Jump to content

Apple: Ευκολότερη η διαγραφή ενός κλεμμένου iPhone


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας από τα σημερινά υπόσχεται να εφαρμόσει η Apple για να βοηθήσει ανθρώπους να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις όταν χαθούν ή κλαπούν τα iPhones τους. Ωστόσο, αναφέρθηκε πρόσφατα ότι στη Βραζιλία, δεν έκλεβαν iPhone για μεταπώληση, αλλά μάλλον για πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές στο τηλέφωνο και έτσι άδειαζαν τα "ταμεία" των θυμάτων τους.

 

Βέβαια, ήδη η Apple διαθέτει εργαλεία που επιτρέπουν στους χρήστες να κλειδώνουν και να "αχρηστεύουν" από απόσταση τις συσκευές τους, αλλά σύμφωνα με μια έκθεση της βραζιλιάνικης εφημερίδας Folha de S.Paulo, η Apple (και η Google) έχουν πει στην ρυθμιστική αρχή της προστασίας καταναλωτών της χώρας ότι θα διευκολύνουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες τους και τη διαγραφή ενός κλεμμένου smartphone.

 

Και οι δύο εταιρείες δεν ανέφεραν τι θα κάνουν ακριβώς για να το κάνουν όλο αυτό πιο εύκολο. Στην τρέχουσα κατάσταση ξέρουμε πως δεν είναι τόσο δύσκολο να αποκτήσετε πρόσβαση στο δίκτυο Find My iPhone της Apple και να αναφέρετε μια συσκευή ως χαμένη/κλεμμένη, να την κλειδώσετε και να την σβήσετε από απόσταση. Οι χρήστες χρειάζονται μια απλή πρόσβαση σε έναν υπολογιστή. Ίσως η Apple θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει κάποιο είδος ανοικτής γραμμής, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν τουλάχιστον να αναφέρουν το συμβάν και να ζητήσουν από κάποιον στην Apple να διαγράψει τις συσκευές τους εξ' αποστάσεως για λογαριασμό τους.

 

[via]

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...