Jump to content

HarmonyOS: Προειδοποιεί τους χρήστες για μη αυθεντικούς φορτιστές


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τολμηρό το επόμενο βήμα που πραγματοποιεί από πλευράς της η Huawei με το HarmonyOS, καθώς ξέρουμε πολύ καλά ότι στην βιομηχανία των smartphones σήμερα, υπάρχουν βασικά δύο λειτουργικά συστήματα που προτιμάμε όλοι: iOS και Android. Όλα τα άλλα απλώς υπάρχουν και διατηρούν υπερβολικά μικρά ποσοστά χρήσης σε σχέση με αυτά τα δύο.

 

Μετά την επίσημη κυκλοφορία του HarmonyOS για smartphone, η Huawei είχε πολλούς ανταποκριτές όσον αφορά την Κίνα και σε μία μόνο εβδομάδα, ο αριθμός των αναβαθμισμένων χρηστών ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια. Έτσι λοιπόν ξεκινά σιγά-σιγά η αναβάθμιση ολοένα και περισσότερων παλαιών μοντέλων της Huawei στο νέο τους mobile OS και όπως είναι απολύτως λογικό, αποκαλύπτονται και ορισμένες έξυπνες λειτουργίες που μέχρι τώρα τις αγνοούσαμε. Ένα από αυτά τα νέα χαρακτηριστικά είναι μια προτροπή που εμφανίζεται στην οθόνη χρηστών και εμφανίζει το εξής μήνυμα: "Η φόρτιση είναι αργή". Σε αυτή την ειδοποίηση αναφέρεται επίσης ότι "αυτός ο φορτιστής δεν έχει περάσει τον εντοπισμό πρωτοκόλλου γρήγορης φόρτισης. Η γρήγορη φόρτιση δεν είναι δυνατή".

 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Bruce Lee, αντιπρόεδρος της σειράς προϊόντων κινητών τηλεφώνων της Huawei, εξήγησε ότι η εμφάνιση αυτής της προτροπής δείχνει ότι ο φορτιστής είναι ένα μη αυθεντικό προϊόν. Αυτό συμβαίνει επειδή το HarmonyOS διαθέτει λειτουργία έξυπνης αναγνώρισης φορτιστή. Αυτή η δυνατότητα θα επιτρέπει στους χρήστες να αναγνωρίζουν ψεύτικους/μη αυθεντικούς φορτιστές.

 

Γιατί προστέθηκε αυτό το feature στο HarmonyOS;

 

Ο κύριος σκοπός είναι να προστατεύσει την εμπειρία φόρτισης και την προσωπική ασφάλεια του χρήστη. Τα κινητά τηλέφωνα της Huawei χρησιμοποιούν γενικά το αυτο-αναπτυγμένο πρωτόκολλο γρήγορης φόρτισης Huawei SuperCharge. Οι μη πιστοποιημένοι φορτιστές τρίτων δεν υποστηρίζουν αυτο το συγκεκριμένο πρωτόκολλο γρήγορης φόρτισης και μειώνει σημαντικά την εμπειρία φόρτισης του χρήστη.

 

Για παράδειγμα, χρειάζονται μόνο 45 λεπτά για να φορτιστεί πλήρως με το πρωτότυπο της Huawei, διαφορετικά θα χρειαστούν έως και 2 ώρες για να φορτιστεί πλήρως με έναν κοινό φορτιστή που δεν έχει πιστοποιηθεί επίσημα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας μικρός αριθμός χρηστών Huawei ανέφεραν ότι αυτό το είδος συστήματος κάποιες στιγμές εμφανίζεται ακόμη και όταν χρησιμοποιούν τον επίσημο αρχικό φορτιστή του τηλεφώνου τους. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι αποτέλεσμα μεγάλης αντίστασης επαφής του καλωδίου φόρτισης. Εάν αυτή η ειδοποίηση εμφανίζεται συχνά, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το καλώδιο φόρτισης.

 

[via]

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση αδαούς: και γιατί το κάθε 'πρότυπο φόρτισης' πρέπει να είναι ενσωματωμένο μέσα στον εκάστοτε φορτιστή της κάθε ξεχωριστής συσκευής, του κάθε κατασκευαστή; Σκεφτείτε κινητά, σκουπάκια, ηλ. κατσαβίδια, ταμπλέτες, λάπτοπ κλπ από άπαντες κατασκευαστές. Δε θα αρκούσε μια κοινή σύμβαση πως κάθε πηγή ενέργειας για φόρτιση οφείλει να δηλώνει υποστηριζόμενες τάσεις κι αντίστοιχα ρεύματα και μετά είναι δουλειά της κάθε συσκευής που θα πάει να φορτίσει να διεκπεραιώσει τη φόρτισή της κατά το βέλτιστο υπό τις δεδομένες συνθήκες, επιλέγοντας διαρκώς από το 'μενού' που προσφέρει η πηγή;

 

Εάν επικληθούν λόγοι ασφάλειας επειδή φτηνές απομιμήσεις 'φορτιστών' πάντα θα κυκλοφορούν - όπως και σήμερα κυκλοφορούν-, εγώ είμαι απόλυτα σύμφωνος να πιστοποιείται και ψηφιακά ο φορτιστής, με ηλεκτρονική μοναδική ταυτότητα και σήμανση γνησιότητας απ'ευθείας από την ΕΕ (όχι από μεμονωμένη εταιρία) έτσι ώστε άπαντα κακέκτυπα να αποκλειστούν.

Edited by pcm
Link to comment
Share on other sites

αυτο που περιγραφεις, ειναι αυτο που ισχυει εδω και πολλα χρονια στην ταχυφορτιση.

 

καθε πηγη τροφοδοσιας και καθε συσκευη, επικοινωνουν μεσα απο το καλωδιο usb και η πηγη ενεργειας ενημερωνει την συσκευη με καθε λεπτομερεια σε υποστηριζομενα πρωτοκολλα φορτισης (και Watt). Μετα η συσκευη διαλεγει οτι ειναι καλυτερο.

 

Το κοστος καθε φορτιστη (και οι διαστασεις) ειναι αυτο που περιοριζει την ποικιλια σε υποστηριζομενα πρωτοκολλα (και Watt)

 

ενα καλο οργανο μπορει να βοηθησει τον καταναλωτη να γνωριζει τις δυνατοτητες του φορτιστη που εχει

ενα παραδειγμα σε οργανο μετρησης

Qway U2p

Edited by lneam
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...