Jump to content

Τέλος στα προ-εγκατεστημένα apps της Apple στα iPhone;


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι νομοθέτες των ΗΠΑ εισήγαγαν με την μορφή προτάσεων πέντε αντιμονοπωλιακούς κανόνες που στοχεύουν σε κατάργηση συγκεκριμένων ενεργειών από μεγάλες εταιρείες όπως Apple, Amazon, Google και Facebook. Αυτοί οι προτεινόμενοι αντιμονοπωλιακοί κανόνες αποσκοπούν στην επιβολή νέων περιορισμών στον τρόπο λειτουργίας των γιγάντων της Silicon Valley, στον τερματισμό των αντι-ανταγωνιστικών επιχειρηματικών πρακτικών τους και στον περιορισμό των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Μεταξύ των προτεινόμενων νέων κανονισμών συγκαταλέγεται το "American Innovation and Choice Online Act" το οποίο, μεταξύ άλλων, απαγορεύει στην Apple να περιορίζει τους χρήστες iPhone από το δικαίωμα κατάργησης προ-εγκατεστημένων εφαρμογών.

 

Σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο αντιμονοπωλιακού προέδρου της υποεπιτροπής δικαστικών αρχών των ΗΠΑ, David Cicilline, η Apple πρέπει να δώσει στους χρήστες της τον πλήρη έλεγχο των εφαρμογών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν ή να καταργήσουν.

 

"Θα ήταν εξίσου εύκολο να κατεβάσετε τις άλλες πέντε εφαρμογές όπως η Apple, οπότε δεν χρησιμοποιούν την κυριαρχία τους στην αγορά για να ευνοήσουν τα δικά τους προϊόντα και υπηρεσίες", δήλωσε ο David Cicilline. "Δεν μπορείτε να κάνετε το αδύνατο για τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν άλλες υπηρεσίες που είναι ίδιες. Δεν μπορείτε να εξαιρέσετε άλλους ανθρώπους, οπότε σας μένει μόνο αυτό."

 

Το νομοσχέδιο διαθέτει επίσης μια διάταξη που απαγορεύει στους τεχνολογικούς γίγαντες να αλλάζουν τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις που οδηγούν τους χρήστες στα προϊόντα τους. Ένα άλλο νομοσχέδιο που πιθανότατα επηρεάζει την Apple είναι ο "Νόμος για τα μονοπώλια τερματισμού πλατφόρμας". Αυτό το νομοσχέδιο θα ισχύσει για επιχειρήσεις που έχουν κεφαλαιοποίηση 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Άρα εάν η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δικαιοσύνης την επόμενη εβδομάδα ψηφίσει υπέρ αυτών των πέντε νομοσχεδίων, τότε δεν θα υπάρχουν προ-εγκατεστημένες εφαρμογές όπως από τα iPhone εφαρμογές όπως Messages, FaceTime, Ημερολόγιο και Σημειώσεις, αντιθέτως η Apple θα πρέπει να προσφέρει στους καταναλωτές και εναλλακτικές επιλογές εφαρμογών για λήψη.

[via]

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...