Jump to content

Όλα τα iPhone 13 θα έχουν αισθητήρα LiDAR


one2377
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Του Θάνου Παλάγκα

 

Και τα τέσσερα νέα μοντέλα iPhone που περιμένουμε τον Σεπτέμβριο, αναμένονται να έχουν LiDAR scanner, σε αντίθεση με τα τωρινά που έχουν μόνο τα Pro. Αυτό δείχνει και την δέσμευση της Apple για την AR (Augmented Reality). Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες από τους προμηθευτές, φαίνεται ότι οι νέες συσκευές θα κυκλοφορήσουν την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και οι παραγγελίες θα είναι 20% περισσότερες. Αυτό δείχνει ότι η εταιρία είναι σίγουρη ότι τα νέα μοντέλα θα έχουν πολύ μεγάλη επιτυχία και μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν νέες δυνατότητες, τις οποίες ακόμα δεν γνωρίζουμε.

 

Η τεχνολογία LiDAR (light detection and ranging) πρωτοεμφανίστηκε στο iPad Pro τον Απρίλιο 2020 και η Apple τόνιζε τότε ότι είναι ένας αισθητήρας ο οποίος θα χρησιμοποιείται κυρίως για AR, αν και βοηθάει την κάμερα να εστιάζει πιο γρήγορα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

 

Ο αισθητήρας εκπέμπει ακτίνες υπέρυθρου φωτός και μετρά τον χρόνο που κάνει αυτό το φως να γυρίσει πίσω και έτσι μπορεί να υπολογίσει την απόσταση. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε μια πολύ καλή απεικόνιση για τις επιφάνειες του περιβάλλοντος χώρου. Σε αντίθεση με το FaceID, το οποίο είναι σχεδιασμένο να σκανάρει πρόσωπο, οι ακτίνες του LiDAR είναι πιο διάσπαρτες και είναι πολύ καλύτερα τοποθετημένες για καταγραφή του δωματίου ή περιβάλλοντος.

 

Παρόλα αυτά, η Apple δεν έχει διαφημίσει ιδιαίτερα την συγκεκριμένη τεχνολογία και δεν χρησιμοποιεί όλες της τις δυνατότητες. Με τις πληροφορίες που έχουμε τώρα καταλαβαίνουμε ότι είναι σοβαρές οι προθέσεις της εταιρίας για την συγκεκριμένη τεχνολογία.

 

Τον Μάρτιο είχαμε την πληροφορία ότι τα νέα iPhone 13 Pro / Pro Max θα είναι διαθέσιμα και σε μια νέα χωρητικότητα, 1 ΤΒ, που σημαίνει διπλάσια από την τωρινή των 512 GB. Στην τωρινή αναφορά, αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

 

Τέλος, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μπαταρίες θα μεγαλώσουν (το 13 Pro Max θα έχει την μεγαλύτερη αύξηση), θα υπάρχει αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένο μέσα στην οθόνη και νέα χρώματα: Ματ μαύρο και μπρονζέ.

 

[via]

Περίεργο πράγμα τα όνειρα....

Για να τα δεις πρέπει να κοιμηθείς.

Για να τα ζήσεις, πρέπει να ξυπνήσεις....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...