποσχεθει ανοιγω αυτο το vs μεταξυ του iPhone 5s 32GB gold και του Νexus 5 16gb white

 

δεν με ενδιαφερει να τα αγορασω μια και τα εχω και τα δυο,ομως ηθελα να μοιραστω την αποψη μου για τα κινητα αυτα μια και ειχα την τυχη να τα εχω.

Τα χρησιμοποιησα ταυτοχρονα για ακριβως μια εβδομαδα,στο ιδιο δικτυο,με συνδεση internet και στα δυο.To Nexus ειναι αγορασμενο στις 9.1.14 ενω το iPhone πριν 10 μερες.

και τα δυο ειναι full stock χωρις καμμια αλλαγη,root,jailbreak,custom rom κλπ.Τιποτα.

 

δεν χρησιμοποιουσα iPhone απο τις 8.1.2014 που εδωσα το 5αρι μου και αγορασα το Nexus

ειχα μεινει στην 7.0.χ χωρις jb

 

εχουμε λοιπον

 

1.Ποιοτητα κατασκευης.

δεν υπαρχει συγκριση…αρτια στο iPhone με τελεια υλικα ,φινιρισμα και χαιρεσαι να το βλεπεις και να το αισθανεσαι στο χερι σου (δεν θελω σχολια… :lol: )

αντιθετα στο nexus εχουμε στο μεν μαυρο ομορφα υλικα αλλα στο ασπρο απλο πλαστικο γυαλιστερο που γρατζουνιεται σαν το 3gs.Αν βαλω και τα πληκτρα στο Ν5 μαλλον τοτε δεν εχει τυχη…αρα καθαρη νικη στο iPhone.

2.Ακουστικο / Ηχειο

ελαααχιστα πιο δυνατο στο Nexus το ακουστικο…αλλα πιο δυνατο στο iPhone το ηχειακι…με πολυ ανωτερο ηχο…

3.Φωτογραφικη μηχανη…

δεν εχω βγαλει φωτο vs να τις βαλω διπλα γιατι βαριεμαι.αυτο που καταλαβα ειναι οτι την μερα το Nexus βγαζει εφαμιλλες φωτογραφιες με το 5s αλλα την νυχτα εχουμε ενα μικρο θεματακι…ομοιως με τα video .Εδω η google πρεπει να κανει ενα καλο update γιατι αλλιως βλεπω να μενει πισω.

4.Σημα…

ναι το 5s ειναι ανωτερο στο σημα…μαλιστα ειναι αρκετα ανωτερο στο να πιανει σημα και να μενει στο σημα αυτο.Το εχω δοκιμασει στον χειροτερο χωρο,σπιτι μου και εκει πλεον ξερω πως συμπεριφερεται καθε κινητο.Απο την αλλη δυστυχως δεν μπορω να επιλεξω το 2g αποκλειστικα στο iPhone.Eτσι εχουμε κατι το αστειο.Σε νησια που το 3g ειναι ανυπαρκτο ( δεν μιλαω για LTE ) to nexus συμφερει αλλα αν καποιος εχει καλο σημα 3g τοτε ανωτερο και πιο σταθερο το iPhone5s.

Απο την αλλη αν καποιος εχει LTE πιστευω ειναι πολυ ομοια στην χρηση αλλα και παλι ειναι ελαχιστα πιο σταθερο το iPhone5s.

Απο την αλλη μην ξεχναμε βεβαια το SAR που εχει το iPhone και δικαιολογει την υπεροχη του,αλλα στην σταθεροτητα παιζει ρολο το λειτουργικο.

5.Μπαταρια.

ανωτερη παλι του iPhone.To 5s βγαζει ανετα 3 με 4 ωρες αποκλειστικα με 3g/LTE και 6 ωρες με wifi και χρηση κλασσικη χωρις παιχνιδια…Ανετα δε βγαζει μια μερα.

Το nexus αν βαλεις 3g.LTE εισαι στις 2,5 ωρες οθονη περιπου ενω με wifi εισαι στις 4+ Μιλαω αποκλειστικα με stock…μια και με custom kernel αλλαζει αρδην .

6.Οθονη…

γωνια θεασης,φωτεινοτητα, και παλι το iPhone ειναι ανωτερο….ομως σε αποδοση χρωματων,ομοιομορφια στο ασπρο στην οθονη,και εννοειται εμπειρια θεασης και χρησης…εχουμε δυο κοσμους….το 2010 και το 2014…Ακομα και το touch ειναι πλεον ομοιο αν οχι ανωτερο στο Nexus.Τα χρωματα ειναι κρυα ομορφα,χωρις υπερβολες….αντιθετα σαν κιτρινισμενα στο iPhone…και αυτο ειναι επιλογη μια και για να περασουν στις IGZO πρεπει να συνηθισουν τους πελατες τους απο τωρα.(ειναι ελαφρα πιο κιτρινες).

