Jump to content

Η Samsung ξεκινά την παραγωγή 120Hz οθονών για τα iPhone 13 Pro


one2377
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Του Θάνου Παλάγκα

 

Η Samsung και η LG έχουν ξεκινήσει την παραγωγή των OLED οθονών για τα φετινά iPhone 13, αναφέρει πηγή από την Ν. Κορέα “The Elec”. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η σειρά θα αποτελείται από 4 μοντέλα, iPhone mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 12 Pro Max. Φαίνεται ότι η Samsung κατασκευάζει τις LTPO OLED οθόνες με υποστήριξη 120Hz για τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max.

 

H Apple αρχικά σχεδίαζε υψηλό ρυθμό ανανέωσης στις οθόνες και στην σειρά iPhone 12, αλλά τελικά αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση γιατί σε συνδυασμό με το 5G, θα ήταν μεγάλη πίεση για την μπαταρία. Με την τεχνολογία όμως LTPO, αυτό πλέον δεν αποτελεί θέμα.

 

H Samsung χρησιμοποιεί LTPO panels από το Galaxy Note 20 Ultra. Η σειρά Galaxy S21 έχει μια ακόμα πιο αποδοτική εκδοχή της τεχνολογίας αυτής, η οποία επιτρέπει στην οθόνη να αλλάζει δυναμικά την συχνότητα ανανέωσης σύμφωνα με το τι προβάλλεται στην οθόνη εκείνη την στιγμή και έτσι βοηθά στην οικονομία ενέργειας. Για παράδειγμα, ο ρυθμός ανανέωσης μπορεί να πέσει μέχρι τα 10Hz όταν απεικονίζεται μια στατική εικόνα και να ανέβει ως τα 120Hz όταν παίζουμε ένα παιχνίδι.

 

Σύμφωνα με μια αναφορά, το iPhone 13 Pro panel, θα είναι 20% πιο αποδοτικό ενεργειακά, σε σχέση με το τωρινό μοντέλο.

 

Επίσης, οι νέες οθόνες λέγεται ότι θα φέρουν επιτέλους και Always On Display στα iPhones. Η Apple αναμένεται να έχει μια παρόμοια προσέγγιση, όπως και τα Android κινητά. Η ώρα και η ένδειξη της μπαταρία θα είναι πάντα ορατές και οι ειδοποιήσεις θα προβάλλονται την στιγμή που λαμβάνονται.

 

Η LG φαίνεται ότι έχει αναλάβει την παραγωγή απλών OLED οθονών με ρυθμό ανανέωσης 60Hz.

 

Επίσης, οι πληροφορίες λένε ότι η παραγωγή έχει ξεκινήσει φέτος ένα μήνα νωρίτερα, πράγμα που δείχνει ότι η κατάσταση βρίσκεται σε φάση εξομάλυνσης. Πέρσι, η Apple αναγκάστηκε να καθυστερήσει την κυκλοφορία κατά ένα μήνα, λόγω της γενικότερης κατάστασης. Φέτος, όλα δείχνουν ότι θα έχουμε το γνωστό πρόγραμμα με κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο.

 

Τέλος, η Samsung αναμένεται να παράγει 80 εκατομμύρια μονάδες για τα νέα iPhones και η LG περίπου 30 εκατομμύρια. Παλαιότερη αναφορά συμπεριέλαβε και την ΒΟΕ στην εφοδιαστική διαδικασία, όμως πλέον αυτό το όνομα δεν αναφέρεται.

 

[via]

Περίεργο πράγμα τα όνειρα....

Για να τα δεις πρέπει να κοιμηθείς.

Για να τα ζήσεις, πρέπει να ξυπνήσεις....

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να πονταρουν πολυ στο οτι θα πουλησουν παραπανω τα Pro μοντελα για να ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα στην παραγωγη,παρολο που ανεκαθεν τα τελευταια χρονια τα απλα μοντελα πουλαγαν παραπανω.

 

Εκτος εαν και η Samsung θα βγαλει panel για τα φθηνοτερα μοντελα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...