Jump to content

Τα νέα Windows 11 είναι εδώ, με ανανεωμένο UI και υποστήριξη Android εφαρμογών


one2377
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Του Θάνου Παλάγκα

 

Η Microsoft εχθές ανακοίνωσε επίσημα τα Windows 11, την επόμενη μεγάλη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος. Η νέα έκδοση, φέρνει αρκετές βελτιώσεις, όπως ανανεωμένο UI, καλύτερη διαχείριση παραθύρων και υποστήριξη εφαρμογών Android.

 

To πρώτο πράγμα που προσέχουμε είναι η ανασχεδιασμένη taskbar και start menu. Θυμίζει αρκετά το MacOS με την τοποθέτηση στο κέντρο. Τα διάφορα εικονίδια και το ρολόι συνεχίζουν και είναι στο δεξί μέρος και έτσι το αριστερό είναι αρκετά άδειο.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/79393/gsmarena-002-1.jpg

 

Αυτό που φαίνεται αμέσως εντελώς καινούριο είναι το Start menu, το οποίο εμφανίζεται στο κέντρο με νέα μορφή. Έχει την μπάρα αναζήτησης στο πάνω μέρος, όπως και διάφορες «καρφιτσωμένες» εφαρμογές, αλλά και προτάσεις που εμφανίζει το σύστημα. Από εδώ μπορεί κάποιος να αλλάξει user profile, αλλά και να απενεργοποιήσει το σύστημα.

 

Το υπόλοιπο UI έχει ανανεωθεί αρκετά. Τα παράθυρα έχουν πλέον στρογγυλεμένες γωνίες, σε αντίθεση με τα Windows 10. Πλέον υπάρχουν και αρκετές διαφάνειες, οι οποίες θυμίζουν τα Windows Vista, με αρκετές εφαρμογές να έχουν την όψη frosted glass, αλλά πλέον έχουν και λειτουργική πλευρά, πέρα από την αισθητική.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/79394/gsmarena-004.jpg

 

Επίσης με τα Windows 11 βλέπουμε και τα Snap Layouts, Snap Groups και Desktop, όπου μπορούμε πολύ εύκολα να οργανώσουμε τα παράθυρα στο Desktop. Το σύστημα θα θυμάται τη διάταξη που επιλέξαμε, ώστε να μπορούμε πολύ εύκολα να τη μεταφέρουμε από οθόνη σε οθόνη.

 

Πλέον, η εφαρμογή Teams έχει ενσωματωθεί μέσα στο λειτουργικό σύστημα. Βρίσκεται στην taskbar και μας δίνει την δυνατότητα να μιλάμε, να ανταλλάσουμε μηνύματα με οικογένεια, φίλους και συναδέλφους.

http://content.myphone.gr/photo/full/79395/gsmarena-006.jpg

 

Επίσης, έχουμε widgets. Αυτά εμφανίζονται στη δική τους ξεχωριστή οθόνη, όπου μπορούμε να τα εμφανίσουμε τραβώντας από τα αριστερά. Όπως δουλεύουν και σε άλλες πλατφόρμες, τα widgets θα μας δώσουν την δυνατότητα να δούμε εύκολα και γρήγορα πληροφορίες που χρειαζόμαστε, από τις εφαρμογές που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

 

Ακόμα, η Microsoft έχει βελτιώσει την εμπειρία για χρήση με οθόνη αφής. Το λειτουργικό θα αλλάζει τη μορφή του, μόλις αντιληφθεί ότι είμαστε σε tablet mode. Η φωνητική πληκτρολόγηση έχει βελτιωθεί και πλέον όταν χρησιμοποιούμε stylus θα έχουμε haptic feedback με κάποια συγκεκριμένα μοντέλα.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/79396/gsmarena-005.jpg

 

Για τους gamers, η Microsoft δανείζεται από το Xbox το Auto HDR, το οποίο θα ενεργοποιεί το HDR, ακόμα και για παιχνίδια που δεν το υποστηρίζουν. Επίσης, θα υπάρχει το DirectStorage, το οποίο εκμεταλλεύεται τις ταχύτητες των τωρινών SSD δίσκων, ώστε να επιταχύνει τους χρόνους φόρτωσης. Ακόμα και το Game Pass, μια συνδρομητική υπηρεσία για παιχνίδια, θα είναι ενσωματωμένη μέσα στο OS.

 

Τέλος, η Microsoft έχει ανανεώσει τελείως το Store app για τα Windows 11. Αν και το βασικό χαρακτηριστικό είναι ο νέος σχεδιασμός, ώστε να φορτώνει πολύ πιο γρήγορα, βλέπουμε ότι υπάρχει και υποστήριξη για Android εφαρμογές. Σε συνεργασία με την Amazon και την Intel, οι υπάρχουσες εφαρμογές Android θα είναι διαθέσιμες μέσω του Store και θα τρέχουν κανονικά, χωρίς κάποιες τροποποιήσεις.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/79395/gsmarena-006.jpg

 

Συνοψίζοντας, τα Windows 11 φαίνονται ως μια αρκετά μεγάλη αναβάθμιση στο λειτουργικό σύστημα. Δυστυχώς η εταιρία δεν έδωσε κάποια ακριβή ημερομηνία για την κυκλοφορία, αλλά υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει στην περίοδο των γιορτών και θα συνεχίσει μέσα στο 2022. Θα είναι δωρεάν αναβάθμιση για όλους αυτούς που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν Windows 10.

 

[via]

Περίεργο πράγμα τα όνειρα....

Για να τα δεις πρέπει να κοιμηθείς.

Για να τα ζήσεις, πρέπει να ξυπνήσεις....

Link to comment
Share on other sites

Σε 1 εβδομάδα το πολύ που θα γίνει διαθέσιμη για τους insiders θα δούμε τι έχουν κάνει.

Νομίζω ότι δεν θα έχει τόσο bloatware όσο τα 10.

Σύμφωνα με χρήστες του MyPhone μέτοχος σε:

Huawei, Apple, Vodafone

Link to comment
Share on other sites

Τι 10 τι 11, το ίδιο και το αυτό φαίνεται να είναι με κάποιες μικρές αλλαγές σε animations κλπ. Μιας και το σύστημα μου είναι συμβατό, με το καλό να έρθουν.

 

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Link to comment
Share on other sites

αντιγραφη απο mac kai dock η μπαρα.

αντιγραφη απο linux τα widgets

Link to comment
Share on other sites

Ήδη τα έχω. Φαίνονται πιο γρήγορα από τα 10 και με καλύτερη διαχείριση μνήμης

 

Αν λες για τα leaked καλυτερα να τα βγαλεις και να αποφευγεις ISO αγνωστους προελευσης, ποτε δεν ξερεις τι μπορει να εχει φυτεψει καποιος.

Σύμφωνα με χρήστες του MyPhone μέτοχος σε:

Huawei, Apple, Vodafone

Link to comment
Share on other sites

αντιγραφη απο mac kai dock η μπαρα.

αντιγραφη απο linux τα widgets

Tα αγαπημένα μας windows όπως πάντα δηλαδή :D

Link to comment
Share on other sites

αντιγραφη απο mac kai dock η μπαρα.

αντιγραφη απο linux τα widgets

ακριβώς ότι πιο windows δηλαδή!!!

παρέα θα αναβαθμίσουμε και πρέπει να είμαστε χαρούμενοι

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Edited by akalos
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...