7.λειτουργικο….

θα πει καποιος εδω ειναι θεμα προσωπικης επιλογης…ΔΕΝ συμφωνω…το να κανεις κατι με 2 ταπ στο android και με 5/8 στο iphone δεν ειναι επιλογη ειναι κατι το υποδεεστερο.

Ειναι πιο eye candy το iOS? Σιγουρα ειναι!!!!!Δεν ειναι ομως πιο ευχρηστο.Θα πω αυτο που λεω χρονια.Ξερεις τι θελεις και θελεις τα παντα απο το κινητο σου;Τοτε μονο το android μπορει να σου δωσει επιλογες….αν ομως εισαι αρκετα συνειδητοποιημενος ωστε να θελεις μονο 10 πραγματακια τοτε ναι εισαι οκ με το iPhone, εγω δεν εχω κανενα θεμα…Ομως πλεον ουτε εγω που κανω πραγματικα λιγα με το κινητο δεν ανεχομαι καποιες αγκυλωσεις.Ακομα και αν χρησιμοποιω iPad και Mac.

 

στο τελος της ημερας,αν και τα δυο τα εχεις σε θηκη ,πραγμα που στο iphone ειναι σιγουρο μια και ειναι ευαισθητο,τοτε παιζει ρολο η μπειρια χρησης αφου βασικα στο χερια σου εχεις μια θηκη και ενα κινητο.

Εκει, νικαει αποκλειστικα το Nexus για 2 πραγματακια….οθονη και λειτουργικο.

ναι…η οθονη του nexus ειναι απολαυση το ιδιο και το λειτουργικο,οχι τοσο ομορφο αλλα σιγουρα πιο ευχρηστο και τελικα πιο γρηγορο και πιο πληρες…

Αυτο συμβαλει στην τελικη εμπειρια χρησης ανωτερα απο το σημα,την μπαταρια και την ποιοτητα ή την καμερα ανωτερα ακομα και απο τις εφαρμογες.

Στο τελος των 6 ημερων καταληγω οτι το nexus το εψαχνα σε ταξιδι να βρω οδους λογω οθονης,για να στειλω files ,για να χρησιμοποιησω το gps για να διαβασω τα αρθρα τις ειδησεις και ενα μικρο ebook και για να γραψω τα mails μου…

 

και αυτο γιατι η οθονη του iPhone ειναι μικρη.Πολυ μικρη.Εως δυσχρηστη.

Κριμα γιατι ειναι ανωτερη υλοποιηση στα σημεια…μια συσκευη με κλινικη λεπτομερεια και χειρουργικη ποιοτητα και λειτουργια,αλλα λιγη.

 

σε καποιους μηνες η google πρεπει να αλλαξει πολλα για να εχει ακομα το καλυτερο τελικα κινητο,μια και τωρα κερδιζει λογω οθονης και λειτουργικου…Θα την βοηθουσε να γυαλισει ακομα πιο πολυ το UI και να φτιαξει πιο ποιοτικη συσκευη και καλυτερη μπαταρια.

και σε καποιους μηνες η apple πρεπει απλα να φτιαξει ενα κινητο με οθονη 4,7+.

 

να γιατι τοτε ,αν ακομα συμπραττω,θα περασω παλι σε iPhone.

μεχρι τοτε ομως…ok google….

Edited by pik.

Δημήτρης

XS Max 512gb.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 309
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Παρα πολυ καλο συγκριτικο.δεν εχω αποψη για οθονη κλπ του νεξους μιας και δεν τοχω δει.αλλα οσον αφορα τα λειτουργικα θα συμφωνησω.πιανω τον εαυτο μου να σερφαρω,να κοιτω μειλ,ειδησεις και ολα τα "ιντερνετικα" με το ipad αλλα οταν θελω να προωθησω ενα μειλ ή να στειλω πολλες φωτο στο κινητο της γυναικας μου να χρησιμοποιω το optimus g.ακομη και οταν θελω να γραψω μια σημειωση πανω σε φωτο ή οσο βλεπω κατι στο νετ να σημειωσω στην οθονη πχ εναν αριθμο τηλεφωνου τραβαω το qslide της lg ,σημειωνω ήχωριζω την οθονη στα δυο (multitasking) και σημειωνω.την ταχυτητα του ιος ως ωρας δεν την φτανει τιποτα.αλλα τις ευκολιες του αντροιντ πραγματικα μου λυνουν τα χερια.περιμενω την 4.4 για να κρινω καλυτερα.

 

Υγ:τωρα απαντω απο το lumia 620 (το λεω για να δειξω πως δεν εχω κολληματα και διαλεγω καθε φορα αυτο μου ικανοποιει τις αναγκες μου.χωρις φανμποισμους).

 

Υγ2:ας μη γινει flame το θεμα...

δως μοι πα στω και ταν γαν κινασω

:ninja:

αν δεν κοιτας εκει που θες να πας,θα πας εκει που κοιτας...

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο φίλε μου πολύ καλό το vs με βρίσκει και εμενα σύμφωνο σχεδόν σε όλα που αναφέρεις!! Κι εγώ θεωρώ την ποιότητα κατασκευής του iphone μόνο το one την πλησιάζει.. Αλλά η οθόνη έχει μείνει πίσω σε μέγεθος.. Ας περιμένουμε να δούμε και το επόμενο που όπως φαίνεται θα έχει αρκετά μεγαλύτερη οθόνη..
Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη επιστρέφω αύριο στην βάση μου στεναχωρημενος γιατί θα εχω μαζι μου το iphone5s και οχι το HTC one M8.

Αυτο προκύπτει απο την δική μου συμβίωση με τις δυο παραπάνω συσκευές.

 

Το iphone ειναι ξεπερασμένο σχεδόν παντού και σώζεται απο τον εξελιγμένο τεχνικά επεξεργαστη και την ποιότητα των υλικών.

Αν ανεβάσω βίντεο κάνοντας τα ίδια πράγματα στο iPhone 5s και στο Nexus ......4 που κοντεύει 2 χρονών θα καταλάβετε την απογοήτευση μου.

 

Το 5s ειναι γρήγορο οσο χρησιμοποιείς τις εφαρμογές που εχουν ηδη χρησιμοποιηθει πριν.

Στο browsing είναι γρήγορο άλλο οχι πιο γρήγορο απο τα αντίστοιχης αξίας android συσκευές.

 

Τα τεστ τα έκανα με χρονομετρηση γιατι οταν ανοιγεις ταυτόχρονα την ιδια σελίδα σε δυο συσκευές συνδεδεμενες στο ιδιο wifi, το αποτέλεσμα ειναι πλασματικό. Όποια απο τις δυο συσκευές "αρπάξει" πρώτη, παίρνει το μεγαλύτερο ποσοστό της δύναμης του router και οταν οι διαφορές στο άνοιγμα ειναι δέκατα του δευτερολεπτου αδικείται κάποια απο τις δυο. Στην προκειμένη περίπτωση το iphone ειδικά στo youtube.

 

H μεγαλύτερη απογοήτευση στο iphone ειναι το touch στην οθόνη, που εκτός απο την περιοχή του πληκτρολόγιου που οπως ειναι γνωστό έχει αυξημένη ευαισθησία, στα υπόλοιπα σημεία χρειάζεται ακριβές και πιο δυνατό πάτημα απ οτι το S4, το Note 8, το Nexus 4 και το HTC One Μ8 που χρησιμοποιώ-ούσα.

Το συνήθισα πλέον αλλά τις πρώτες μέρες είχα πολλά αποτυχημένα πατήματα καθως πατούσα οπως στις άλλες συσκευές μου.

 

Για μένα η apple δεν έχει μόνο να αυξήσει το μέγεθος της οθόνης.

Δυστυχώς το ios με το 7.Χ.Χ παρουσιάζει συμπτώματα android 2.3.Χ, με αστάθειες, κρασαρισματα, αδικαιολογητη κατανάλωση εξ αιτίας σκαλωματος εφαρμογών, ανάγκη reboot κλπ.

 

Δεν μιλώ για ελείψεις γιατί εγω δεν εχω, λογο JB. Οπως δεν εχω και προβλήματα σαν αυτα που αναφέρω παραπάνω.

Χρειάζεται λοιπόν μια γενική ανανέωση. Software, οθόνης, και εξωτερικής σχεδίασης. Και το βασικότερο: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ RAM για να μένουν περισσότερες εφαρμογές σε φάση ετοιμότητας.

 

Πιστεύω οτι θα γίνουν ολα αυτα στο iphone 6 γιατι βρίσκεται σε σημείο καμπής.

 

@@ stefanos_ma

Η ποιότητα κατασκευής του M8 ειναι ανώτερη του 5s παντού.

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
ποιο απο τα δυο σας αφησε ικανοποιημενους σε θεμα μουσικης απο ακουστικα,μπαταρια,εφαρμογες,internet?
Όλη η ζωή είναι μπροστά μου αλλά εγώ εξακολουθώ να κοιτάω πίσω.
Link to comment
Share on other sites

κι εγω το ιδιο διλημμα εχω...σαν design το m ειναι πολυ πιο ομορφο, αλλα στα specs ειναι καλυτερο το l...

Ξερετε αν καποιο απο τα δυο βγαζει προβληματα?

Πέρασαν...panasonic g500,sony z1,motorola startac,ericsson 768,nokia 3210,sony z5,siemens sl45i,sonyericsson t68i,nokia 7210,panasonic gd87,sonyericsson p800,orange spv,nokia 6600,qtek 8080,sonyericsson t610,samsung sgh-i530,qtek 8010,qtek s100,treo 650,motorola mpx220,nokia n70,qtek 8310,qtek s200,ubiquio 401,htc TyTN, htc p3300, apple iphone 2G, iphone 3G, iphone 3GS, iphone 4, Motorola Droid Razr, HTC One X, Samsung S3, S4, Sony Z1, 1+1, Note4 ...... :p
Link to comment
Share on other sites

Σαν κάτοχος του m έχω να πω τα καλύτερα για την τιμή που έχει. Η κάμερα είναι κάπως χάλια αλλά με την 4.3 πιστεύω να γίνεται καλύτερη (λόγω μη δυνατότητας root είμαι ακόμα με την 4.1) αλλά κατά τα άλλα έχω κάποια κολληματάκια κατά το scroll στο μενού (λογικό το βρίσκω) αλλά ειδικά σ'αυτά που θέλει ο φίλος raven έχω να πω τα εξής:

μπαταρία = πολύ καλή.

ακουστικά = μέτρια για μένα γιατί έχω συνηθίσει τα in ear και ακούω όλους τους θορύβους με τα κλασσικά sony

εφαρμογές = τις τρέχει όλες άνετα αν και στα παιχνίδια ένα ψιλοlag το έχει αλλά το συνηθισμένο που έχουν μερικά παιχνίδια σε όλες τις συσκευές. Για παράδειγμα, στο fruit ninja μέχρι να δείξει ότι δεν έχω συνδεθεί τρώει ένα ψιλοσκάλωμα αλλά μετά τρέχει νερό.

internet = ο κλασσικός chrome ο οποίος για κάποιο λόγο δεν παίζει συνέχεια όλα τα βίντεο στο youtube. Σε ένα ινδικό unboxing της συσκευής που είδα πριν το αγοράσω, είδα ότι κι εκείνος είχε το ίδιο πρόβλημα όταν ήταν σε wifi ενώ σε εμένα το κάνει και σε wifi και σε 3g. Ίσως φτιάχνεται με την 4.3 ή με αναβάθμιση του chrome (λόγω του ότι δεν έχω adsl σπίτι μερικές εφαρμογές έχουν μείνει στάσιμες όσον αφορά τις αναβαθμίσεις).

Twitter: twitter.com/gerakinasson
Link to comment
Share on other sites

Πολύ κοντά οι δυο συσκευές, θα πρότεινα το Xperia L μονάχα για την μεγαλύτερη οθόνη για περισσότερη άνεση και την λίγο καλύτερη κάμερά του κυρίως όπου το φωτισμός είναι χαμηλός.

 

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν άλλες διαφορές, ακόμη και ο Qualcomm MSM8230 Snapdragon με τον Qualcomm Snapdragon S4 Plus MSM8227, έχουν ίδιες επιδόσεις.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα πηγαινα σε Xperia L. Το ειχε η κοπελα μου και το κινητο ειναι τρελο vfm. σε 3-4 παιχνιδια πιυ δοκιμασα τα επαιζε οπως πρεπει ενω και η μπαταρια ηταν πολυ καλη.

Για το Μ ομως δεν εχω αποψη.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
το sony xperia L είναι vfm και καλή μπαταρία αλλά και οθόνη και το Μ είναι πιο φθηνό και πιο όμορφο κινητό αλλά ελαφρώς κατώτερο του L
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Ποιο θεωρείτε καλύτερο και γιατί; Νομίζω είναι και τα τρία εξίσου καλά. Τι λέτε για το Jolla Mobile? Edited by Alex_tz
Link to comment
Share on other sites

Ποιο θεωρείτε καλύτερο και γιατί; Νομίζω είναι και τα τρία εξίσου καλά. Τι λέτε για το Jolla Mobile?

jolla πολλα υποσχομενο.

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Link to comment
Share on other sites

jolla πολλα υποσχομενο.

 

Αν έβγαινε και μια δεύτερη συσκευή, να πέσει και η τιμή της πρώτης θα ήταν τέλεια. Αν το θυμόμουν νωρίτερα το Jolla ίσως να μην έπαιρνα το κινητό που έχω τώρα, αλλά είχα ξεχάσει εντελώς αυτό το κινητό.

Edited by Alex_tz
Link to comment
Share on other sites

Ερχομαι και εγω να συμφωνησω με τον φιλο pik λογω του οτι και εγω εχω και τις δυο συσκευες με την μονη διαφορα οτι το iphone ειναι το 5( σκετο) βεβαια το nexus ειναι root και εχω περασμενο τον kernel του franco,συμφωνω απολυτα για την ποιοτητα κατασκευης του iphone η οποια ειναι και ο μονος ανασταλτικος παραγοντας για να μην το πουλησω (αυτη η αναθεματισμενη αισθηση που σου αφηνει οταν το κρατας στο χερι) ακομα και τωρα που γραφω αυτες τις γραμμες δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο που το κραταω και δεν το πουλαω να μπορεσω να παρω τουλαχιστον τα μισα απο αυτα που εδωσα και για να μην γραφω πολλα λογια θελω να πω οτι για μενα η παραλληλη συμβιωση και με τις δυο συσκευες εχει βγαλει ηδη τον νικητη που ειναι το nexus 5 μιας και με αυτο εχω περασει τον περισσοτερο καιρο αφου ικανοποιει τις απαιτησεις που εχω απο ενα smartphone σε αντιθεση με το iphone που με κανει ευτυχισμενο οταν το καμαρωνω αλλα με ταλαιπωρει και αρκετα με ολες τις ιδιοτροπιες του λειτουργικου του,αυτη ειναι και η δικη μου ταπεινη αποψη
Link to comment
Share on other sites

Άλλο το κόστος όμως ρε συ Αλέξη.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Link to comment
Share on other sites

Άλλο το κόστος όμως ρε συ Αλέξη.

 

Είναι και αυτό, μέχρι να μαζέψω 300+ ευρώ θα έχει πέσει η τιμή του στα τάρταρα και θα έχει βγει και 5ο Jolla, αλλά είναι τέλειο το άτιμο και έχει κάτι που τα άλλα δεν έχουν: ζωντανό και αναπτυσσόμενο λειτουργικό.

Edited by Alex_tz
Link to comment
Share on other sites

Από εφαρμογές όμως τι γίνεται;

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Link to comment
Share on other sites

Από εφαρμογές όμως τι γίνεται;

 

Το Jolla έχει πρόσβαση σε Android apps, για τα άλλα δεν ξέρω, νομίζω έχουν ελάχιστες αλλά υπάρχουν και τα τρίτα καταστήματα εφαρμογών.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το 930 μονο και μονο διότι εχει ανθρώπινες διαςταςεις και παρά πολυ βολικό και άνετο στο κράτημα στο χέρι.

Τόσο απλα.:)

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

 

Link to comment
Share on other sites

Το 930 μονο και μονο διότι εχει ανθρώπινες διαςταςεις και παρά πολυ βολικό και άνετο στο κράτημα στο χέρι.

Τόσο απλα.:)

 

Και η αυτονομία του;

Link to comment
Share on other sites

Και η αυτονομία του;

 

Δεν θυσιάζω την πρακτικότητα και βολικοτητα σαν συσκευη για καθημερινή χρηςη που μου δινει το 930 για την αυτονομία του 1520

Ετςι κι αλλιως μερα θα σου βγάλει άνετα.

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν θυσιάζω την αυτονομία με την πρακτικότητα και βολικοτητα σαν συσκευη για καθημερινή χρηςη που μου δινει το 930.

Ετςι κι αλλιως μερα θα σου βγάλει άνετα.

 

Το ιδανικό θα ήταν η μπαταρία του 1520 στο 930 :w00t:

Link to comment
Share on other sites

Το ιδανικό θα ήταν η μπαταρία του 1520 στο 930 :w00t:

 

Θεωρητικά ναι,αλλα στον διάδοχο του 930 πλέον οταν βγει.

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

 

Link to comment
Share on other sites

Βεβαια υπάρχει και το θέμα της θερμοκρασίας στο 930...το οποίο εκ των πραγμάτων χαλάει την εμπειρία χρήσης. Δεν έχω ψηφίσει γιατί ακόμα δεν ξέρω τι ειναι καλύτερο αν και κλείνω προς δεύτερο κινητό το 1520 και πρώτο ένα μικρό. Edited by TheGuru
Sent neither from iphone nor android phone
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Ποια συσκευή να προτιμήσω;;;

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...